sedoni left all cities
sedoni right all cities

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για κάθε νέο που θα εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού

Την "κάρτα ελευθερίας" (ή Freedom Pass) ως κίνητρο για όσους νέους κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε ειδικότερα ότι ήρθε η ώρα να δοθεί επιβράβευση στους πολίτες, ιδίως στους νέους, για ένα νέο παράθυρο ελευθερίας και ανακοίνωσε ότι με την πρώτη δόση εμβολίων στους νέους 18 - 25 ετών, θα δίνεται προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ.

Η κάρτα αυτή θα ενεργοποιείται την επομένη του εμβολιασμού και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους και εκδηλώσεις πολιτισμού, αλλά και για τουρισμό. 

"Πρόκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την υπομονή τους και την επιμονή τους, ένα δώρο ευγνωμοσύνης, ιδίως μπροστά στο καλοκαίρι που έρχεται", είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Η "κάρτα ελευθερίας" θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια με πλοίο και τρένο, έξοδα ενοικίασης οχήματος, έξοδα για ξενοδοχεία και κάμπινγκ, αλλά και την είσοδο σε χώρους πολιτισμού, σε σινεμά, σε θέατρα, σε μουσεία, σε αρχαιολογικους χώρους, σε σχολές χορού.

Θα δημιουργείται αυτόματα με τον ΑΜΚΑ του κάθε νέου που θα έχει εμβολιασθεί μέσα στο 2021. Αφορά δηλαδή και όσους νέους έχουν ήδη εμβολιαστεί και όσους θα εμβολιαστούν από εδω και στο εξής. Θα εξαντλείται σταδιακά με τη χρηση της μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό ή μέσω μίας μιας ειδικής βεβαίωσης για τους νέους που δεν διαθέτουν κινητό νέας γενιάς.

Η κάρτα όπως διευρίνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης θα είναι διαθέσιμη πριν από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Αφού ο ενδιαφερόμενος προχωρήσει στον εμβολιασμό του, η διαδικασία θα ολοκληρώνεται την επόμενη ημερα. Ο νέος που θα δικαιουται την κάρτα θα λαμβάνει ολες τις σχετικές οδηγίες. Η κάρτα θα αποθηκεύεται σε ένα "ψηφιακό πορτοφόλι" και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συναλλαγές με POS.

Σημειωτέον ότι τελικά στην πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου αποφασίστηκε τα υπόλοιπα "προνόμια" ή διευκολύνσεις για εμβολιασμένους, που περιλαμβάνουν ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους διασκέδασης κλπ, να ανακοινωθούν τελικά τις επόμενες ημέρες και όχι σήμερα όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός και αυτό προκειμένου να προβληθεί επικοινωνιακά η "κάρτα ελευθερίας" και να σταλεί καταρχάς το μήνυμα στους νεους, οι οποίοι όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός συμβάλλουν εκ των πραγμάτων περισσότερο στην κινητικότητα και τη μετάδοση του κορονοϊού.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε επίσης ότι οι νέοι είναι η κατηγορία του πληθυσμου που δοκιμάστηκε ιδιαίτερα από το lockdown, καθώς είδαν τις σπουδές τους να αναστατώνονται, τους φίλους τους να απομακρύνονται, τα ταξίδια και τη διασκέδαση τους να χάνονται. Αλλά και ότι σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες, οι νέοι 18-25 δεν είχαν κάποια οικονομική ενίσχυση.

Κάτι που δεν ανέφερε ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης που εξειδικευσαν το μέτρο ανά τομέα, είναι πως σε αυτή την ηλικιακή ομάδα η εικόνα της κυβέρνησης τον τελευτάιο χρόνο ήταν αρνητική.

 
SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​