Πανεπιστήμιο Πατρών-Μπούρας για επιθέσεις αδέσποτων σε φοιτητές «Καλώ τους φορείς σε συνεργασία χωρίς αντιπαραθέσεις»
- Γράφτηκε από τον SpoudaZO Team
- Κατηγορία Επικαιρότητα
Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας.
Τεράστιο είναι το πρόβλημα με τα αδέσποτα στο πανεπιστήμιο Πατρών, με 43 φοιτητές να έχουν δεχτεί επίθεση, και ορισμένοι, μάλιστα, από αυτούς να μεταφέρονται στο νοσοκομείο. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας.
«Τους τελευταίους επτά μήνες υπάρχουν αρκετά κρούσματα επιθέσεων στην πανεπιστημιούπολη στην Πάτρα. Έχω καταγράψει πάνω από 40. Για κάθε περιστατικό ενημερώνω το δήμο και τον εισαγγελέα. Μέχρι τώρα δεν έχω δει καμία κίνηση που να βελτιώνει την κατάσταση», είπε ο κ. Μπούρας.
την εκπομπή μίλησε και η Άννα, φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Πατρών, που μοιράστηκε την προσωπική της εμπειρία.
«Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Γίνονται καθημερινά επιθέσεις. Εμένα πριν δύο χρόνια με κυνήγησαν σκυλιά. Την πρώτη Φεβρουαρίου, έξω από τις αίθουσες, δάγκωσαν 3 κοπέλες», περιέγραψε η φοιτήτρια.
«Πρέπει να δούμε γιατί δημιουργήθηκε το θέμα. Οι αρμόδιοι φορείς ολιγώρησαν και το πρόβλημα ξέφυγε. Οι διάφοροι φιλόζωοι εγκαταλείπουν τα ζώα συντροφιάς στην πανεπιστημιούπολη. Έχω ενημερώσει πολλές φορές το δήμο. Με διασύρουν οι φιλόζωοι, επειδή προσπαθώ να βρω λύση. Το θέμα είναι και που θα πάνε μετά τα ζώα συντροφιάς. Εμείς βάζουμε χρήματα. Προσφέραμε και δικό μας χώρο. Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε και από δικά μας χρήματα, αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε πρωτοβουλία εκτός των αρμοδιοτήτων μας. Θέλουμε το δήμο και τις φιλοζωικές στο πλευρό μας», σημείωσε ο κ. Μπούρας από την πλευρά του.
«Στη Φαρμακευτική που σπουδάζω έχω δει μέχρι δέκα σκυλιά. Το ίδιο ισχύει και σε άλλες σχολές, παντού στο πανεπιστήμιο», είπε η κ. Άννα.
«Τα αδέσποτα εδώ είναι πάνω από 50, σε αγέλες των 6-7 σκυλιών. Θέλουμε συνεργασία, παρακαλώ τους αρμόδιους να μας βοηθήσουν. Το πανεπιστήμιο επιζητά τη συνεργασία και έχει τις πόρτες του ανοιχτές. Καλώ τους φορείς σε συνεργασία χωρίς αντιπαραθέσεις», είπε ο κ. Μπούρας.
- Πηγή: https://pelop.gr/
SpoudaZO Team
Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους
Σχετικά Άρθρα
-
Χανιά: Παραδόθηκε ο 23χρονος δράστης που σκότωσε τον 52χρονο στο γλέντι στην Κίσσαμο
-
Ληστεία $102 εκατομμυρίων στο Λούβρο - δύο δράστες συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν
-
Εγκαίνια των νέων δωματίων της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών στο Μεσολόγγι – Παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμου
-
Αλλαγή ώρας 2025: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια – Κερδίζουμε ή χάνουμε μια ώρα ύπνου;
-
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα – Από Τετάρτη δεύτερο κύμα κακοκαιρίας
Τελευταία άρθρα από τον/την SpoudaZO Team
- Χανιά: Παραδόθηκε ο 23χρονος δράστης που σκότωσε τον 52χρονο στο γλέντι στην Κίσσαμο
- Τι νομίζεις ότι φταίει όταν δεν νιώθεις καλά, αλλά δεν ξέρεις ακριβώς γιατί;
- Ληστεία $102 εκατομμυρίων στο Λούβρο - δύο δράστες συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν
- Πανεπιστήμιο Πατρών: Σε εξέλιξη το νέο μεγάλο φοιτητικό εστιατόριο στο Ρίο
- Για πρώτη φορά στην ιστορία εμφανίστηκαν κουνούπια στην Ισλανδία
Το SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.