sedoni left all cities
sedoni right all cities

Power Pass: Η ηλεκτρονική αίτηση βήμα-βήμα (pics) - Πώς θα την υποβάλλετε χωρίς λάθη

Κύριο Power Pass: Η ηλεκτρονική αίτηση βήμα-βήμα (pics) - Πώς θα την υποβάλλετε χωρίς λάθη

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στην πλατφόρμα Power Pass για την αναδρομική επιδότηση του ρεύματος έως 600 ευρώ. 

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται με βάση τον τελικό αριθμό του ΑΦΜ. Από σήμερα Παρασκευή αιτήσεις θα υποβάλλονται κατ' αρχάς από πολίτες με ΑΦΜ που λήγει σε 1.

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η πλατφόρμα θα ανοίγει κλιμακωτά για το σύνολο των δικαιούχων. Δηλαδή, όλα τα ΑΦΜ έως και το 9 θα ανοίξουν σταδιακά έως την ερχόμενη Παρασκευή 24 Ιουνίου. 

Αιτήσεις θα υποβάλλονται -με τα μέχρι στιγμής δεδομένα- έως και την 30ή Ιουνίου. Κατά τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της, η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους. Ακολούθως θα παραμείνει ανοιχτή για όλους. 

Η εκκαθάριση των αιτήσεων, ο προσδιορισμός του ποσού επιστροφής και η καταβολή του στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Η επιδότηση αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

Η «Η» ετοίμασε έναν χρηστικό οδηγό βήμα-βήμα για την σωστή υποβολή της αίτησης.  

Η υποβολή της αίτησης βήμα-βήμα 

Βήμα 1ο

Είσοδος στην πλατφόρμα του power pass μέσω του vouchers.gov.gr

Βήμα 2ο

Είσοδος στην αίτηση για την αναδρομική επιδότηση με τους κωδικούς taxisnet

Βήμα 3ο

Πατάμε επιβεβαίωση για διασταύρωση στοιχείων και μετά μπαίνουμε σε μια καινούρια οθόνη, όπου μας ζητείται να ελέγξουμε και να επιβεβαιώσουμε τα στοιχεία της ταυτότητάς μας. 

Ελέγχουμε και πατάμε ξανά επιβεβαίωση. 

Βήμα 4ο

Στην επόμενη οθόνη η αίτηση μας ζητά να επιλέξουμε δικαιούχο της επιδότησης Power Pass. Αυτό συμβαίνει διότι η επιδότηση μπορεί να αφορά : 

  • Τον ίδιο τον δικαιούχο που υποβάλλει την αίτηση
  • Ένα εξαρτώμενο μέλος - π.χ. ένα παιδί που σπουδάζει ως φοιτητής σε άλλη πόλη και δηλώνεται στο Ε1 ως εξαρτώμενο μέλος. 

Προσοχή, τα εξαρτώμενα μέλη εμφανίζονται με βάση τη φορολογική δήλωση του 2021, μόνο εφόσον αυτή έχει υποβληθεί.

Εφόσον ο δικαιούχος επιθυμεί να υποβάλλει αίτηση για τον εαυτό του (Ίδιο) τότε πατάει πάνω στο ΑΦΜ του για να συνεχίσει: 
Σε αυτό το βήμα ο δικαιούχος μπορεί να τροποποιήσει τα στοιχεία της κύριας κατοικίας του εφόσον δεν συμφωνεί με αυτά που εμφανίζονται ή δεν εμφανίζεται κάποιο μέλος της οικογένειας του το οποίο είναι επίσης δικαιούχος (φοιτητής).  

Βήμα 5ο

Εφόσον δεν συντρέχει λόγος αλλαγής στοιχείων κύριας κατοικίας ο δικαιούχος μεταφέρεται στην επόμενη οθόνη όπου και θα υποβάλλει την αίτησή του. 

Στην επόμενη οθόνη ο δικαιούχος βλέπει για κάθε μήνα από το Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Μάιο του 2022 την κύρια κατοικία και τον αριθμό παροχής που είναι δηλωμένα στην φορολογική του δήλωση. 

Και σε αυτό το βήμα ο δικαιούχος μπορεί να τροποποιήσει τα στοιχεία της κύριας κατοικίας του εφόσον δεν συμφωνεί με αυτά που εμφανίζονται.  

Στην ίδια οθόνη του ζητείται να συμπληρώσει: 

  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου 
  • email 
  • IBAN τραπεζικού λογαριασμού
Αμέσως μόλις συμπληρώσουμε το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού το σύστημα από μόνο του επιλέγει τράπεζα (χρηματοπιστωτικό ίδρυμα).

Στη συνέχεια τικάρουμε στο κουτάκι «Δηλώνω υπεύθυνα ότι...» και πατάμε υποβολή 

Βήμα 6ο 

Η αίτηση υποβλήθηκε. Εμφανίζεται μια νέα οθόνη που μας ενημερώνει πως η αίτηση μας είναι υπό έλεγχο ως προς την ορθότητα των στοιχείων. 

Σε αυτό το βήμα ο δικαιούχος μπορεί να επεξεργαστεί τα στοιχεία εφόσον έχει κάνει κάποιο λάθος, επιστρέφοντας στην προηγούμενη οθόνη.
Για διορθώσεις 

Βήμα 4β - 5β - 6β  

Σε περίπτωση που πρέπει να αλλάξει στοιχεία της κατοικίας του ή στοιχεία για τα προστατευόμενα μέλη (φοιτητές) τότε μπορεί σε οποιοδήποτε βήμα μετά το 4 να το πράξει.

  

Βήμα 4γ - 5γ - 6γ  

Στην επόμενη οθόνη συμπληρώνουμε πάλι τους κλειδάριθμους του taxisnet

Βήμα 4δ - 5δ - 6δ 

Στην επόμενη οθόνη καλούμαστε να επιλέξουμε:

  • Είτε θα υποβάλλουμε δήλωση κύριας κατοικίας (διόρθωση)
  • Είτε δήλωση κατοικίας εξαρτώμενο τέκνου (φοιτητή)
Η συνέχεια στο ηλεκτρονικό περιβάλλον της ΑΑΔΕ για αλλαγές - διορθώσεις και επιστροφή στην αίτηση του Power Pass. 
SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​