sedoni left all cities
sedoni right all cities

Fuel Pass 2: Πώς κάνετε την αίτηση. Τα ποσά και οι δικαιούχοι στο vouchers.gov.gr

Κύριο Fuel Pass 2: Πώς κάνετε την αίτηση. Τα ποσά και οι δικαιούχοι στο vouchers.gov.gr

Για το Fuel Pass 2 μπορούν πλέον να κάνουν αίτηση όλοι οι δικαιούχοι από σήμερα Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022, καθώς η πλατφόρμα vouchers.gov.gr είναι ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ. Ειδικότερα, αίτηση για το Fuel Pass 2 μπορούν να κάνουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι ανεξαρτήτως σε τι ψηφίο λήγει ο ΑΦΜ τους.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα vouchers.gov.gr αναμενόταν να ανοίξει για όλους αύριο Πέμπτη 4 Αυγούστου, ωστόσο, η διαδικασία επιταχύνθηκε. «Από την 3/8/2022 και εξής είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων» επισημαίνεται σε μήνυμα στην πλατφόρμα.

Το Fuel Pass 2 αφορά επιδότηση στα καύσιμα, η οποία καλύπτει τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει την 1η Σεπτεμβρίου 2022. Η πληρωμή γίνεται μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την υποβολή της αίτησης.

Η αίτηση για το Fuel Pass 2 στο vouchers.gov.gr - Βήμα βήμα η διαδικασία

Η είσοδος του φυσικού προσώπου-δικαιούχου στην ειδική εφαρμογή της πλατφόρμας vouchers.gov.gr γίνεται με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet). Ο δικαιούχος επαναχρησιμοποιεί τις υπάρχουσες υπηρεσίες του Προγράμματος Fuel Pass για να κάνει την αίτηση.

  1. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  2. Αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Παράλληλα, συμπληρώνει τον αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού, προκειμένου να μπορέσει να γίνει η πληρωμή του Fuel Pass 2. Για τον σκοπό της επαλήθευσης των προϋποθέσεων, το πληροφοριακό σύστημα της εφαρμογής αντλεί αυτόματα πληροφορίες για το όχημα και τη μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του Fuel Pass 2

Δικαιούχοι του Fuel Pass 2 είναι κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ.

 
Η πλατφόρμα vouchers.gov.gr δέχεται πλέον όλα τα ΑΦΜ για το Fuel Pass 2

Οι φορολογούμενοι αυτοί μπορούν να αιτηθούν τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022.

Τα ποσά του Fuel Pass 2

Τα ποσά που αφορούν τη νέα επιδότηση στα καύσιμα μέσα από το Fuel Pass 2 για το χρονικό διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2022 διαμορφώνονται ως εξής:

  • 100 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό του Fuel Pass 2 διαμορφώνεται σε 85 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • 80 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ποσό του Fuel Pass 2 μειώνεται σε 65 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • 70 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό του Fuel Pass 2 μειώνεται σε 55 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • 60 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ποσό του Fuel Pass 2 μειώνεται στα 45 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Το ενδιαφέρον του κόσμου για τη νέα επιδότηση καυσίμων είναι μεγάλο. Χαρακτηριστικό είναι ότι την 1η Αυγούστου που άνοιξε η πλατφόρμα vouchers.gov.gr, οι αιτήσεις για το Fuel Pass 2 ξεπέρασαν τις 200.000 μέχρι το απόγευμα

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Τελευταία άρθρα από τον/την SpoudaZO Team

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​