sedoni left all cities
sedoni right all cities

Με ποια υγειονομικά πρωτόκολλα θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία;

Κύριο Με ποια υγειονομικά πρωτόκολλα θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία;
Με ποια μέτρα κατά του κορωνοϊού αναμένεται να επιστρέψουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία από Σεπτέμβριο; - Πότε θα ανακοινωθούν;

Στις 12 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του κορωνοϊού που θα ισχύουν για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όπως όλα δείχνουν, το υγειονομικό πρωτόκολλο αναμένεται να ακολουθήσει την «γραμμή τoυ CDC» του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες του Αμερικανικού Κέντρου, οι μαθητές μπορούν να παραμείνουν στην τάξη τους αυτό το φθινόπωρο εάν έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό. Σημασία δίνεται στην “ατομική ευθύνη” τόσο των παιδιών όσο και των γονιών, αλλά και στη χρήση μάσκας.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου μίλησε στην ΕΡΤ και έδωσε απαντήσεις σχετικά με το ζήτημα που έχει αρχίσει να απασχολεί γονείς και μαθητές. Η ίδια, μάλιστα, εκτίμησε ότι:

«Πηγαίνουμε σε παραλλαγές με μεγαλύτερες μολυσματικότητες»

 Η κ. Ψαλτοπούλου σημείωσε:

«Το πιο πιθανό σενάριο, μετά από 2,5 – 3 χρόνια με κορονοϊό, είναι πλέον να υπάρχει ατομική ευθύνη και να υπάρχει η δυνατότητα και στα παιδιά και στους ενήλικες είτε να φορέσουν τη μάσκα, είτε να μην τη φορέσουν. Αυτό δεν είναι μόνο για τη χώρα μας, είναι και ευρωπαϊκά είναι και διεθνώς. Βλέπουμε το CDC της Αμερικής πλέον δεν μπαίνει τόσο στη διαδικασία απομόνωσης, όσο της χρήσης μάσκας και λειτουργίας του ατόμου με μάσκα.

 

Όλος ο κόσμος είναι κουρασμένος από όλη αυτή τη διαχείριση του κορωνοϊού και πλέον εναπόκειται στη δική του δυνατότητα και του δασκάλου που έχει προβλήματα υγείας να φορέσει τη μάσκα προκειμένου να προστατευτεί. Παρόλα αυτά έχουμε 3-4 εβδομάδες μέχρι εκεί και σίγουρα θα παίξει μεγάλο ρόλο η επιδημιολογική εικόνα που θα υπάρχει και οι δυνατότητες οι εμβολιαστικές σταδιακά με το νέο εμβόλιο»

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υπόκεινται οι μαθητές σε υποχρεωτικό έλεγχο με self test. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:

 

«Το τεστ, καλό είναι να δίνεται ως ένα βαθμό αυτή η δυνατότητα σε νόσηση μαζικού ελέγχου, σίγουρα η Επιτροπή και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας κατάλληλα θα αποφασίσει κάθε πότε πρέπει να γίνεται και κατά πόσο πρέπει να γίνεται.

Τα κρούσματα είναι αυξημένα, αν και υπάρχει σταδιακή αποκλιμάκωση και του τελευταίου επιδημικού κύματος, Αυτό που κοιτάμε βέβαια είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία που είναι ακόμα περισσότερο αυξημένες στα εισιτήρια από τα εξιτήρια των νοσοκομείων και οι θάνατοι που παραμένουν υψηλοί. Τους θανάτους τους έχουμε στα άτομα τρίτης και τέταρτης ηλικίας»

Η ίδια είπε κλείνοντας:

«Το πρόβλημα το κορωνοϊού είναι ότι μεταδίδεται σε μεγάλο βαθμό σε προ συμπτωματικό στάδιο ή και κάποιος ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει».

Από τη μεριά του, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε δηλώσεις του αποκάλυψε πως το επόμενο διάστημα θα καταρτιστεί νέο πρωτόκολλο σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας για την επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Τα νέα αυτά μέτρα θα γίνουν γνωστά λίγο πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​