sedoni left all cities
sedoni right all cities

Kea Run: η συμμετοχή είναι μόνο η αφορμή

Το «kea run» (kearun.gr) γίνεται για πρώτη φορά την Κυριακή 24/5 στην Τζια.

Όπως έλεγε μία φίλη δρομέας τις προάλλες, από εκεί που κάποτε, όχι πολλά χρόνια πριν, κάποιοι λίγοι «παλαβοί» έτρεχαν στους δρόμους και κινδύνευαν να τους χτυπήσει αυτοκίνητο, ακούγοντας συχνά και τη σχετική καζούρα, έχουμε φτάσει στο σημείο που κάθε Σαββατοκύριακο, ειδικά τώρα την Άνοιξη, δυσκολεύεσαι να επιλέξεις σε ποιον αγώνα δρόμου θα συμμετέχεις.

Λέτε λοιπόν να έφτασε τώρα η σειρά του δικού μου νησιού, της Τζιας για εμάς τους ντόπιους ή για όσους τελοσπάντων έχουμε περάσει εκεί τα περισσότερα καλοκαίρια της ζωής μας, της Κέας για εσάς που πιθανά ακόμα δεν την έχετε ανακαλύψει, να μιμηθεί και να ακολουθήσει τα «τρεχαλητά» των καιρών;

6355503_orig

Η χώρα της Τζιάς. Ο αγώνας θα ενισχύσει το Κέντρο Υγείας του νησιού.

Ίσως ναι, ίσως όχι, θα φανεί. Το «kea run» (kearun.gr) γίνεται για πρώτη φορά την Κυριακή 24/5 στην Τζια και φυσικό είναι να υπάρχει μια αγωνία απ’ όσους έχουμε ασχοληθεί με τη διοργάνωση, για το πώς τελικά θα εξελιχθεί.

Θέλετε η πρώτη φορά, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα (διαλέξτε μεταξύ grexaccident, grimbo και grexit), η δυσκολία στην ανέρευση χορηγών για την υποστήριξη της προσπάθειας, μας έχουν πεισμώσει για την επιτυχία του συγκεκριμένου event. Όχι μόνο γιατί αφορά σ’ έναν καλό σκοπό, την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας του νησιού. Το «kea run» δεν ξεκινά φέτος ως ένας ακόμα αγώνας δρόμου, αλλά η βασική επιδίωξή μας είναι να καθιερωθεί ως ένα ετήσιο δρομικό πάρτι, το οποίο κάθε χρόνο θα έχει όλο και περισσότερες συμμετοχές.

Kea Run: η συμμετοχή είναι μόνο η αφορμή

Ο χάρτης της διαδρομής.

Αν πρέπει να πω έναν καλό λόγο για να σας πείσω, να έρθετε στην Τζια εκείνο το Σαββατοκύριακο, είτε είστε δρομείς είτε είστε περιπατητές είτε είστε ξάπλα στον καναπέ (άλλη επιλογή δεν έχω), είναι ότι η Τζια εκτός του ότι είναι ένα πανέμορφο Κυκλαδονήσι, το πιο κοντινό στην Αθήνα, το οποίο προσφέρεται κάλλιστα και για μία αυθημερόν εκδρομή, διαθέτει πολλές ωραιές διαδρομές για όλα τα γούστα, βλ. για πρωτάρηδες, λιγότερο αρχάριους, αλλά και για πολύ απαιτητικούς δρομείς.

Οι δύο διαδρομές που έχουν επιλεγεί για τα 5 και 20 χλμ. των αγώνων δρόμου του «kea run» (όπως και το 1 χλμ. που θα είναι για τα παιδιά), είναι ένα μικρό δείγμα της ποικιλίας των δρομικών επιλογών. Το μεγαλύτερο μέρος τους, δίπλα στη θάλασσα, κάποια στιγμή σε κάνει να νιώθεις ότι χάνεσαι μέσα στην ομορφιά του τοπίου και μπορώ να επιβεβαιώσω ως δρομέας ότι ξεχνάς να σταματήσεις να τρέχεις.

1321844_orig

Η Τζια είναι ένα πανέμορφο Κυκλαδονήσι, το πιο κοντινό στην Αθήνα.

Αλλά και για εσάς που δεν έχετε καμιά διάθεση να σηκωθείτε Κυριακή πρωί και να έρθετε να τρέξετε μαζί μας, μπορείτε μεταξύ των άλλων επιλογών σας, να περπατήσετε ένα από τα δώδεκα περιπατητικά μονοπάτια του νησιού και να αράξετε μετά, για να απολαύσετε τη θέα και τις τζιώτικες νοστιμιές. (kea.gr)

Τα υπόλοιπα, από κοντά στην Τζια. Ελάτε να ξεσαλώσουμε, όπως αρέσει στον καθένα. H συμμετοχή στο «kea run» είναι μόνον η αφορμή!

ΠΗΓΗ

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​