sedoni left all cities
sedoni right all cities

4 λόγοι που δεν έχεις καθόλου διάθεση για σεξ

Κύριο 4 λόγοι που δεν έχεις καθόλου διάθεση για σεξ

Η ερωτική διάθεση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και λεπτές ισορροπίες. Και αυτό αφορά τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες. Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, πάλι και στα δύο φύλα, επηρεάζουν την ερωτική διάθεση. Οι επιστήμονες ερευνούν όλο και περισσότερο αυτό το θέμα, αφού η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας είναι δυστυχώς μία από τις νόσους της εποχής μας. Και, μεταξύ άλλων, κατέληξαν πως υπάρχουν κάποιες καθημερινές συνήθειες που μειώνουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης και το ερωτικό ενδιαφέρον.

Πίνεις πολύ ή/και συχνά

Η υπερβολική ή τακτική κατανάλωση αλκοόλ έχει αρνητική επίδραση στην ερωτική διάθεση και στους άντρες και στις γυναίκες. Ένα ποτήρι κρασί ή ένα κοκτέιλ μπορεί να είναι μια χαρά για να σας φτιάξει τη διάθεση, αν όμως πιείτε περισσότερα ποτά, τότε πιθανότατα η ερωτική σας ζωή θα πληρώσει το τίμημα. Ειδικά στους άντρες, το αλκοόλ μπορεί να διαταράξει τη δυνατότητα επίτευξης και διατήρησης της στύσης. Δοκίμασε να μειώσεις την κατανάλωση αλκοόλ, πίνε δύο ποτήρια νερό για κάθε ποτό στις εξόδους σου και είναι πολύ πιθανό να δεις διαφορά.

Θυσιάζεις τον ύπνο σου

Οι ειδικοί συμφωνούν ομόφωνα πως η έλλειψη ύπνου έχει αρνητική επίδραση στην ερωτική διάθεση. Στους άντρες ειδικότερα, η έλλειψη ύπνου μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Στις γυναίκες, προκαλεί μείωση της επιθυμίας και δυσκολεύει τον οργασμό. Για να βελτιωθεί η ερωτική σου διάθεση και ζωή, προσπάθησε να κοιμάσαι 7-9 ώρες τη μέρα.

Δεν χαλαρώνεις αρκετά

Το χρόνιο άγχος καταστέλλει την έκκριση της τεστοστερόνης και αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε προβλήματα στην ερωτική σου ζωή. Βάλε προτεραιότητες και προσπάθησε να αφιερώνεις λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα σε δραστηριότητες που σου φτιάχνουν τη διάθεση και σε χαλαρώνουν (το σεξ είναι επίσης μια δραστηριότητα που χαλαρώνει, οπότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν αντίδοτο στο άγχος που σου μειώνει την ερωτική επιθυμία). Σχετική με το άγχος είναι και η επόμενη διαπίστωση των ειδικών.

Δεν αυνανίζεσαι αρκετά

Η σωματική ευχαρίστηση μπορεί να εξισορροπήσει τις ορμόνες. Σύμφωνα με μελέτη του 2009 από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ο οργασμός βοηθά το σώμα να απελευθερώσει ωκυτοκίνη, την αποκαλούμενη ορμόνη της αγάπης και του συναισθηματικού δεσμού, η οποία με τη σειρά της μειώνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του άγχους που οδηγεί στην αποθήκευση λίπους. Διαφορετική μελέτη της ίδιας χρονιάς, έδειξε συσχετισμό ανάμεσα στην αυτοϊκανοποίηση και την αύξηση της αυτοεκτίμησης στις γυναίκες.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​