sedoni left all cities
sedoni right all cities

Δέκα λόγοι που τα κουνούπια προτιμούν εσάς από τον διπλανό σας

Κύριο Δέκα λόγοι που τα κουνούπια προτιμούν εσάς από τον διπλανό σας

Το καλοκαίρι μπορεί συνειρμικά να φέρνει κατά νου ηλιοθεραπεία, ανέμελες βουτιές στην θάλασσα, καρπούζι και φεστιβάλ μουσικής, όμως σημαίνει επίσης κουνούπια και άυπνες βραδιές. Όσοι έχουν περάσει μερικές βραδιές στην ύπαιθρο το καλοκαίρι ενδεχομένως έχουν αποκομίσει «πλούσιες εμπειρίες» και ξέρουν τι να προσέξουν, όμως για όλους τους υπόλοιπους σας παρουσιάζουμε δέκα πράγματα που πρέπει έχετε υπόψη, για να απολαύσετε έναν πιο ήρεμο ύπνο.

Shutterstock

Γρήγορος μεταβολισμός
Τα κουνούπια λατρεύουν την χοληστερίνη και σύμφωνα με μελέτες, έχετε περισσότερες πιθανότητες να σας επισκεφτούν εάν έχετε αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης στο δέρμα σας. Όσοι έχουν γρήγορο μεταβολισμό εκκρίνουν μεγαλύτερες ποσότητες χοληστερίνης από όσους έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερίνης στον οργανισμό τους.

Shutterstock

Κατανάλωση αλκοόλ
Μια από τις παρενέργειες του αλκοόλ είναι να αλλάζει η αντίληψη μας για τους ανθρώπους γύρω μας και μπορεί να μας φαίνονται είναι πιο ελκυστικοί από όσο όταν είμαστε νηφάλιοι. Η έλξη με τα κουνούπια όμως, μετά από μερικά ποτηράκια, είναι πέρα για πέρα αληθινή. Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως η κατανάλωση ακόμα και μιας μπύρας μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες να σας προτιμήσουν τα κουνούπια.

Shutterstock

Βακτήρια του δέρματος
Εάν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα κουνούπια τείνουν να στοχεύουν τους αστράγαλους, η απάντηση βρίσκεται στα βακτήρια στην συγκεκριμένη περιοχή του δέρματος σας και την προσωπική υγιεινή σας. Πιο συγκεκριμένα τα μικρόβια που προκαλούν τις δυσάρεστες οσμές στα πόδια προσελκύουν κουνούπια, οπότε για να τα αποφύγετε θα πρέπει να πλένετε καλά τα πόδια σας πριν πέσετε για ύπνο.

Shutterstock

Τύπος αίματος
Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως τελικά τα κουνούπια έχουν προτιμήσεις σε συγκεκριμένες ομάδες αίματος, με την Ο να είναι ιδιαίτερα ανάρπαστη. Εάν έχετε την συγκεκριμένη ομάδα αίματος έχετε δύο φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να σας επισκεφτεί ένα κουνούπι από ότι εάν είχατε ομάδα αίματος Α, η οποία βρίσκεται χαμηλά στις προτιμήσεις των κουνουπιών.

Shutterstock

Εκκρίσεις και σωματικά υγρά
Το 85% των ανθρώπων εκκρίνουν ένα χημικό συστατικό στα σωματικά υγρά τους το οποίο υποδηλώνει την ομάδα αίματος τους. Τα κουνούπια τείνουν να προτιμούν ανθρώπους που ανήκουν σε αυτή την μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, ανεξάρτητα από την ομάδα αίματος τους.

Ανάσα και διοξείδιο του άνθρακα
Τα κουνούπια μπορούν να σας ανιχνεύσουν από απόσταση 50 μέτρων χάρη στο διοξείδιο του άνθρακα που βρίσκεται στην αναπνοή σας. Οι εύσωμοι άνθρωποι τείνουν να έχουν μεγαλύτερες αναπνοές, κάτι που σημαίνει ότι απελευθερώνουν μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, με αποτέλεσμα να είναι πιο ορατοί στα κουνούπια.

Shutterstock

Το στυλ σας
Πέραν του διοξειδίου του άνθρακα, τα κουνούπια χρησιμοποιούν και την όραση τους για να ανιχνεύσουν τα επόμενα θύματα τους μέσα στα σκοτάδια. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, τα κουνούπια έλκονται από τα σκούρα χρώματα, οπότε τις βραδινές προτιμήστε ανοιχτόχρωμα ρούχα για να περάσετε απαρατήρητοι.

Shutterstock

Ο ιδρώτας σας
Πέραν από το να αυξάνει τον ρυθμό αναπνοής (και άρα τις ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα στην αναπνοή), η άσκηση ανεβάζει την θερμοκρασία του σώματος, με αποτέλεσμα την εφίδρωση. Τα κουνούπια προσελκύονται από τις μυρωδιές του γαλακτικού οξέος, του ουρικού οξέος και της αμμωνίας που βρίσκονται στον ιδρώτα, οπότε ένα γρήγορο ντους είναι απαραίτητο για να αποφύγετε τους νυχτερινούς επισκέπτες.

Shutterstock

Το μωρό σας
Οι έγκυες γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να τους επισκεφτούν τα κουνούπια. Αυτό συμβαίνει τόσο γιατί έχουν μεγαλύτερες ανάσες (και άρα μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα στην αναπνοή τους), αλλά και γιατί οι κοιλιές τους είναι πιο θερμές λόγω της εγκυμοσύνης.

Shutterstock

Υπάρχει τελικά φυσική ανοσία στα κουνούπια;
Όσα μέτρα και να πάρετε για να αποφύγετε τα κουνούπια, μερικές φορές δεν αρκεί και θα ξυπνήσετε με τσιμπήματα. Υπάρχει μια μερίδα τυχερών που δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα τα βράδια, καθώς εκκρίνουν ένα χημικό συστατικό που καλύπτει την μυρωδιά του ιδρώτα τους. Αυτό τους καθιστά ουσιαστικά αόρατους στα κουνούπια και αποτελεί φυσική άμυνα απέναντι σε αυτά.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​