sedoni left all cities
sedoni right all cities

12 επώνυμες αλήθειες για τα social media

«Πλέον, όλοι ζούνε για λογαριασμό των άλλων. Όλοι κάνουν πράγματα όχι γιατί τα επιθυμούν αλλά προκειμένου να δείξουν σε κάποιους τρίτους ότι τα έκαναν. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω όλη αυτή τη μανία που έχει πιάσει τους πάντες με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προσωπικά, έχω να κάνω πολύ πιο σημαντικά πράγματα. Δουλειές του σπιτιού, για παράδειγμα. Αλλά αυτές δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν κανένα».
> Karl Pilkington - Συγγραφέας, ηθοποιός και παρουσιαστής

«Αν μας έχουν διδάξει κάτι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία χρόνια, τότε αυτό είναι η εξής αντίφαση: Ότι, τελικά, οι άνθρωποι προτιμούν να κοινωνικοποιούνται ενώ βρίσκονται μόνοι τους».
> Watler Kirn - Αμερικανός συγγραφέας

«Κανονικά τα παιδιά πρέπει να μιλάνε μεταξύ τους. Ο τρόπος που συμπεριφέρονται το ένα στο άλλο όταν βρίσκονται online είναι πραγματικά απαίσιος, ενώ πολλές φορές φτάνει στο σημείο του εκφοβισμού. Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει άμεσα. Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι παρέχουν υπερβολική ελευθερία. Ελευθερία, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο, από πολύ νωρίς».
> Cara Delevingne - Μοντέλο, ηθοποιός και τραγουδίστρια

«Πλέον, τον περισσότερο χρόνο μας τον περνάμε κοιτάζοντας φωτεινές οθόνες αντί τα μάτια των αγαπημένων μας».
> Charlie Brooker - Κωμικός

«Η τεχνολογία είναι ο τρόπος που έχουμε επινοήσει προκειμένου να οργανώνουμε τον κόσμο γύρω μας κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην χρειάζεται να τον βιώνουμε».
> Max Frisch – Συγγραφέας

«Έτσι κι αλλιώς, η περίοδος από την παιδική ηλικία κάποιου μέχρι την στιγμή που θα γίνει γονέας είναι με διαφορά η πλέον ναρκισσιστική στη ζωή του ατόμου. Με αυτό το δεδομένο, το μεγαλύτερο επίτευγμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι πλέον μας επιτρέπουν να περιαυτολογούμε σε τέτοιο βαθμό, που μέχρι πριν από μερικά χρόνια θα τον θεωρούσαμε απλά αδιανόητο».
> Lena Dunham - Ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτιδα

«Σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζονται οι υπέρμαχοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στην πραγματικότητα το διαδίκτυο καθιστά το άλμα από τη σκέψη στη συμμετοχή ακόμη πιο δύσκολο, ακυρώνοντας πολλές φορές τη συλλογική δράση υπό το βάρος της αέναης εσωτερικής διαπραγμάτευσης».
> Evgeny Morozov - Συγγραφέας και ερευνητής

«Δυστυχώς, έχουμε την τάση να τη θυμόμαστε την τεράστια δύναμη που έχουν πλέον οι μηχανές μόνο αν κάποια από αυτές αποτύχει».
> Clive James - Αυστραλός συγγραφέας και ποιητής

«Κατά κάποιο τρόπο επινόησα το crowdfunding πολύ πριν την εμφάνιση του Kickstarter. Όταν ξεκινούσα δεν υπήρχε καν το Internet. Τη δουλειά που κάνουν σήμερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την εποχή εκείνη θα έπρεπε να την κάνεις μόνος σου, γράφοντας επιστολές, παίρνοντας τηλέφωνα και - φυσικά - αφιερώνοντας πολύ χρόνο σε προσωπική έρευνα»
> Spike Lee - Σκηνοθέτης

«Ο λόγος που ζητώ επίμονα από τους φίλους μου να πηγαίνουμε για καφέ είναι επειδή το θεωρώ αδύνατο μια φιλία να παραμείνει ζωντανή αποκλειστικά μέσα από την οθόνη ενός υπολογιστή ή από αυτή ενός κινητού»
> John Cusack - Ηθοποιός

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον ζούμε εντός ενός οικοσυστήματος που, ουσιαστικά, είναι σχεδιασμένο για να σου αποσπά μονίμως την προσοχή. Από την άλλη, βέβαια, το ίδιο ακριβώς οικοσύστημα μπορεί να σε παρασύρει -αν του το επιτρέψεις- σε μέρη που δεν είχες διανοηθεί καν ότι υπάρχουν».
> Michael Harris - Δημοσιογράφος και συγγραφέας

«Η τεχνολογία μπορεί την ίδια στιγμή να είναι ο καλύτερος φίλος μας αλλά και ο μεγαλύτερος εχθρός μας. Έχει τη δύναμη να διακόπτει τις σκέψεις μας, την ικανότητα που έχουμε ως όντα να ονειρευόμαστε, να φανταζόμαστε κάτι το μοναδικό. Πλέον, θα δεις ανθρώπους να είναι κολλημένοι στην οθόνη του κινητού τους ακόμη και την ώρα που περπατάνε».
> Steven Spielberg - Σκηνοθέτης

ΠΗΓΗ

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​