sedoni left all cities
sedoni right all cities

Έκθεση και Εκδήλωση Απονομής Βραβείων ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ “ Ούτε θύτης, ούτε θύμα στο Διαδίκτυο”

Έκθεση  και Εκδήλωση Απονομής Βραβείων ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ  Ούτε θύτης, ούτε θύμα στο Διαδίκτυο

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ)  Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων ΜΕΤ ΠΠ, τα Τμήματα Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας διοργανώνουν Εκδήλωση Απονομής Βραβείων του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εικαστικής Δημιουργίας, «Ούτε Θύτης, ούτε Θύμα στο Διαδίκτυο» και έκθεση, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 «Μουσεία και αμφισβητούμενες Ιστορίες: Τα Μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».

Στην Έκθεση παρουσιάζονται όλα τα ομαδικά έργα που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικαστικής Δημιουργίας, «Ούτε Θύτης, ούτε Θύμα στο Διαδίκτυο», από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Κρήτη έως τον Έβρο και από την Κέρκυρα έως τη Ρόδο. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό στο Μουσείο από τις 27/5 έως τις 29/12/2017.

Το Σάββατο 27 Μαΐου, στις 19.30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Ούτε Θύτης, ούτε Θύμα στο Διαδίκτυο». Το πλούσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανοίξει με ομιλίες. Ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Δρ. Σπυρίδων Χ. Παπαδάκης, Διευθυντής ΠΕΚ Πάτρας, θα μιλήσει με θέμα «Διαδικτυακός Εκφοβισμός: Αιτίες, Επιπτώσεις και Αντιμετώπιση», ενώ η Επίκουρη Καθηγήτρια ΠΤΔΕ ΠΠ Δρ Ξένια Αραπάκη, Εικαστικός, θα μιλήσει με θέμα « Ένα Ταξίδι Ζωής με τις Εικαστικές Τέχνες». Θα ακολουθήσει η απονομή των Βραβείων για τις κατηγορίες Παίδων και Εφήβων του Διαγωνισμού. Μεταξύ των χορηγών των βραβείων περιλαμβάνονται η Media Markt και η Liaskos Evagelos ECO Engineering.

afisa oute thitis 2

Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με σύντομη παράσταση ομάδας μαθητών του 12ου ΓΕΛ Πατρών «Το σπίτι της Ψυχής». Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού  προγράμματος «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το  Θέατρο» οι μαθητές με την υπεύθυνη καθηγήτρια κα Δέσποινα Χριστάκου, κοινωνιολόγο, έγραψαν το σενάριο, δραματοποίησαν τις σκηνές, σκηνοθέτησαν την παράσταση, έκαναν τα σκηνικά, τη μουσική επένδυση και εκτέλεση, τη χορογραφία, το μοντάζ και τη βιντεοσκόπηση. Η παράσταση διακρίθηκε με το «Βραβείο «Σεναρίου σχ. έτους 2016-2017» για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό στην κατηγορία των βιντεοσκοπημένων παραστάσεων.

Τέλος, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους του ΜΕΤ και να δουν από κοντά τη μόνιμη έκθεση και την περιοδική έκθεση «Ούτε Θύτης, ούτε Θύμα στο Διαδίκτυο».

Για περισσότερες πληροφορίες:

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​