sedoni left all cities
sedoni right all cities

Εθελοντική ομάδα φοιτητών της Φαρμακευτικής Σχολής του ΑΠΘ κάνει τη διαφορά

Εθελοντική ομάδα φοιτητών της Φαρμακευτικής Σχολής του ΑΠΘ κάνει τη διαφορά

Τρία χρόνια δράσης μετρά η Εθελοντική Ομάδα Φοιτητών Φαρμακευτικής ΑΠΘ (Aristotle Team of Pharmacy), που αριθμεί σήμερα 70 ενεργά μέλη, τα οποία μοιράζουν τον χρόνο τους μεταξύ των μαθημάτων στο πανεπιστήμιο και των δράσεων που αναλαμβάνουν διοργανώνοντας ημερίδες, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και συνέδρια, αλλά και προσφέροντας κοινωνικό έργο βοηθώντας τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη.

Η ομάδα θα παρουσιάσει το έργο της το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, από τις 10:00-12:00, στην κεντρική αίθουσα του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο του 17ου φαρμακευτικού συνεδρίου-έκθεσης PHARMA point, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με κεντρικό μήνυμα «Το φαρμακείο στο... μικροσκόπιο».

Την παρουσίαση θα κάνουν οι προπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, Ιωάννης Ανδρεάδης, Ανθή Δούρου, Στυλιανή-Ειρήνη Καρατζιάνη, Μαρία Κορομηλή, Παναγιώτης-Νικολάος Λαλαγκάς και Φρειδερίκη Τζιώρα. Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις δράσεις της ομάδας κατέχει το Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Εθελοντική Ομάδα Φοιτητών Φαρμακευτικής ΑΠΘ και φέτος θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη στις 2 και 3 Δεκεμβρίου.

«Η ιδέα για τη δημιουργία εθελοντικής ομάδας φοιτητών προέκυψε τον Μάιο του 2014 από πέντε κορίτσια της Φαρμακευτικής Σχολής του ΑΠΘ, οι οποίες πλέον έχουν πάρει πτυχίο. Στόχος τους ήταν η πραγματοποίηση επιστημονικών και κοινωνικών δράσεων που σχετίζονται με τη Φαρμακευτική ως επιστήμη και ως λειτούργημα και οι οποίες θα έφερναν κοντά τους νέους ανθρώπους» εξηγεί ο πρόεδρος της ομάδας, Ιωάννης Ανδρεάδης, τεταρτοετής φοιτητής Φαρμακευτικής στο ΑΠΘ.

Η εξέλιξη

Με το πέρασμα των χρόνων η ομάδα εξελίχθηκε και προστέθηκαν κι άλλες δράσεις όπως ημερίδες και workshops για φοιτητές Φαρμακευτικής και παρεμφερών σχολών. Επίσης, ανέπτυξε και κοινωνική δράση, μέσω της συλλογής φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για συνανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια σε ιδιαίτερες περιόδους, όπως τα Χριστούγεννα.

Στόχοι

«Στόχος της Ομάδας είναι η δραστηριοποίηση των φοιτητών στα επιστημονικά και κοινωνικά τους ενδιαφέροντα και η ενημέρωσή τους για τα πλέον πρόσφατα ιατρικά και φαρμακευτικά επιτεύγματα, τα νέα πεδία της έρευνας και τις εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας στην επιστήμη, καθώς και η κατάρτιση και η συμμετοχή των φοιτητών σε προγράμματα ενημέρωσης του ευρύτερου πληθυσμού για θέματα υγιεινής, πρόληψης και θεραπείας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Επίσης, η επικοινωνία, η συνεργασία και η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των φοιτητών Φαρμακευτικής με τους φοιτητές και αποφοίτους των άλλων Σχολών Επιστημών Υγείας καθώς και των αντίστοιχων φοιτητών άλλων χωρών» επισημαίνει ο κ. Ανδρεάδης.

 

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

10°C

Πάτρα

Partly Cloudy

Υγρασία: 92%

Άνεμος: 22.53 km/h

  • 22 Ιαν 2018 11°C 6°C
  • 23 Ιαν 2018 10°C 3°C