sedoni left all cities
sedoni right all cities

Πάρτι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από αγνώστους χωρίς άδεια

Κύριο Πάρτι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από αγνώστους χωρίς άδεια

Πάρτι για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων των τριών ατόμων που συνελήφθησαν πρόσφατα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιατζόγλου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, είχε προγραμματισθεί για χθες βράδυ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ - πρώην ΑΣΟΕΕ). Αδεια δεν δόθηκε από το ίδρυμα, αφού άλλωστε δεν ζητήθηκε από κάποιον που θα παρουσιαζόταν ως υπεύθυνος για τη διοργάνωση, όπως δήλωσε χθες στην «Κ» ο πρύτανης του ΑΕΙ Εμμανουήλ Γιακουμάκης. «Η λογική των διοργανωτών είναι ότι το πανεπιστήμιο ανήκει στον λαό, και δεν απαιτείται άδεια για τη χρήση των εγκαταστάσεών του», προσέθεσε καθηγητής του ΟΠΑ.

Το πάρτι προαναγγέλθηκε για τους ενδιαφερομένους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνονται τέτοια πάρτι, χωρίς άδεια. Σύμφωνα με τη διαδικτυακή πρόσκληση, το πάρτι επρόκειτο να ξεκινήσει στις 11 το βράδυ. Πώς γίνεται, τότε, να οργανωθεί, από τη στιγμή που οι πόρτες του ΟΠΑ κλειδώνονται στις 9.30 το βράδυ; Σύμφωνα με τον ίδιο καθηγητή στο ίδρυμα, συνήθως μία μικρή ομάδα ατόμων στις 9.30 παρεμποδίζει τους φύλακες να κλειδώσουν τις πόρτες, και εκείνοι αποχωρούν. Από την άλλη, όπως λέει και η ανακοίνωση για το πάρτι, αυτό θα είχε σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα από τους συμμετέχοντες. Το θέμα εγείρει ζητήματα όπως ποιοι και πώς προμηθεύονται τα ποτά που καταναλώνονται, πώς τα πουλούν, εάν και πόσο κοστίζουν οι ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις.

Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου είναι προφυλακιστέος στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς συνελήφθη στις 28/10/2017 κατηγορούμενος ως αποστολέας του «τρομοδέματος» στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, όπως και εκείνων που είχαν βρεθεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ, εξ ονόματος της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς».

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

1°C

Πάτρα

Rain And Snow

Υγρασία: 94%

Άνεμος: 6.44 km/h

  • 04 Ιαν 2019 5°C 0°C
  • 05 Ιαν 2019 4°C -2°C