sedoni left all cities
sedoni right all cities

Dream It – Built It in Xanthi

Dream It – Built It in Xanthi

Η IACES LC XANTHI διοργάνωσε το 2ο international event της με τίτλο “Dream It – Built it in Xanthi”. Στα πλαίσια του event, οι συμμετέχοντες φοιτητές και επαγγελματίες πολιτικοί μηχανικοί, ήρθαν στην Ξάνθη από διάφορες χώρες του εξωτερικού, και συγκεκριμένα από τη Γερμανία, την Τουρκία, τη Σερβία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής που διήρκησε πέντε ημέρες, από 7 έως 12 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε ένα πολύ διαδραστικό workshop στο χώρο του πανεπιστημίου, διεξήχθησαν ομιλίες εταιριών, επίσκεψη στο φράγμα του Θησαυρού, εκδρομή στο δασικό χωριό, τον Λειβαδίτη και την πόλη της Καβάλας καθώς και ξενάγηση στο χώρο της Ξάνθης με σκοπό τη βαθύτερη επαφή με την ελληνική κουλτούρα (βραδιά στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, βόλτες στην παλιά πόλη, δοκιμή της ελληνικής κουζίνας)


Συγκεκριμένα, η IACES LC Xanthi (

) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που απαρτίζεται από φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, έχει ως σκοπό τη διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων του Πολιτικού Μηχανικού και αυτό το πετυχαίνει με τη διοργάνωση διαφόρων event σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης διοργανώθηκε  μια διήμερη δράση με τον Καθηγητή κ. Ιωάννη Δόκα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ και με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.  Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σεισμό με επακόλουθη πυρκαγιά σε κτίριο της σχολής Πολιτικών Μηχανικών. Το σενάριο προέβλεπε εκκένωση του κτιρίου και απεγκλωβισμό ατόμου από κτίριο της σχολής με γερανοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο διήμερο αυτό παρουσιάστηκε η δομή και ο σκοπός της Πολιτικής Προστασίας σε Εθνικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο, θέματα Δομικής και μη Δομικής τρωτότητας κτιρίων ενώ κατά την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε άσκηση επί χάρτου και μετρήθηκε η ικανότητα απόκρισης σε περίπτωση σεισμού σε θεωρητικό επίπεδο. Επίσης έγινε επίδειξη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αποτελεσματικών μεθόδων κατάσβεσης πυρκαγιάς αλλά και ορθής χρήσης των μέσων κατάσβεσης. Την δεύτερη ημέρα έγινε επίδειξη από το ΕΚΑΒ μεθόδων πρώτων βοηθειών και Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης. Ακόμη παρουσιάστηκαν και διάφορες εφαρμογές Νέων τεχνολογιών για την υποβοήθηση του έργου της Πολιτικής Προστασίας. Τέλος, πραγματοποιήθηκε επί τόπου μετασεισμικός έλεγχος του κτιρίου μέσω επιθεώρησης των ρωγμών ώστε να αποφασιστεί η κρισιμότητα των ζημιών και η βιωσιμότητα ή όχι του κτιρίου.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε χάρη την πολύτιμη βοήθεια των εταιρικών συνεργατών μας:

• PENETRON HELLAS
• ISOMAT
• MARMOLINE
• MAPEI
Καθώς και των τοπικών συνεργατών μας:
• Ζαχαροπλαστείο «Κέρασμα!»
• Ζαχαροπλαστείο «Παπαπαρασκευάς»
• Κρεοπωλείο «ΜΠΑΝΤΑΚ»
• Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ξάνθης Α.Ε
• Super Market «Φθηνή Αγορά»
• Express Copy
• Caffeine Roastery and Superfoods

 

 

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​