Εντονες αντιδράσεις για τον ξυλοδαρμό στο Πολυτεχνείο
- Γράφτηκε από τον SpoudaZO Team
- Κατηγορία Φοιτητικά Νέα
Αντιδράσεις προκάλεσε ο ξυλοδαρμός του κοσμήτορα της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΦΜΕ), Παναγιώτη Ψαρράκου, καθηγητών αλλά και διοικητικών υπαλλήλων από φοιτητή του ΕΜΠ και δύο άγνωστα άτομα. Οπως παρουσίασε χθες η «Κ», ο κ. Ψαρράκος παραιτήθηκε λέγοντας ότι δεν επιθυμεί να είναι «ο κοσμήτορας που θα βρει κάποιον καθηγητή μαχαιρωμένο ή θα βρεθεί ο ίδιος μαχαιρωμένος κάποιο βράδυ».
Οπως δήλωσε η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως «για πόσο ακόμη θα επιτρέπετε τέτοια γεγονότα; Για πόσο ακόμη θα ανέχεστε την παρανομία μέσα στους χώρους της ανώτατης εκπαίδευσης και της έρευνας; Για πόσο ακόμη θα δίνετε άφεση αμαρτιών σε εκείνους που καταστρατηγούν την έννοια του ακαδημαϊκού ασύλου, μετατρέποντας τα πανεπιστήμια σε καταφύγια βίας και ορμητήρια παρανομίας; Εμείς δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτήν τη νοσηρή κατάσταση». Για το ίδιο θέμα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γεώργιος Καμίνης δήλωσε ότι «ένα ακόμη μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας πέφτει θύμα της πιο ωμής βίας, μέσα στον χώρο που ασκεί το ιερό λειτούργημά του. Ενας ακόμη πανεπιστημιακός δάσκαλος γίνεται στόχος συμμοριών. Η παραίτηση του κοσμήτορα αποτελεί κόλαφο για τη δημοκρατική μας πολιτεία. Τα πανεπιστήμια πρέπει να ξαναγίνουν πανεπιστήμια και η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση για κάτι τέτοιο. Το άσυλο πρέπει να ξαναπροστατεύσει τις ιδέες και όχι τους τραμπούκους».
- Πηγή: kathimerini.gr

SpoudaZO Team
Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους
Σχετικά Άρθρα
-
Οριστικά εκτός πανεπιστημίων 333.795 αιώνιοι φοιτητές: Επιμένει στη διαγραφή ο υπουργός Παιδείας
-
Φοιτητικό Επίδομα 300 ευρώ για φοιτητές μέσω της Δράσης σπουδά...ΖΩ!
-
Τα νεα του πανεπιστημιου σου, Εδω!
-
«Ομπρέλα» από ΕΚΠΑ στους αιώνιους φοιτητές: Τι προτείνει το υπουργείο Παιδείας
-
Πανεπιστήμιο: Επτά τμήματα που δίνουν πτυχίο ισοδύναμο με μεταπτυχιακό
Τελευταία άρθρα από τον/την SpoudaZO Team
- Οριστικά εκτός πανεπιστημίων 333.795 αιώνιοι φοιτητές: Επιμένει στη διαγραφή ο υπουργός Παιδείας
- Καιρός: Στο μάτι της κακοκαιρίας θα βρεθεί και η Αθήνα – Απότομη αλλαγή τις επόμενες ώρες
- ChatGPT: Είναι πολιτικά αμερόληπτο; – Ο αλγόριθμος ξέρει αλλά… δεν απαντά
- Στεγαστική κρίση: Λιγότεροι νέοι, αλλά οι ανάγκες για σπίτια αυξάνονται
- Έρχονται ρομπότ από την… Apple;
Το SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.