sedoni left all cities
sedoni right all cities

Φοιτητική ζωή στο εξωτερικό: 9 πράγματα που πρέπει να έχεις υπόψιν!

Κύριο Φοιτητική ζωή στο εξωτερικό: 9 πράγματα που πρέπει να έχεις υπόψιν!

Η φοιτητική ζωή είναι μια υπέροχη εμπειρία, πόσο μάλλον αν τη ζήσεις σε κάποια χώρα του εξωτερικού!

Αν έχεις αποφασίσει, λοιπόν, να ακολουθήσεις τα όνειρά σου ως φοιτητής στο εξωτερικό, τότε καλό είναι να λάβεις υπόψιν ορισμένες πολύ σημαντικές παραμέτρους και να είσαι προετοιμασμένος/η για όλα τα πιθανά σενάρια.

Και επειδή η φοιτητική ζωή στο εξωτερικό έχει κάποιες διαφορές από τη φοιτητική ζωή εδώ (γλώσσα, νοοτροπία, παραδόσεις, άγραφοι κανόνες), πρέπει να είσαι έτοιμος!

AdTech AdΑν ετοιμάζεσαι για φοιτητική ζωή στο εξωτερικό, τότε ρίξε μια ματιά στα παρακάτω tips και ίσως σε βοηθήσουν να συγκεντρώσεις καλύτερα τις σκέψεις σου.

Έχουμε και λέμε:

1. Φρόντισε να κάνεις όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να έχεις μαζί σου ιστορικό της υγείας σου, γιατί στο εξωτερικό ίσως είναι πιο δύσκολο το να ψάχνεις γιατρούς και τα συναφή. Καλύτερα να έχεις προνοήσει παρά να ψάχνεσαι last minute.

2. Θυμήσου να πάρεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα έγγραφα που δηλώνουν την ταυτότητα και ποιος είσαι. Στο αεροδρόμιο το άγχος πάει σύννεφο και το ξέρουμε όλοι αυτό.

3. Αν γνωρίζεις κάποιον/κάποια που βρίσκεται ήδη στη χώρα που πας, καλό είναι να τον ενημερώσεις για τον ερχομό σου, γιατί, πίστεψέ με, και μόνο η παρουσία του εκεί θα σε στηρίξει αρκετά.

4. Στην αρχή ειδικά θα σου φανούν χρήσιμα τα social media, αλλά και skype, έτσι ώστε να κάνεις βίντεο κλήσεις στους δικούς σου και σε φίλους. Φρόντισε, λοιπόν, να εξασφαλίσεις παροχή ίντερνετ στη χώρα που πας.

5. Αν πηγαίνεις σε χώρα, όπου τα αγγλικά δεν είναι η κύρια γλώσσα, τότε καλό είναι να μάθεις κάποιες βασικές λέξεις για να μπορείς να συννενοείσαι έστω στα απλά και να έχεις μαζί σου ένα λεξικό. 

 

6. Αν πρόκειται να μείνεις σε εστία, φρόντισε να γνωρίσεις τους συγκατοίκους ή τους ανθρώπους που διαμένουν δίπλα σου. Σκέψου ότι και εκείνοι είναι πρωτοετείς και ενδεχομένως αναζητούν στήριξη και βοήθεια.

7. Πριν φύγεις, ενημερώσου για το τι καιρό κάνει, έτσι ώστε να έχεις στη βαλίτσα σου ρούχα που ταιριάζουν στην εποχή.

8 .Φρόντισε να έχεις μαζί σου όλα τα έγγραφα που αφορούν τις σπουδές σου μεταφρασμένα, γιατί μπορεί να σου ζητηθούν από τη σχολή ή αν έχεις σκοπό να βρεις κάποια δουλειά.

9. Διασκέδασέ το όσο μπορείς και σκέψου ότι το άγχος που ενδεχομένως βιώνεις είναι απόλυτα φυσιολογικό, όπως και σε κάθε καινούριο ξεκίνημα. Είναι ένα άγχος, ωστόσο, που στο μέλλον θα αναπολείς με νοσταλγία.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​