sedoni left all cities
sedoni right all cities

Τα 4 βασικά λάθη που κάνεις στο βιογραφικό σου (και πώς θα τα διορθώσεις)

Κύριο Τα 4 βασικά λάθη που κάνεις στο βιογραφικό σου (και πώς θα τα διορθώσεις)

Ξεκινάς να φτιάξεις το πρώτο βιογραφικό σου και σου φαίνεται φτωχό. Η προϋπηρεσία είναι από ελάχιστη έως μηδενική και γεμίζεις τις σελίδες με σεμινάρια. Τα χρόνια περνούν, προσθέτεις νέες πληροφορίες, αλλά μπορεί να κάνεις ακόμη τα κοινά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στο βιογραφικό τους.

Αν δεν το έχεις δείξει σε κάποιον ειδικό, ή τέλος πάντων σε ένα διαφορετικό μάτι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να στέλνεις βιογραφικό που περνά απαρατήρητο, ακόμα και αν έχεις μπόλικα πτυχία και δεξιότητες. Παρακάτω θα δεις τα πιο κοινά λάθη και πώς θα τα διορθώσεις άμεσα.

Ορθογραφικά και γραμματικά λάθη

Ας ξεκινήσουμε με το προφανές. Εσύ μπορεί να είσαι σίγουρη ότι η λέξη «ότι» δεν παίρνει ποτέ κόμμα, αλλά η ελληνική γραμματική διαφωνεί μαζί σου. Αν επίσης πιστεύεις ότι ο τελειόφοιτος είναι αυτός που έχει πάρει το πτυχίο, ξανασκέψου το. Αν αμφιβάλλεις, ζήτησε από κάποιο φιλόλογο να το ελέγξει και να κάνει τυχόν διορθώσεις. Τα πιο απλά είναι και αυτά που μπορεί να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Βάζεις κλισέ

Προφανώς και θέλεις να παρουσιάσεις θετικά τον εαυτό σου σε ένα βιογραφικό. Κανείς δεν πρόκειται να γράψει «δεν μπορώ να ξυπνήσω το πρωί» ή «είμαι τρομερά αντικοινωνικός». Παρόλα αυτά, αν θέλεις να γράψεις ότι έχεις ομαδικό πενύμα και ότι επικοινωνείς καλά, θα πρέπει να συνοδεύεται με γεγονότα και παραδείγματα κατά τα οποία επέδειξες την ανάλογη συμπεριφορά. Μόνο έτσι αποκτούν αξία.

Δεν προσαρμόζεις το βιογραφικό στη δουλειά

Υπάρχουν άνθρωποι που διεκδικούν ένα συγκεκριμένο δουλειάς. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που έχουν συλλέξει μεγαλύτερη ποικιλία πτυχίων και δεξιοτήτων και μπορούν να απευθυνθούν σε περισσότερους τομείς. Αν είναι έτσι, μην τα βάζεις όλα σε ένα βιογραφικό. Γίνεται χαοτικό και δεν ενδιαφέρει έναν εργοδότη που σε θέλει για ένα συγκεκριμένο πράγμα. Φίλτραρε αυτά που αξίζει να αναφερθούν και είναι κοντά στον τομέα στον οποίον απευθύνεσαι.

Πολύ μεγάλο σε έκταση βιογραφικό

Αυτή είναι η πιο κλασική παγίδα στην οποία έχουμε πέσει οι περισσότεροι, σε κάποια φάση του βιογραφικού μας. Θεωρούμε ότι είναι υπέρ μας να γεμίσουμε σελίδες με πτυχία, παρολίγον πτυχία, προυπηρεσία, σεμινάρια και εθελοντισμούς. Να θυμάσαι όμως ότι ο μέσος εργοδότης δεν έχει τον χρόνο να διαβάσει ένα 10σέλιδο βιογραφικό. Επίσης, όσο πιο μεγάλο το βλέπει, τόσο λιγότερο πείθεται για την καταλληλότητά σου. Περιόρισέ το σε μία με δύο σελίδες.

 
SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​