sedoni left all cities
sedoni right all cities

Ξεκινούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών τα μαθήματα εξ αποστάσεως!

Κύριο Ξεκινούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών τα μαθήματα εξ αποστάσεως!

Ξεκινούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών τα μαθήματα εξ αποστάσεως!

Πανεπιστήμιο Πατρών: Το Πανεπιστήμιο Πατρών, όπως και τα υπόλοιπα πανεπιστήμια στον κόσμο βρίσκεται μπροστά στην μεγάλη πρόκληση να αντιμετωπίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται τις συνέπειες της διακοπής της εκπαίδευσης με φυσική παρουσία στα αμφιθέατρα και στα εργαστήρια, που επέβαλαν τα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊoύ COVID-19.

«Θα επιθυμούσαμε όλοι, η διοίκηση και το διδακτικό προσωπικό, να μη χαθεί ούτε μέρα στην εκπαίδευση των φοιτητών μας σε όλα τα προγράμματα σπουδών, προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου. Το Πανεπιστήμιο Πατρών αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους και δομές καθώς και τη συσσωρευμένη εμπειρία του έχει εκπονήσει έναν οδικό χάρτη με στόχο αφενός την αναπλήρωση των μαθημάτων που δεν πραγματοποιούνται και αφετέρου τη διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, αλλά και τη σύννομη λειτουργία του Πανεπιστήμιου με βάση τις προϋποθέσεις που το ισχύον νομικό πλαίσιο καθορίζει.

«Για το σκοπό αυτό, θα προσπαθήσουμε να αξιοποιηθούν όλες οι υποδομές που το Πανεπιστήμιο Πατρών διαθέτει, όπως ψηφιακά μαθήματα (διδακτικό υλικό, βιντεοδιαλέξεις, εργαστηριακές ασκήσεις, κλπ.) που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης, πλατφόρμες εξ αποστάσεως σύγχρονης και ασύγχρονης επικοινωνίας και συνεργασίας καθώς και οι υφιστάμενες δομές (Κέντρο Δικτύων, Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, Κέντρο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Πολυμέσων, Γραφείο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης) με το κατάλληλα εκπαιδευμένο ανθρώπινό τους δυναμικό» αναφέρουν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών.

Με βάση την υποδομή αυτή, θα διεξάγονται τα μαθήματα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων από τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας και, σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα, θα υπάρξει σταδιακή ενσωμάτωση και των προπτυχιακών μαθημάτων με στόχο να ολοκληρωθεί η επανέναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Αναλυτική ενημέρωση του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών θα γίνει με σειρά ανακοινώσεων τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Ίδρυμα. Για την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής έχει συσταθεί Επιτροπή από: Νίκο Καραμάνο, Αναπληρωτή Πρυτάνεως Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων (συντονιστής), Σ. Κουμπιά, Πρόεδρο Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Ε.  Γαλλόπουλο, Πρόεδρο Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Β. Κόμη, Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Ν. Αβούρη,  Συντονιστή Κέντρου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Πολυμέσων, Α. Καραλή, Συντονιστή Γραφείου Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης, Μ. Ξένο,  μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης, Θ. Σερεμέτη, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δικτύων και Μηχανοργάνωσης, Χ. Βαλή, Τεχνικό Προσωπικό της Διεύθυνσης Δικτύων και Μηχανοργάνωσης και Ι. Αντωνόπουλο, Τμήμα Δικτύων Δεδομένων, Φωνής.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​