sedoni left all cities
sedoni right all cities

Πέντε projects που μπορείς να ξεκινήσεις με κάτω από 700 ευρώ μέσα στο καλοκαίρι

Κύριο Πέντε projects που μπορείς να ξεκινήσεις με κάτω από 700 ευρώ μέσα στο καλοκαίρι

Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Πολλοί θεωρούν ότι το καλοκαίρι είναι μια περίοδος ξεκούρασης, όπου τα επαγγελματικά σχέδια «παγώνουν». Όντως μπορείς να ξεκουραστείς μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες. Αλλά όχι μόνο αυτό. Τώρα είναι μια περίοδος που μπορείς να κάνεις τα business σχέδια σου με περισσότερη ησυχία. Την ώρα μάλιστα που πολλοί άλλοι είναι… κάθε ημέρα στην παραλία- άρα μπορείς να βρεθείς ένα βήμα πιο μπροστά τους.

Στη digital εποχή που ζούμε, μπορείς να ξεκινήσεις ένα δικό σου project με λίγα χρήματα. Όπως έχω ξανά πει, το It’s Possible ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 με μόλις 450 ευρώ. Τόσο κόστισε η κατασκευή του website. Δε υπήρχε κάποιος Όμιλος με media από πίσω, ούτε κάποια τράπεζα, ούτε κάποιος άλλος εξωτερικός χρηματοδότης. Ούτε σήμερα υπάρχει.

Τα χρήματα δεν πρέπει να αποτελούν δικαιολογία. Ειδικά στο digital πεδίο. Διότι οκ, αν κάποιος πει ότι θέλει να φτιάξει ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων, εκεί χρειάζεται πολύ περισσότερα χρήματα.

Τώρα θα δούμε 5 business ιδέες που μπορείς να ξεκινήσεις, με αρχικό κεφάλαιο κάτω από 700 ευρώ. Τα περισσότερα από αυτά τα projects μάλιστα, μπορείς να τα «τρέξεις» remote ενώ βρίσκεσαι οπουδήποτε στον κόσμο. Από το δωμάτιο σου, από έναν co-working χώρο ή από μια παραλία. Ενώ για κάποια από αυτά τα projects, χρειάζεσαι πολύ λιγότερα από 700 ευρώ για να ξεκινήσεις.

1# Κατασκευή και συντήρηση website. Δεν σας κρύβω ότι πολύ συχνά μου έρχονται emails από χώρες όπως η Ινδία. Από ανθρώπους που ουσιαστικά αυτοπροτείνονται, για να μου κατασκευάσουν ένα website, ένα App ή να συντηρήσουν ένα υπάρχον ιστολόγιο. Δεν έχει σημασία που η τοποθεσία τους είναι τόσο μακριά. Μπορούν να έχουν πελάτες από όλο τον κόσμο. Και σίγουρα ξεκίνησαν με πολύ μικρό αρχικό κεφάλαιο, και κάποιες βασικές γνώσεις προγραμματισμού. Μπορείς να το κάνεις και εσύ.

2# Matchmaking υπηρεσίες. Όχι δεν μιλάω μόνο για το Tinder. Μπορείς να «συνδέεις» εταιρίες με υπηρεσίες που ενδεχομένως χρειάζονται. Ένα site που κάνει αυτήν την δουλειά είναι το Zintro. Το οποίο «συνδέει» διάφορες εταιρίες, με projects, freelancers και υπηρεσίες. Και «τρέχει» online.

3# Digital Marketing και PR. Όχι οι εταιρίες δεν χρησιμοποιούν πλέον… φυλλάδια για να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους, να βρουν πελάτες και να «χτίσουν» το προφίλ τους. Τις περισσότερες φορές όλα γίνονται μέσω ίντερνετ. Το Digital Marketing είναι μια ειδικότητα που «παίζει» πολύ ακόμα και στις αγγελίες που θα δεις. Μήπως να το σκεφτείς;

4# Πώληση φωτογραφιών online. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι επαγγελματίας φωτογράφος. Υπάρχουν πλέον πολλά websites που σου επιτρέπουν να «ανεβάσεις» τις φωτογραφίες σου, και στην συνέχεια να πληρωθείς ανάλογα με τις πωλήσεις (downloads) που θα πετύχει η κάθε μια. Μπορείς να ξεκινήσεις ακόμα και με το κινητό σου, αν έχει μια αξιοπρεπή κάμερα. Ακόμα καλύτερα αν έχεις μια φωτογραφική μηχανή.

5# Το δικό σου website. Φυσικά δεν θα μπορούσα να αφήσω από έξω αυτό. Τα δεδομένα εδώ έχουν ως εξής: Φτιάχνεις το δικό σου website (ή αναθέτεις σε κάποιον ειδικό να στο φτιάξει). Μέσα σε 1 εβδομάδα ή 15 ημέρες θα είναι στον «αέρα». Μετά το ζητούμενο είναι να χτίσεις ένα κοινό που θα σε διαβάζει (μήπως να το κάνεις μέσα στο καλοκαίρι για να είσαι έτοιμος τον Σεπτέμβριο;). Και στην συνέχεια θα μπορείς να έχεις έσοδα από διαφημιστικές συμφωνίες. Το συγκεκριμένο project μπορεί να «τρέξει» ακόμα και από το σπίτι σου.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​