sedoni left all cities
sedoni right all cities

Τα τεστ σε 600 φοιτητές του ΑΠΘ θα δείξουν εάν οι εστίες τεθούν ή όχι σε καραντίνα

Κύριο Τα τεστ σε 600 φοιτητές του ΑΠΘ θα δείξουν εάν οι εστίες τεθούν ή όχι σε καραντίνα

Τα τεστ του ΕΟΔΥ σε 600 φοιτητές θα δείξουν εάν οι εστίες του ΑΠΘ τεθούν ή όχι σε καραντίνα

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται στις φοιτητικές εστίες προκειμένου να διενεργήσει τεστ σε όλους τους φοιτητές, περίπου 500 με 600.

Τα έως τώρα διαγνωσμένα κρούσματα Covid-19 στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, το Αριστοτέλειο, είναι μετρημένα στα δάκτυλα, ωστόσο, με δεδομένη την άσχημη επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης, θεωρείται πολύ πιθανό ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων να είναι μεγαλύτερος. Το θέμα απασχόλησε την τελευταία πολύωρη συνεδρίαση της συγκλήτου του ιδρύματος η οποία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Τα έως τώρα γνωστά κρούσματα στο ΑΠΘ είναι τα έξι τα οποία διαπιστώθηκαν σε φοιτητές στο ΤΕΦΑΑ Σερρών και άλλα δύο, επίσης σε φοιτητές οι οποίοι διαμένουν στις φοιτητικές εστίες. Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Δημήτρη Κωβαίο, από τα έως τώρα αποτελέσματα των τεστ τα οποία έγιναν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης από το περιστατικό στο ΤΕΦΑΑ Σερρών δεν έχουν προκύψει νέα κρούσματα. Τις πρυτανικές αρχές απασχολεί ιδιαιτέρως η περίπτωση των φοιτητικών εστιών καθώς εκεί υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός.

Για τον λόγο αυτόν κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται μέχρι την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 στις φοιτητικές εστίες προκειμένου να διενεργήσει τεστ σε όλους τους φοιτητές, περίπου πεντακόσιους με εξακόσιους, που μένουν εκεί. Από τα αποτελέσματα αυτών των τεστ θα εξαρτηθεί εάν οι εστίες θα τεθούν ή όχι σε καραντίνα. Υπενθυμίζεται ότι από τους δύο φοιτητές, ένοικους των εστιών οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στον Covid-19, ο ένας χρειάστηκε να νοσηλευτεί, ενώ ο δεύτερος έχει τεθεί σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης καθώς είναι αλλοδαπός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη προχθεσινή συνεδρίαση της συγκλήτου παρέστη και αντιπροσωπεία φοιτητών της Πανσπουδαστικής οι οποίοι ζήτησαν να τηρηθούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την ασφάλεια των φοιτητών στα αμφιθέατρα, στα εργαστήρια και στις φοιτητικές εστίες. Επίσης, πέρα από τα λιγοστά διαγνωσμένα κρούσματα, υπάρχουν αρκετές αναφορές για φοιτητές οι οποίοι έχουν εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα λοιμώδους συνδρομής. Τις περιπτώσεις αυτές σύμφωνα με την voria παρακολουθούν οι υπεύθυνοι οι οποίοι έχουν οριστεί για κάθε ένα από τα 41 Τμήματα του πανεπιστημίου.


SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​