sedoni left all cities
sedoni right all cities

Το Πανεπιστήμιο Πατρών πυροδοτεί κύμα νέων επενδύσεων – Εκατοντάδες προσλήψεις

Κύριο Το Πανεπιστήμιο Πατρών πυροδοτεί κύμα νέων επενδύσεων – Εκατοντάδες προσλήψεις

Entersoft, Deloitte, PwC, Ernst & Young. Τέσσερις μεγάλες εταιρείες με αντικείμενο την πληροφορική και τα χρηματοοικονομικά, ανακοινώνουν διαδοχικά από το περασμένο καλοκαίρι ότι φτιάχνουν γραφεία στην Πάτρα και προσλαμβάνουν εκατοντάδες άτομα προσωπικό εξειδικευμένων γνώσεων από το Πανεπιστήμιο.
Οι δύο εταιρείες στήνουν κέντρα καινοτομίας με έμφαση στο πεδίο της πληροφορικής, ενώ οι άλλες δύο αναπτύσσουν γραφεία για την παροχή εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Είναι ξεκάθαρο ότι στην πόλη κάτι σημαντικό συμβαίνει αυτή την περίοδο, με άξονα το Πανεπιστήμιο Πατρών και δεν είναι τυχαίο γεγονός. Πρόκειται για ένα ακόμα σημάδι που μας δείχνει πως η αναπτυξιακή διαδικασία έχει εκκινήσει και στην περιοχή, αυτή τη φορά με άξονα το πανεπιστήμιό της.
ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
Την περασμένη Πέμπτη η εταιρεία παραγωγής λογισμικού Entersoft ανακοίνωσε ότι επενδύει σε κέντρο software development στην Πάτρα με 60 νέες θέσεις εργασίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ η παρουσία της γνωστής εταιρείας πληροφορικής στην Πάτρα, θα επεκταθεί και σε άλλα επίπεδα. Προβλέπονται κοινές δράσεις σε υπάρχοντα και νέα ακαδημαϊκά προγράμματά, πρακτική άσκηση φοιτητών, συνεργασία σε ερευνητικά έργα κοινού ενδιαφέροντος και δημοσιεύσεις.
ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
Πριν από μερικές εβδομάδες η εταιρεία παροχής συμβουλευτικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Deloitte ανακοίνωνε ότι στήνει κέντρο καινοτομίας στην Πάτρα. Πρόσφατα βρέθηκε στην πόλη και ο διευθύνων σύμβουλος του ελληνικού γραφείου της Deloitte κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος, ενώ συμμετείχε και στο Patras IQ.
To πλάνο της Deloitte προβλέπει την πρόσληψη μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι 200 αποφοίτων του Πανεπιστημίου Πατρών για αντικείμενα ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τους τομείς των Consulting, Risk Advisory, Tax Advisory, Financial Advisory και Audit & Assurance.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ
Στις αρχές Σεπτεμβρίου η PwC Ελλάδας, ανακοίνωσε τη δημιουργία Technology Innovation Hub στην Πάτρα για την ανάπτυξη νέων εργαλείων τεχνολογίας και καινοτομίας.
Η Πάτρα επελέγη καθώς διαθέτει υψηλό ακαδημαϊκό και τεχνολογικό υπόβαθρο, με τη λειτουργία ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, ενώ, παράλληλα δραστηριοποιούνται πλήθος νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων.
Θα είναι το πρώτο Κέντρο Καινοτομίας της εταιρείας στην Ελλάδα και για την στελέχωσή του, η PwC υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Να σημειωθεί πως τα γραφεία της PwC στην Πάτρα είναι υπό διαμόρφωση ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία στελέχωσής τους.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​