sedoni left all cities
sedoni right all cities

Εξεταστική: Τι γίνεται με τους φοιτητές που δεν έχουν ΑΜΚΑ ή TAXISnet για το edupass!

Κύριο Εξεταστική: Τι γίνεται με τους φοιτητές που δεν έχουν ΑΜΚΑ ή TAXISnet για το edupass!

Η εξεταστική περίοδος είναι εδώ και αφού αποδεχτήκαμε το γεγονός ότι θα πρέπει να επιστρέψουμε στα αμφιθέατρα παρά τις αντιρρήσεις της φοιτητικής κοινότητας στην απόφαση του Υπουργείου, πρέπει να δώσουμε βάση και στις οδηγίες που έχουν δοθεί.

 
 

Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να μη νοσήσουμε εν μέσω εξετάσεων και περιπλέξουμε έτσι κι άλλο την κατάσταση. Ο καθένας προτιμά να τελειώσει με βάση το πρόγραμμα και να μην αναγκαστεί να επιστρέψει σε δεύτερο χρόνο για μία ή παραπάνω εξετάσεις που έχασε.

Ωστόσο, με τους αριθμούς κρουσμάτων που σημειώνονται και την παρουσία των φοιτητών στα αμφιθέατρα και γενικότερα σε χώρους όπου συγκεντρώνονται πολλά άτομα, δεν είναι εύκολο να το αποφύγεις. Γι’ αυτήν την περίπτωση λοιπόν, εκδόθηκε πριν λίγες ημέρες εγκύκλιοςη οποία τονίζει πως:

«Φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη, δε θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο απομόνωσης.

Η απουσία τους λόγω νόσησης τεκμαίρεται μέσω της καταγραφής τους στην πλατφόρμα edupass. Οι συγκεκριμένοι φοιτητές θα εξεταστούν στα μαθήματα στα οποία υποχρεωτικώς απουσίαζαν, σε άλλη ημερομηνία που θα οριστεί με επιμέλεια του διδάσκοντος. Τα Α.Ε.Ι./Α.Ε.Α. και οι επιμέρους ακαδημαϊκές μονάδες τους, σε συνεννόηση με τους διδάσκοντες των μαθημάτων, παρακαλούνται όπως παράσχουν τη σχετική δυνατότητα. Η αποφυγή δήλωσης νόσησης από κορωνοϊό Covid -19 προκειμένου να παραστούν οι φοιτητές στην εξέταση, είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.»

Τι γίνεται σε περίπτωση που οι φοιτητές δε διαθέτουν ΑΜΚΑ ή κωδικούς TAXISNET

Η παραπάνω απλή διαδικασία ωστόσο, γίνεται πιο περίπλοκη για όσους φοιτητές δεν έχουν ΑΜΚΑ ή κωδικούς TAXISNET ή οποιονδήποτε άλλον τρόπο σύνδεσης και αυθεντικοποίησης στην ως άνω πλατφόρμα, με νέα εγκύκλιο να διευκρινίζει τα βήματα που θα ακολουθηθούν σε αυτή την περίπτωση, από τον Υφ. Παιδείας, κ. Άγγελο Συρίγο. Όπως αναφέρει:

Α. Οι προαναφερόμενοι φοιτητές έχουν πρόσβαση στα Α.Ε.Ι. και στις Α.Ε.Α. και κατ’ επέκταση συμμετοχή στην εξεταστική διαδικασία του τρέχοντος χειμερινού εξαμήνου με τη διαδικασία ελέγχου ταυτοπροσωπίας και παράλληλη επίδειξη:

  • είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9 της υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 746/08.01.2022 (Β ́32) Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως αυτή εκάστοτε ισχύει,
  • είτε πιστοποιητικού νόσησης σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 της υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 746/08.01.2022 (Β ́32) Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως αυτή εκάστοτε ισχύει,
  • είτε βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου κατόπιν διεξαγωγής μοριακού τεστ (PCR) έως εβδομήντα δύο (72) ωρών ή γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid) έως σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της εξέτασης του μαθήματος.

Β. Οι ανωτέρω φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη και δε θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις, μπορούν να εξεταστούν στα μαθήματα στα οποία υποχρεωτικώς απουσίαζαν κατόπιν συνεννόησης με τον διδάσκοντα, έχοντας ως τεκμήριο:

α) την παρουσίαση θετικού μοριακού τέστ (PCR) ή

β) την παρουσίαση θετικού τεστ αντιγόνου (rapid) κατά το χρόνο εξέτασης. 

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​