sedoni left all cities
sedoni right all cities

Το LinkedIn προσφέρει δωρεάν τα 20 πιο δημοφιλή online μαθήματα για το 2022!

Κύριο Το LinkedIn προσφέρει δωρεάν τα 20 πιο δημοφιλή online μαθήματα για το 2022!

Είναι κοινό μυστικό ότι για να έχεις ελπίδες στην απαιτητική αγορά εργασίας, πρέπει να έχεις και εφόδια. Όσο περισσότερο ψάχνεσαι, εξελίσσεσαι, δικτυώνεσαι, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να είσαι εσύ αυτ@ που θα επιλέξουν για τη θέση που έστειλες βιογραφικό.

 

Όπως έχουν δείξει τα πράγματα, πλέον το μεταπτυχιακό έχει γίνει το νέο πτυχίο και τα standards των εργοδοτών είναι ίσως και μεγαλύτερα από αυτά που ψάχνεις σε μία σχέση (φαντάσου).

Ωστόσο, δε χρειάζεται κάθε σου βήμα να είναι τόσο κοστοβόρο και χρονοβόρο όσο ένα μεταπτυχιακό. Θα μπορούσε να είναι και ένα από τα online μαθήματα του LinkedIn. Σύμφωνα με στοιχεία, 7,3 εκατομμύρια χρήστες έχουν δώσει το διαδικτυακό παρόν (σχεδόν οι διπλάσιοι από πέρσι την ίδια εποχή), ενώ το δημοφιλέστερο μάθημα είναι μια 34λεπτη σειρά για το πώς να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους, με διδάσκοντα την Jesse Withers, people development expert της Google. 

Μέχρι τις 31 Αυγούστου λοιπόν, θα έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις δωρεάν τα 20 πιο δημοφιλή μαθήματα του LinkedIn για το 2022, που σίγουρα θα παίξουν θετικό ρόλο στο βιογραφικό σου, γι’ αυτό βιάσου.

1. Goal Setting: Objectives and Key Results (OKRs) – Jessie Withers

Η Jessie Withers μιλά για τη δύναμη που έχουν οι στόχοι μέσα από το πώς θα τους θέσεις, θα τους διαχειριστείς και θα μετρήσεις τα αποτελέσματά τους. Η μέθοδος OKR (Objective and Key Results) στην οποία επικεντρώνεται, βοηθά εσένα και την ομάδα σου να συνεργαστείτε ώστε να φτιάξετε ξεκάθαρους και εφικτούς στόχους.

2. Excel Essential Training (Office 365/Microsoft 365) – Dennis Taylor

Ο ειδικός Dennis Taylor, διδάσκει τα βασικά Excel skills όπως είναι η οργάνωση δεδομένων και η πραγματοποίηση υπολογισμών με απλές πράξεις, ενώ στη συνέχεια προχωρά σε πιο αναβαθμισμένα skills, όπως η δημιουργία διαγραμμάτων, PivotTables και άλλων.

3. Interpersonal Communication – Dorie Clark

Το μάθημα της Dorie Clark σε βοηθά να βελτιωθείς σε επικοινωνιακό επίπεδο στις επαγγελματικές σχέσεις. Η ίδια προσφέρει συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσεις δύσκολες καταστάσεις αλλά και μικρότερης σημασίας, όπως η διακοπή κατά την ομιλία σου, το αρνητικό feedback, κ.ο.κ..

4. Cultivating a Growth Mindset – Gemma Leigh Roberts

Η Gemma Leigh παρουσιάζει αληθινά παραδείγματα νοοτροπίας που οδηγεί στην επιτυχία, μέσα από έρευνες για την απόδοση και την ψυχολογία. Είναι οι συμβουλές που χρειάζεσαι για να αποκτήσεις ένα υγιές mindset που θα σε πάει μπροστά.

5. Project Management Foundations – Bonnie Biafore     

Η Bonnie Biafore διδάσκει τις βασικές αρχές του project management όπως η καθιέρωση ξεκάθαρων στόχων, η τήρηση των deadlines, καθώς και η ολοκλήρωση των project. Στο μεταξύ, δίνει και μερικά tips για το πώς να επικοινωνείς αποτελεσματικά με την ομάδα σου.

6. Using Questions to Foster Critical Thinking and Curiosity – Joshua Miller

Η περιέργεια είναι θετικό στοιχείο στον επιχειρηματικό κόσμο και o Joshua Miller εξηγεί το γιατί. Ταυτόχρονα, μιλά για τον ρόλο της κριτικής σκέψης στο να κάνεις σωστές ερωτήσεις που ανοίγουν πόρτες και ευκαιρίες. Ρίχνει επίσης μια ματιά στο ρόλο των social media στον τρόπο που κάνει κανείς ερωτήσεις και εξηγεί πώς να απαντάς σωστά όταν δέχεσαι προκλητικές ερωτήσεις.

7. Essentials of Team Collaboration – Dana Brownlee

Η Dana Brownlee μοιράζεται τρόπους για να βρίσκεται μια ομάδα στην ίδια σελίδα, ανακαλύπτοντας τις επικοινωνιακές ικανότητες των μελών της, ξεκαθαρίζοντας τους ομαδικούς και ατομικούς σκοπούς και δημιουργώντας ευκαιρίες για συνεργασία.

8. Unconscious Bias – Stacey Gordon

Ο τρόπος που επικοινωνεί και κάνει επιλογές ένα άτομο στον εργασιακό του χώρο, επηρεάζεται από ασυνείδητες προκαταλήψεις που αν αφεθούν ανεξέλεγκτες, μπορεί να έχουν αντίκτυπο στη δουλειά. Η ειδικός Stacey Gordon παρουσιάζει μερικές μορφές ασυνείδητης προκατάληψης και προσφέρει τρόπους για να τις εντοπίσεις στον εαυτό σου αλλά και στον οργανισμό του οποίου είσαι μέρος. 

9. Learning Python – Joe Marini

Με τον Joe Marini μαθαίνεις μία πολύ χρήσιμη και υψηλού επιπέδου γλώσσα προγραμματισμού, την Python. Συγκεκριμένα, διδάσκεσαι πώς να δημιουργείς και να «τρέχεις» ένα απλό Python πρόγραμμα, καθώς επίσης πώς να δουλεύεις με ημερομηνίες και χρόνους, να διαβάζεις και να γράφεις αρχεία, όπως επίσης πώς να ανακτάς και να αναλύεις HTML, JSON και XML δεδομένα από το διαδίκτυο.

10. Communicating with Confidence – Jeff Ansell

Τα επικοινωνιακά skills είναι από τα πιο σημαντικά και ταυτόχρονα υποτιμημένα! Ο Jeff Ansell διδάσκει πώς να αναπτύσσεις τις ικανότητες αυτές, μέσω της οργάνωσης των σκεψεών σου, της γλώσσας του σώματός σου, και του πώς να ξεπεράσεις το άγχος σου.

11. Speaking Confidently and Effectively – Pete Mockaitis

Σε αυτό το course συζητιούνται tips και tricks για το πώς να ετοιμάσεις μια επιδραστική κι ενημερωτική παρουσίαση για το κοινό σου. Η κουβέντα επικεντρώνεται σε στρατηγικές όπως το να διώχνεις την προσοχή από τον εαυτό σου για να αποκτήσεις παραπάνω αυτοπεποίθηση και να χρησιμοποείς τη γλώσσα του σώματος και τον τόνο σου για να μεταφέρεις ένα σταθερό μήνυμα.

12. Learning the OWASP Top 10 – Caroline Wong

Η ειδικός ασφαλείας Caroline Wong παρουσιάζει τις top 10 απειλές ασφαλείας που δεχόμαστε όταν χειριζόμαστε μεγάλο αριθμό δεδομένων, σύμφωνα με το 2021 Open Web Application Security Project (OWASP). Προσφέρει συγκεκριμένα πληροφορίες για τη συχνότητα και την επίδραση κάθε απειλής, ενώ το course της αφορά όσους λαμβάνουν αποφάσεις για έναν οργανισμό, οι οποίες μπορούν να έχουν αντίκτυπο στο τμήμα ασφαλείας του.

13. Power BI Essential Training – Gini von Courter

Η Gini von Courter εξηγεί πώς να εισάγεις δεδομένα, να δημιουργείς απεικονίσεις και να τις ταξινομείς σε αναφορές. Μαθαίνεις επίσης πώς να χρησιμοποιείς Power BI Mobile και data modeling capabilities στο Power BI Desktop.

14. Strategic Thinking – Dorie Clark

Η Dorie Clark σε μαθαίνει πώς να φτιάξεις ένα στρατηγικό mindset, πώς το να μαθαίνεις από το παρελθόν μπορεί να διαμορφώσει τον τρόπο που κοιτάς το μέλλον, πώς να είσαι σχολαστικός στη στρατηγική σου σκέψη και πώς να μοιράζεσαι τα skills με την ομάδα σου.

15. SQL Essential Training – Bill Weinman

Εδώ θα μάθεις πώς να φτιάχνεις πίνακες, να ορίζεις σχέσεις, να χειρίζεσαι σειρές, αριθμούς και δεδομένα. Στο τελευταίο κεφάλαιο θα συναντήσεις και ένα παράδειγμα του πώς να φτιάξεις μια απλή εφαρμογή χρησιμοποιώντας SQL.

16. Developing Your Emotional Intelligence – Gemma Leigh Roberts

Θα πίστευε κανείς ότι η συναισθηματική νοημοσύνη δε διδάσκεται τόσο εύκολα. Η Gemma Leigh Roberts λοιπόν, μας μαθαίνει τι είναι, γιατί είναι σημαντική στον εργασιακό χώρο και πώς να βελτιώσουμε τη δική μας συναισθηματική νοημοσύνη. Κι αυτό το καταφέρνει μέσω ενός οδηγού για το πώς να καταλάβεις τα πράγματα εκείνα που σε ενοχλούν και με ποιον τρόπο να ευθυγραμμίσεις τις προθέσεις σου με την επίδρασή σου ώστε να χτίσεις δυνατές σχέσεις.

17. Communication Foundations – Brenda Bailey-Hughes και Tatiana Kolovou

Η Brenda Bailey-Hughes και η Ελληνίδα Tatiana Kolovou δίνουν τα φώτα τους για μια αποτελεσματική επικοινωνία στα meetings, τα emails και τις παρουσιάσεις. Μέσα από το course τους μαθαίνεις για τους 4 ακρογωνιαίους λίθους της επικοινωνίας: τους ανθρώπους, τα μηνύματα, τα συμφραζόμενα και την ακρόαση, καθώς επίσης πώς να τους χρησιμοποιείς σε επαγγελματικές περιστάσεις. 

18. Agile Foundations – Doug Rose

Εδώ θα μάθεις για την αξία ενός εύστροφου κι ευέλικτου mindset. Ο Doug Rose παρουσιάζει τις αρχές δημιουργίας ενός τέτοιου team, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ασκήσεις που μπορούν να δώσουν ώθηση στην παραγωγικότητα και τη σβελτάδα της ομάδας.

19. Digital Marketing Foundations – Brad Batesole

Το digital marketing αλλάζει συνεχώς και ο Brad Batesole σε καθοδηγεί στο πώς να επικοινωνήσεις την πρότασή σου, να αναγνωρίσεις το target market και να θέσεις τους στόχους σου.

20. Critical Thinking – Mike Figliuolo

Αναπτύσσοντας την ικανότητα της κριτικής σκέψης, μπορείς να εντοπίσεις ευκολότερα προβλήματα και κατά συνέπεια να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις. Ο Mike Figliuolo παρουσιάζει μια σειρά από τεχνικές για να σε βοηθήσουν να αναπτύξεις αυτό το skill μέσω της εκμάθησης προσδιορισμού προβλημάτων που προσπαθείς να λύσεις.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​