sedoni left all cities
sedoni right all cities

Για την Gen Z το TikTok είναι το νέο LinkedIn

Κύριο Για την Gen Z το TikTok είναι το νέο LinkedIn

Το CareerTok δίνει στους δημιουργούς και τους θεατές μια αίσθηση αλληλεγγύης- Τι σημαίνει αυτό για τους εργαζόμενους, αλλά και τις εταιρείες

Οι νέοι που αναζητούν εργασία διαφέρουν από τους μεγαλύτερους. Περιμένουν από τους εργοδότες να είναι πιο χαριτωμένοι, πιο επιεικείς και πιο γενναιόδωροι με τις παροχές που αναμένεται να λάβουν. Ο τρόπος με τον οποίο αναζητούν εργασία είναι επίσης διαφορετικός. Αντί να βασίζονται στην οικογένεια και τους φίλους τους, ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών στρέφεται στο TikTok σε αναζήτηση συμβουλών, ώστε να κάνουν σωστά τα πρώτα βήματα της καριέρας τους.

Σκρολάροντας στο TikTok, μπορεί να πέσει κανείς σε μια δημιουργό που ονομάζεται Lauren Spearman, σύμφωνα με τον Economist. H συγκεκριμένη influencer ανεβάζει βίντεο σχετικά με «αναρτήσεις εργασίας με red flags» και «παράλογες αιτήσεις εργασίας». Ή μπορεί να βρουν την Kennie Bukky, η οποία μοιράζεται το «ταξίδι της για έναν αξιοπρεπή μισθό» και sos συμβουλές για τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις. Αν σκρολάρετε κι άλλο, είναι πιθανό να πέσετε πάνω στην Brittany Peatsch. Έγινε viral αφού δημοσίευσε ένα βίντεο με τη δική της εμπειρία απόλυσης από την Cloudflare, μια εταιρεία λογισμικού, και τώρα δημιουργεί βίντεο που προσφέρουν συμβουλές σε άλλους που υποφέρουν από παρόμοιες δοκιμασίες.

Βίντεο όπως αυτά, με το hashtag CareerTok, είχαν πάνω από 2 δισ. προβολές στην εφαρμογή. Πολλοί από αυτούς που βλέπουν τα κλιπ ανήκουν στην Gen Z. Δεδομένου ότι αυτή η ομάδα, που γεννήθηκε μεταξύ 1997 και 2012, θα αποτελεί το 27% του εργατικού δυναμικού στο κλαμπ των πλουσιότερων κυρίως χωρών του ΟΟΣΑ μέχρι το 2025, οι συμβουλές καριέρας μέσω των κοινωνικών μέσων είναι πιθανό να αποκτήσουν όλο και μεγαλύτερη σημασία.

Ένα πράγμα που η επιτυχία του περιεχομένου που σχετίζεται με την καριέρα στο TikTok καθιστά ξεκάθαρο το γεγονός ότι οι Gen-Zers επιθυμούν διαφάνεια στον εργασιακό χώρο.

«Μου αρέσει που οι άνθρωποι καταγράφουν τις απολύσεις τους, επειδή εκθέτουν τους ανθρώπους που κάνουν αδιανόητες απολύσεις», λέει ο Chris Williams, πρώην υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού στη Microsoft, ο οποίος τώρα είναι σύμβουλος καριέρας - και ο ίδιος δημιουργός περιεχομένου. Η κ. Spearman άρχισε να δημοσιεύει βίντεο στο TikTok για να καταγράψει τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε στην αναζήτηση εργασίας. «Υπήρχε έλλειψη διαφάνειας στον μισθό, μου είχαν θέσει παράλογα καθήκοντα, δεν έπαιρνα κανένα feedback», θυμάται. «Σε ορισμένες περιπτώσεις, επρόκειτο για πλήρες ghosting».

Το CareerTok δίνει στους δημιουργούς και τους θεατές μια αίσθηση αλληλεγγύης. Το πιο σημαντικό είναι ότι η αλματώδης επιτυχία του και τα δισεκατομμύρια προβολές του τους δίνουν επίσης δύναμη. Η κ. Bukky, μια μαύρη γυναίκα, ελπίζει ότι οι σκέψεις και οι εμπειρίες της σχετικά με τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις θα κάνουν τους θεατές της να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη δική τους επαγγελματική ζωή. Οι TikTokers, λέει, αναγκάζουν τους εργοδότες να αναρωτηθούν: «Πληρώνουμε σωστά τους υπαλλήλους μας και τους φερόμαστε δίκαια;». Ο David Harmon, δικηγόρος απασχόλησης, προειδοποιεί τους δημιουργούς να «προσέχουν», καθώς, είναι πολύ εύκολο να δημοσιεύσετε κάτι που προσκρούει σε συμφωνίες μη αποκάλυψης και εμπιστευτικότητας, νόμους περί κινητών αξιών ή εμπορικά μυστικά, λέει - από μόνος του πολύτιμη συμβουλή καριέρας.

Πάντως, ούτε η οργή των κολοσσών, ούτε ο φόβος των νομικών συνεπειών είναι πιθανό να εμποδίσουν χώρους όπως το CareerTok να γίνουν ο τόπος μιας εργασιακής διαμάχης μεταξύ των προσδοκιών των εργαζομένων της γενιάς Ζ και των εργοδοτών τους. Ο αγώνας αυτός δεν πρόκειται να σταματήσει, ακόμη και αν το TikTok απαγορευτεί στην Αμερική. Οι νέοι επαγγελματίες απλώς θα βρουν άλλη διέξοδο.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​