sedoni left all cities
sedoni right all cities

Η ανακάλυψη της TESLA που μπορεί να σώσει τον πλανήτη!!!

Ονομάζεται Tesla Power και είναι ένα συγκροτημένο πλάνο για κάλυψη των ηλεκτρικών αναγκών σε σπίτια και επιχειρήσεις. Ξεκινώντας από το Powerwall, μία μπαταρία ιόντων λιθίου που αποτελεί το όραμα του Elon Musk για την πλήρη λειτουργία των νοικοκυριών, χωρίς (ή με περιορισμένη) παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από το ανά χώρα δίκτυο.

Πρόκειται για ένα καλαίσθητο, επαναστατικό προϊόν που στην εκδοχή των 7KWh θα καλύπτει τις ανάγκες σπιτιών και εκείνη των 10KWh τις ανάγκες επιχειρήσεων, με τη μπαταρία να φορτίζεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εκτός λοιπόν από οικονομική, θα είναι και φιλική προς το περιβάλλον, ταυτιζόμενη πλήρως με την φιλοσοφία της Tesla που ως τώρα, ήταν γνωστή μόνο για τα πολυτελή/σπορ ηλεκτρικά της οχήματα.

Βέβαια η χρήση της προϋποθέτει την ύπαρξη για παράδειγμα… ηλιακών πάνελ, ωστόσο η οικονομία στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, θα μπορεί να φέρει απόσβεση πολύ σύντομα. Οι μπαταρίες αυτές θα κοστίζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου σε μερικούς μήνες θα λανσαριστούν στην αγορά, 3000 και 3500 δολάρια αντίστοιχα.

Μάλιστα, κοιτώντας και ένα βήμα πιο μακριά, ο Musk παρουσίασε και το… επόμενο επίπεδο που θα καλύπτει ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες. Δηλαδή Powerpacks, σούπερ δηλαδή μπαταρίες απόδοσης ακόμα και 10MWk που θα κοστίζουν σχεδόν τα διπλάσια αλλά θα μπορούν να καλύψουμε τεράστιο κομμάτι αναγκών.

Τα παραπάνω θα κατασκευάζονται σε νέες εγκαταστάσεις που η Tesla θα έχει έτοιμες μέσα στην επόμενη διετία. Το… Gigafactory αναμένεται να παράγει κάθε χρόνο μπαταρίες συνολικής ισχύος 50GWh.

Βέβαια όλα αυτά ακούγονται φιλόδοξα και επαναστατικά, πρέπει όμως πάντα να έχουμε στο μυαλό μας πως οι… επαναστάσεις, σπανίζουν. Μένει να δούμε κατά πόσο όλα τα παραπάνω θα υλοποιηθούν και θα έχουν στην παγκόσμια καθημερινότητα το αντίκτυπο που ονειρεύεται ο Musk.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης στα αγγλικά: 

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=NvCIhn7_FXI{/youtube}

 

 

Πηγή

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους. 

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​