sedoni left all cities
sedoni right all cities

Γνωρίστε το AirSelfie, το νέο drone μικρών διαστάσεων για λήψη φωτογραφιών selfies!

Η λήψη φωτογραφιών selfies αποτελεί μια τάση της εποχής μας και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη νεολαία. Όταν προσπαθούμε να πετύχουμε την τέλεια λήψη, αντιμετωπίζουμε πολλές προκλήσεις, από το να χωρέσει κάθε μέλος της παρέας στο πλάνο μέχρι να βρούμε το ιδανικό μέρος με πολύ καλή θέα. Πολλές φορές, κάποιος χρήστης ίσως επιθυμεί να μην απεικονίζεται στη φωτογραφία το χέρι του ή κάποιο selfie stick. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα, έρχεται να δώσει ένα νέο project, το οποίο αυτή τη στιγμή ζητά την απαραίτητη χρηματοδότηση μέσω του Kickstarter.

Ο λόγος για το Airselfie, ένα μικροσκοπικό drone το οποίο καταφθάνει με μια κάμερα προκειμένου να επιτελέσει το στόχο που του έχει ανατεθεί και συνδέεται με το smartphone μας μέσω ειδικής εφαρμογής που θα το συνοδεύει. Φυσικά, το AirSelfie δεν έχει μπει στη διαδικασία μαζικής παραγωγής ακόμη, ωστόσο έχουν κατασκευαστεί κάποια λειτουργικά πρωτότυπα, όπως φαίνεται και στο βίντεο που συνοδεύει το άρθρο μας. Οι εμπνευστές του όλου project ζητούσαν χρηματοδότηση της τάξεως των 45.000 ευρώ, ποσό το οποίο καλύφθηκε μέσα σε δυο μέρες.

airselfie

Όπως είναι φυσικό, η νέα αυτή υλοποίηση παρουσιάζει ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Στα θετικά, εντάσσεται το μέγεθος της συσκευής, το οποίο είναι λίγο μικρότερο από το Galaxy S7 edge, με λίγο μεγαλύτερο πάχος όμως σε σχέση με το γνωστό smartphone της Samsung. Ακόμη, ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η θήκη φόρτισης που συνοδεύει το drone. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν προστατευτική θήκη για τη συσκευή σας, με την προϋπόθεση ότι είστε κάτοχος κάποιου Galaxy S7 edge ή ενός iPhone 6, ενώ παράλληλα κρατά και το AirSelfie ενώ φορτίζει.

Σύμφωνα με τους επενδυτές του, το AirSelfie είναι πολύ ασφαλές και ενδείκνυται και για εσωτερική χρήση. Φέρει μια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης των 5MP. Μπορεί να πραγματοποιήσει λήψη βίντεο υψηλής ευκρίνειας στα 1280x720 pixels, όχι όμως και στα 1920x1080 (Full HD). Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές του δεν θα πρέπει να αναμένουν ιδιαίτερα μεγάλες σε διάρκεια πτήσεις. Η μπαταρία του θα διαρκεί μόνο για περίπου τρία λεπτά, ικανοποιητικός χρόνος θα λέγαμε για τη λήψη μιας selfie φωτογραφίας.

Οι πτητικές του δυνατότητες περιορίζονται μόλις στα 20 μέτρα πάνω από το έδαφος, σε κάθε περίπτωση πρόκειται απλά για ένα μέσο λήψης φωτογραφιών και όχι για ένα πλήρως λειτουργικό drone. Όσοι έχουν καταβάλλει τουλάχιστον 179 ευρώ, θα πρέπει να το αναμένουν στις αρχές Φεβρουαρίου. Ωστόσο, εκείνοι που θα ήθελαν να σιγουρευθούν ότι ικανοποιεί τις ανάγκες τους προκειμένου να προβούν στην αγορά του, θα πρέπει να περιμένουν λίγο περισσότερο, με τις επίσημες ημερομηνίες κυκλοφορίας να μην έχουν ανακοινωθεί.

Πολυμέσα

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​