Μία εύκαμπτη μπαταρία που χρησιμοποιεί… θαλασσινό νερό!
- Γράφτηκε από τον SpoudaZO Team
- Κατηγορία Τεχνολογία
Μία μπαταρία (και μάλιστα εύκαμπτη) που τροφοδοτείται από θαλασσινό νερό; Κι όμως αυτή είναι η κατασκευή ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Fudan της Κίνας, σε μία προσπάθεια δημιουργίας μπαταριών που θα μπορούν με ασφάλεια να τροφοδοτήσουν wearables, αλλά και ιατρικές συσκευές.
Αντί να τροφοδοτούνται από τοξικά χημικά, χρησιμοποιούν ασφαλή υγρά όπως το θαλασσινό νερό, έτσι μπορείτε να “φορέσετε” μία συμβατή συσκευή ή ακόμη και μία που μπορεί να τοποθετηθεί στο σώμα σας, για ιατρικούς σκοπούς.
Η -ιδιαίτερα ελαφριά- αυτή μπαταρία μπορεί να διπλωθεί στη μέση 100 (!) φορές και αποτελείται από τρία μέρη: δύο μεταλλικά ηλεκτρόδια (ένα φορτισμένο θετικά και ένα αρνητικά) καθώς και ένα μείγμα ηλεκτρολυτών. Έρχεται σε δύο διαφορετικά formats: Ένα που μοιάζει σαν μία ταινία κατασκευασμένη από δύο ηλεκτρόδια που έχουν τον ηλεκτρολύτη ανάμεσά τους. Και ένα ακόμη που αποτελείται από δύο μικροσκοπικά νήματα κατασκευασμένα από νανοσωλήνες άνθρακα.
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι κάποια στιγμή οι μπαταρίες αυτού του τύπου -πέρα από θαλασσινό νερό- θα μπορούν να τροφοδοτούνται από αίμα, ιδρώτα ακόμη και δάκρυα.
- Πηγή: digitallife.gr
SpoudaZO Team
Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους
Τελευταία άρθρα από τον/την SpoudaZO Team
- Χανιά: Παραδόθηκε ο 23χρονος δράστης που σκότωσε τον 52χρονο στο γλέντι στην Κίσσαμο
- Τι νομίζεις ότι φταίει όταν δεν νιώθεις καλά, αλλά δεν ξέρεις ακριβώς γιατί;
- Ληστεία $102 εκατομμυρίων στο Λούβρο - δύο δράστες συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν
- Πανεπιστήμιο Πατρών: Σε εξέλιξη το νέο μεγάλο φοιτητικό εστιατόριο στο Ρίο
- Για πρώτη φορά στην ιστορία εμφανίστηκαν κουνούπια στην Ισλανδία
Το SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.