sedoni left all cities
sedoni right all cities

Η Google δημιούργησε κουίζ για να βοηθήσει στη διάγνωση των χρηστών με κατάθλιψη

Κύριο Η Google δημιούργησε κουίζ για να βοηθήσει στη διάγνωση των χρηστών με κατάθλιψη

Οι άνθρωποι θέτουν ερωτήσεις όπως «είμαι σε κατάθλιψη»; ή «έχω κατάθλιψη»; στη μηχανή αναζήτησης Google στο κινητό και θα συναντήσουν συνδέσμους σε ένα κουίζ αυτοαξιολόγησης της ψυχικής υγείας.

Η ενημέρωση, που αναπτύχθηκε από την Google με την «Εθνική Συμμαχία για την Ψυχική Ασθένεια» (Nami), σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο τεχνολογικός γίγαντας προώθησε τη δική του αξιολόγηση ψυχικής υγείας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Οι χρήστες στις Η.Π.Α. που αναζητούν πληροφορίες σχετικά με προβλήματα ψυχικής υγείας θα ικανοποιηθούν με την προτροπή «ελέγξτε εάν έχετε κλινική κατάθλιψη».  Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο θα πάρετε ένα ερωτηματολόγιο εννέα ερωτήσεων, που θα σας ρωτά εάν έχετε «μικρό ενδιαφέρον ή ευχαρίστηση για να κάνετε πράγματα» ή «πρόβλημα συγκέντρωσης».

Το ερωτηματολόγιο, που ονομάζεται PHQ-9, είναι μια κλινικά εγκεκριμένη μέθοδος ελέγχου της κατάθλιψης και έχει χρησιμοποιηθεί από το NHS. Το εργαλείο διατίθεται προς το παρόν μόνο σε χρήστες στις Η.Π.Α. Εάν η δοκιμή είναι επιτυχής, οι χρήστες μπορούν να περιμένουν από την Google να την φέρει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Ελπίζουμε ότι με τη διάθεση αυτών των πληροφοριών στο Google, περισσότεροι άνθρωποι θα αντιληφθούν την κατάθλιψη και θα αναζητήσουν θεραπεία για να ανακάμψουν και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους», δήλωσε η Mary Giliberti, γενική διευθύντρια της Nami.

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook έχει επίσης αναπτύξει εργαλεία για τον εντοπισμό χρηστών που μπορεί να είναι καταθλιπτικοί ή υποφέρουν από αυτοκτονικές τάσεις, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για να ελέγχουν τις θέσεις και να προσφέρουν στους χρήστες έναν άμεσο τρόπο επικοινωνίας με τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας μέσω των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων.

Παρόμοια ερωτηματολόγια είναι ήδη διαθέσιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως μια αυτοαξιολόγηση κατάθλιψης, διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του NHS Choices. Ωστόσο, εμπειρογνώμονες ψυχικής υγείας έχουν προειδοποιήσει τους ανθρώπους να μην βασίζονται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διάγνωση.

«Μια διαδικτυακή έρευνα δεν αποτελεί ποτέ καλό υποκατάστατο για το GP ή για κάποιον άλλο επαγγελματία υγείας», δήλωσε η Rachel Boyd της φιλανθρωπίας Mind για την ψυχική υγεία. «Ωστόσο, αυτές οι έρευνες μπορεί να είναι χρήσιμες για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν ότι αυτό που βιώνουν είναι πραγματικό και ότι υπάρχει υποστήριξη», συμπλήρωσε.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

11°C

Πάτρα

Αρκετή Συννεφιά

Υγρασία: 48%

Άνεμος: 6.44 km/h

  • 23 Ιαν 2018 11°C 2°C
  • 24 Ιαν 2018 8°C 3°C