sedoni left all cities
sedoni right all cities

WordCamp Athens 2017

Κύριο WordCamp Athens 2017

Περίπου το 28% των websites που διαβάζει κανείς καθημερινά, έχουν δημιουργηθεί με βάση το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ανοικτού κώδικα WordPress. Τα WordCamps είναι τα επίσημα συνέδρια του WordPress και του διαδικτύου γενικότερα, τα οποία διοργανώνονται σε κάθε μεγάλη πόλη του κόσμου από τις τοπικές κοινότητες. Κάθε χρόνο διοργανώνονται γύρω στα 80 WordCamps σε όλο τον κόσμο!

Σε ένα WordCamp, παρουσιάζονται διάφορα θέματα, όπως: web development, web design, social media, ecommerce, blogging, content strategy, επιχειρηματικότητα και πολλά άλλα. Tα WordCamps είναι μη κερδοσκοπικά συνέδρια, διοργανώνονται εθελοντικά και υπό την αιγίδα του WordPress Foundation, του επίσημου κοινωφελούς ιδρύματος, που έχει ως σκοπό τη διαφύλαξη της ανοικτότητας του WordPress.

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
η 
ελληνική κοινότητα του WordPress
διοργανώνει το WordCamp Athens,
το Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2017,
στο Μέγαρο 
Μουσικής Αθηνών

Ποιους αφορά ένα WordCamp

Ένα WordCamp αφορά όλους όσους ασχολούνται με το WordPress και το διαδίκτυο, ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσης και εμπειρίας τους. Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε χρήστη ή επαγγελματία που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το WordPress και τις τεχνολογίες του διαδικτύου γενικότερα. Web developers, web designers, bloggers, δημοσιογράφοι, φοιτητές σχολών πληροφορικής, content editors, web editors, social media managers και πολλές άλλες ειδικότητες είναι μόνο μερικές από τις κατηγορίες ανθρώπων στους οποίους απευθύνεται το συνέδριο.

Παράλληλα, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την τεχνολογική κοινότητα του διαδικτύου να συγκεντρωθεί για μια ημέρα σε ένα χώρο, να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές, να γνωριστούν τα μέλη της μεταξύ τους αλλά και να επικοινωνήσουν με μεγάλες εταιρείες του χώρου.

Βασικές αρχές, προσβασιμότητα, παροχές

Η ανοικτότητα της κοινότητας προς κάθε άνθρωπο και ο σεβασμός στη διαφορετικότητά του είναι μερικές από τις βασικές αρχές της παγκόσμιας κοινότητας του WordPress. Όλοι οι άνθρωποι είναι εξίσου καλοδεχούμενοι ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, καταγωγής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού αλλά και επιπέδου γνώσης και εμπειρίας.

Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή όλων στο συνέδριο οι χώροι είναι προσβάσιμοι σε ΑμΕΑ, οι ομιλίες καλύπτονται ζωντανά με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, ενώ θα παρέχεται φύλαξη παιδιών από επαγγελματίες για γονείς που έχουν αυτή την ανάγκη (για το τελευταίο χρειάζεται μια απλή επικοινωνία με τους διοργανωτές) χωρίς επιπλέον κόστος.

Χρηματοδότηση - χορηγίες

Το WordCamp Athens, χρηματοδοτείται α) από τους επίσημους χορηγούς και υποστηρικτές του WordPress Foundation(global sponsors) β) από χρηματικές χορηγίες ή προσφορές υπηρεσιών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο (local sponsors) και γ) από τα έσοδα των εισιτηρίων του.

Ο χώρος - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το WordCamp Athens 2017 θα λάβει χώρα το Σάββατο 09 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες του συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας και στην αίθουσα MC3. Επιπλέον, την επομένη του συνεδρίου, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθεί η καθιερωμένη ημέρα συνεισφοράς στην κοινότητα του ανοικτού λογισμικού του WordPress, με τίτλο Contributor’s day, στο συνεργατικό χώρο Found.ation.

Παρακολούθηση - εισιτήρια

Το εισιτήριο παρακολούθησης του συνεδρίου και για τις δύο μέρες, συμπεριλαμβανομένων των γευμάτων, των coffee breaks και των αναμνηστικών δώρων (swag), θα έχει ένα συμβολικό αντίτιμο της τάξης των 20€, έτσι ώστε να είναι προσιτό σε όλα τα μέλη της κοινότητας.

Τα μέλη της ελληνικής κοινότητας του WordPress σας περιμένουν!

30815226790 f5eeb310f3 z

31146931156 c19d4ef903 z

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​