sedoni left all cities
sedoni right all cities

Προστασία προσωπικών δεδομένων: Ο νέος κανονισμός που μας αφορά όλους (βίντεο)

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και η ψηφιοποίηση των περισσότερων υπηρεσιών, δημόσιων ή ιδιωτικών, έχει οδηγήσει ολοένα και περισσότερους πολίτες να καταχωρούν τα προσωπικά τους δεδομένα στο διαδίκτυο.

Προσωπικά δεδομένα αποτελούν οποιαδήποτε δεδομένα μπορούν να οδηγήσουν σε κάποιο ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν παρατηρηθεί νομικά κενά που αφορούν στη διαχείριση αυτών των δεδομένων από εταιρίες αλλά και οργανισμούς με βάση τα όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα στη νομοθεσία, η οποία εφαρμόζεται από το 1995.

Τα κενά αυτά, έρχεται να καλύψει ο νέος Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, ο λεγόμενος GDPR, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ένας κανονισμός που επηρεάζει επιχειρήσεις, οργανισμούς και ιδιώτες. Η Microsoft σε συνεργασία με τους ειδικούς του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής της Νομικής Σχολής Αθηνών και τη δημοσιογραφική ομάδα της Καθημερινής σας βοηθούν να προετοιμαστείτε.

Έχει σχεδιαστεί προκειμένου να επιτρέπει σε μεμονωμένα άτομα να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων, ενώ επιβάλλει νέες υποχρεώσεις σε οργανισμούς που συλλέγουν, διαχειρίζονται ή αναλύουν τέτοιου είδους δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα παρέχει επίσης στους εθνικούς νομοθέτες νέες εξουσίες για την επιβολή σημαντικών προστίμων σε οργανισμούς που παραβιάζουν το νόμο.

Ο GDPR, θα τεθεί σε ισχύ στις 25 Μαΐου του 2018 .

Πολυμέσα

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​