sedoni left all cities
sedoni right all cities

Τι συμβαίνει όταν κόβεις τα dating apps και φλερτάρεις από κοντά

Κύριο Τι συμβαίνει όταν κόβεις τα dating apps και φλερτάρεις από κοντά ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EMILY BOWLER

Οι εφαρμογές γνωριμιών είναι τραγικές. Το λέω ως άτομο που έχει βγει με όποιον αξίζει στο Tinder και μετά έσβησα ό,τι τέτοια εφαρμογή είχα κατεβάσει.

Σύμφωνα με έρευνες του πρακτορείου τάσεων Fullscreen, δεν είμαι μοναδική περίπτωση. Το 61% από 18 ως 34 ετών προτιμούν να μείνουν μόνοι παρά να βασίζονται σε εφαρμογές γνωριμιών. Στο μεταξύ, χρήστες των εφαρμογών ανέφεραν τη διάλυση της αυτοεκτίμησης και τη μοναξιά ως λόγους που τους αποθάρρυναν ώστε να μη χρησιμοποιούν τις εν λόγω πλατφόρμες. Το 75% προτιμά να συναντήσει κάποιον από κοντά, όπως στις ταινίες όπου δύο χαρακτήρες που έχουν ρομαντικά συναισθήματα συναντιούνται για πρώτη φορά.

Αλλά για μια γενιά ανθρώπων που έχουν γνωρίσει τις γνωριμίες μόνο με τη βοήθεια του Ίντερνετ -από μια εφηβική δήλωση αγάπης στο MSN μέχρι τα μηνύματα του Instagram- το να βρουν τον έναν και μοναδικό διά ζώσης, είναι αγχωτική προοπτική.

Μίλησα με single millennials που πρόσφατα έσβησαν τις εφαρμογές γνωριμιών για ό,τι συνεπάγονται οι γνωριμίες εκτός Ίντερνετ – κυρίως φόβο, singles events και κατά πρόσωπο απόρριψη.

ELIZA, 26

A couple by Emily Bowler
 

Έχω χρησιμοποιήσει όλες τις εφαρμογές – Hinge, Bumble, Tinder. Τις έσβησα επειδή μου φαινόταν πως το από κοντά ήταν καλύτερο.

Έτσι, πριν από έναν μήνα, για πρώτη φορά –και μοναδική–, όταν είδα έναν τύπο σε ένα μπαρ που μου άρεσε τον πλησίασα. Μιλήσαμε μισή ώρα και μετά βρήκα το κουράγιο να ζητήσω το τηλέφωνό του. Είπε, «Ίσως να πάρω το μέιλ σου και να συζητήσουμε εκεί προτάσεις για δουλειά».

Παρόλο που δεν πήγε καλά, από τότε που άκουσα για μια συμφοιτήτρια που κατάφερε να γνωρίσει κάποιον με ενδιαφέροντα τρόπο, ήθελα μια διασκεδαστική ιστορία γνωριμίας και για μένα. Γνωρίστηκαν σε μια βραδιά clubbing στο Μπράιτον που λεγόταν Cat Face Night, όπου έπρεπε να ζωγραφίσεις στο πρόσωπό σου ένα πρόσωπο γάτας για να μπεις. Τον πλησίασε, έκανε τη γάτα και άρχισε να νιαουρίζει. Κατέληξαν να τα έχουν οκτώ μήνες.

Θέλω να γνωρίσω κάποιον στην πραγματική ζωή. Αλλά αγχώνομαι πολύ όταν μου κανονίζουν ραντεβού φίλοι με φίλους τους και δεν μπορώ να γνωρίσω κάποιον στη δουλειά γιατί είμαι στην ηλικία των παιδιών τους.

Οι εφαρμογές γνωριμιών μού φαίνονται βαρετές και δεν έχω σταθεί πολύ τυχερή. Ακόμη κι όταν λένε «για να δούμε πού θα πάει», μπορεί να σημαίνει ότι θέλουν μόνο σεξ. Δεν συνάντησα κάποιον με το πράσινο φωτάκι του αναμμένο από εφαρμογή, έτσι ποτέ δεν κατέληξε ως κάτι άλλο. Στις διά ζώσης γνωριμίες είναι πιο πιθανό να είναι πιο ξεκάθαροι για το τι σκέφτονται.

A Couple by Emily Bowler
 

ALICIA, 24

Κατέβασα το Tinder δυο φορές και το έσβησα σύντομα. Δεν νομίζω ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω εφαρμογές γνωριμιών. Μου φαίνεται ψεύτικο να γνωρίζεις ανθρώπους στο Ίντερνετ. Θέλω να γνωρίζω καινούργιους άντρες, αλλά νιώθω άβολα στα ραντεβού και οι εφαρμογές δεν βοηθάνε.

Παρόλα αυτά, δεν πλησιάζω ανθρώπους συχνά στην πραγματική ζωή. Με αγχώνει υπερβολικά. Έτσι, στην πραγματκιή ζωή αυτή τη στιγμή δεν βγαίνω ραντεβού! Ανάλογα με την κατανάλωση αλκοόλ θα σκεφτόμουν να πλησιάσω κάποιον, σε ένα μπαρ ας πούμε.

JAMES, 27

Οι εφαρμογές γνωριμιών έγιναν πραγματικά βαρετές. Χρησιμοποιούσα το Grindr για σεξ και μερικές φορές τα φτιάχναμε με κάποιους, αλλά το Tinder είναι φασαρία και σου τρώει πολύ χρόνο. Είναι πολύ πιο συναρπαστικό να γνωρίζεις κάποιον από κοντά. Αν είμαι μεθυσμένος, δεν φοβάμαι να πλησιάσω κάποιον. Δεν το έχω κάνει ποτέ χωρίς, αλλά μάλλον θα μπορούσα.

Το να γνωρίσεις κάποιον στην πραγματική ζωή εξαλείφει την αβεβαιότητα για το αν θα σου αρέσει ή αν θα έχετε χημεία όταν γνωριστείτε. Οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να σου κάνουν μαλακίες όταν γνωρίζεστε στην πραγματική ζωή, είτε σε γουστάρουν είτε όχι. Είναι πιο πιθανό να λάβεις ένα άμεσο «ναι» ή να πιάσεις το «όχι».

Σε ό,τι αφορά την απόρριψη, νομίζω ότι πάλι πονάει, είτε αν προκύπτει από μήνυμα είτε από κοντά, όταν πλησιάζεις κάποιον. Ίσως να μπορείς να σβήσεις το μήνυμα, αλλά δεν μπορείς να σβήσεις την ντροπή. 

LILLA, 22

Έσβησα τις εφαρμογές μου, γιατί βαριόμουν να προσπαθώ να κάνω συζητήσεις με άντρες στο Tinder. Μίλαγα με έναν στρέιτ φίλο πρόσφατα που είπε ότι μια γυναίκα είχε σταματήσει να απαντάει στα μισά της συζήτησης στο Hinge. Μου έδειξε τη συζήτηση και είχε προσβάλει τις επιλογές της για toppings πίτσας. Προσπάθησα να εξηγήσω ότι δεν ήταν κουλ, αλλά δεν καταλάβαινε.

Μ’ αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να κάνουν διάλογο οι περισσότεροι άντρες με τους οποίους μιλάω σε εφαρμογές. Το τσατ είναι αίσχος, σου κάνουν μια ερώτηση και σου λένε πόσο λάθος είναι η απάντησή σου, πριν καν σου ζητήσουν να βγείτε για ποτό. Είναι πολύ παράξενο!

Έτσι άρχισα να βγαίνω με φίλους φίλων που γνώριζα έξω. Μόνο δύο έχουν υπάρξει και δεν ξέρω αν θέλω να επιδιώξω τίποτα μαζί τους, αλλά οι συζητήσεις ήταν πιο ικανοποιητικές – πολύ καλύτερες από έναν τσακωμό για τα toppings της πίτσας στο Hinge.

HELEN, 24

Παρόλο που δεν πάω αποκλειστικά σε τέτοια, έχω ξαναπάει σε singles event. Επίσης έσβησα τις εφαρμογές μου, αλλά και οι δύο αυτοί τρόποι γνωριμιών κρύβουν απογοητεύσεις Είπα σε κάποια να βγούμε μέσω Twitter και με απέρριψε, οπότε δεν το συστήνω.

Σίγουρα έχω επιφυλάξεις να ζητήσω από γυναίκες κατά πρόσωπο να βγούμε έξω, πάντα νιώθω ότι φαίνομαι λίγο γλίτσας. Πρόσφατα γνώρισα έναν άντρα από κοντά, σε ένα φεστιβάλ. Μετά το φεστιβάλ του έστειλα ένα μήνυμα και το άφησε στο «Διαβάστηκε». Οπότε, δεν ξέρω αν είναι καλύτερα από κοντά ή μέσω Ίντερνετ. Έχω όμως την αίσθηση ότι το Ίντερνετ και τα social media μπορεί να χαλάσουν και τις πραγματικές γνωριμίες.

 
SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​