sedoni left all cities
sedoni right all cities

Το Netflix μειώνει τις μηνιαίες τιμές του για να μη χάσει χρήστες!

Κύριο Το Netflix μειώνει τις μηνιαίες τιμές του για να μη χάσει χρήστες!

Το Netflix ετοιμάζεται να ρίξει τις τιμές στους συνδρομητές που έχουν λογαριασμό χρόνια, τι σου κάνει ο ανταγωνισμός ε;

Μόλις πριν λίγους μήνες η υπηρεσία streaming είχε προχωρήσει σε αύξηση τιμών, ακόμα και στην Ελλάδα, γεγονός που μας κακοφάνηκε προφανώς. Ε λοιπόν, ή που η μουρμούρα μας έπιασε τόπο, ή που ο μεγάλος ανταγωνισμός που βρίσκεται προ των πυλών ταρακούνησε το Netflix κι αυτό αποφάσισε να κάνει ένα μικρό δωράκι στους μακροχρόνιους συνδρομητές τουμειώνοντας το κόστοςΠρος το δεύτερο τείνουμε πάντως. 

Εντωμεταξύ, η διαδικτυακή πλατφόρμα με την οποία έχουμε περάσει βράδια αξημέρωτα τελειώνοντας το ένα επεισόδιο μετά το άλλο της αγαπημένης μας σειράς, διέκοψε και τον έναν μήνα δωρεάν για τους πονηρούληδες που το εκμεταλλεύονταν. Τώρα, σου λέει, έρχονται αντίστοιχες streaming υπηρεσίες, άσε το δοκιμαστικό του ενός μήνα και κάνε λογαριασμό.

Προσεχώς πάντως, έρχεται το Disney+ και το HBO Max, το οποίο αγόρασε και τα δικαιώματα των Friends. Αυτό είναι ένα ακόμη πλήγμα για το Netflixπου από την 1η Ιανουαρίου θα αναγκαστεί να πει αντίο στη σειρά που πλήρωσε αδρά για να την κρατήσει ένα χρόνο παραπάνω απ’ το επιτρεπόμενο.

Από την άλλη, το Netflix έχει εδραιωθεί για τα καλά στο χώρο του θεάματος, μιας και πολλές παραγωγές του είναι υποψήφιες για τηλεοπτικά και κινηματογραφικά βραβεία, και αυτό προς το παρόν δίνει την ελπίδα στην streaming υπηρεσία πως το κοινό του δε θα πει αντίο έτσι απλά. Όλα αυτά όμως, χωρίς να υπάρχει ανταγωνισμός. Από ‘δω και πέρα, θα κριθούν πολλά…

Επειδή, όμως, το πιθανότερο σενάριο είναι να του φύγει αρκετός κόσμος, μια πρώτη λύση που ενδέχεται να υλοποιήσει είναι η έκπτωση στις τιμές. Όχι για όλους, αλλά για εκείνους που επιλέγουν συνδρομές μακράς διάρκειας. Αυτή είναι και μια λογική κίνηση, αφού το Disney+ έρχεται με μηνιαία συνδρομή που αγγίζει τα $6.99 και προσφέρει ανάλυση 4K UHD, ενώ το Netflix κοστίζει $8.99 με ανάλυση SD.

Οι πρώτοι χρήστες που το πήραν χαμπάρι είναι στην Ινδία, όπου τους εμφανίστηκε σχετικό μήνυμα για ετήσια συνδρομή με έκπτωση 50%, δηλαδή $7.99 το μήνα για 4K streaming σε έως 4 συσκευές ταυτόχρονα, και μάλιστα για streaming τόσο σε desktop, όσο και σε φορητές συσκευές. Άλλες εκπτώσεις που δοκιμάζονται είναι 30% για 6μηνη συνδρομή και 20% για 3μηνη συνδρομή.

Με τη σειρά του το Netflix επιβεβαίωσε τις δοκιμές, αλλά θα προχωρήσει σε μαζικές εκπτώσεις αν λάβει ανταπόκριση από τους χρήστες.

Ένα είναι το σίγουρο, με τόσες streaming υπηρεσίες θα καούμε άσχημα.

 
SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​