sedoni left all cities
sedoni right all cities

Twitter: 4 συμβουλές για να κάνεις το λογαριασμό σου πιο επαγγελματικό

Κύριο Twitter: 4 συμβουλές για να κάνεις το λογαριασμό σου πιο επαγγελματικό
Αν θέλεις το twitter σου να μοιάζει πιο επαγγελματικό, τότε συνέχισε να διαβάζεις. 
 

Το twitter είναι ένα από τα πλέον πιο διαδεδομένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς να το χρησιμοποιούν καθημερινά ποικιλοτρόπως. Κάποιοι το χρησιμοποιούν για ενημέρωση, κάποιο για να κάνουν πλάκα, κάποιοι ίσως για να πουν τη γνώμη τους και συζητήσουν με άλλους χρήστες και άλλοι για όλα τα παραπάνω.

Το twitter όμως λόγω της μεγάλης του απήχησης και του τρόπου, με τον οποίο είναι δομημένο είναι κατάλληλο για να προωθήσεις τον εαυτό σου επαγγελματικά. Ένα επαγγελματικό προφίλ στο twitter με ένα καλό LinkedIn, σού εγγυώνται σίγουρα μία δυνατή παρουσία στα social media.

Για αυτό το λόγο, σού δίνουμε παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν, είτε είσαι αρχάριος είτε δραστηριοποιείσαι για λίγο καιρό στο twitter,  να αναπτύξεις ένα σοβαρό και επαγγελματικό προφίλ στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Συμβουλή #1

Όσον αφορά το twitter, καλό θα ήταν να σκεφτείτε τον εαυτό σας ως… ένα brand! Για αυτό το λόγο συνίσταται να παράγεται πρωτότυπο περιεχόμενο αναφορικά με τον εαυτό σας αναδεικνύοντας τις δεξιότητές σας. Αποφύγετε λοιπόν την αναπαραγωγή post από άλλους και επικεντρωθείτε στη συγγραφή ενός post που θα αντικατοπτρίζει τη δική σας προσωπικότητα, αλλά και τα δυνατά στοιχεία σας. Επίσης, ένας ακόμη τρόπος να «μπείτε στο παιχνίδι», ειδικά όντας αρχάριοι, είναι σχολιάζοντας σε post επαγγελματιών και εταιρειών του κλάδου σας. Προσέξτε όμως, γιατί ένα απλό σχόλιο δε σας ξεχωρίζει εύκολα από τη μάζα, ενώ ένα λανθασμένο σας ξεχωρίζει με την κακή έννοια. Διατηρήστε συνεπώς την ισορροπία όσον αφορά τα σχόλιά σας!

Συμβουλή #2

Όσον αφορά τα tweets, καλό είναι να αναφερθεί ότι μετράει σε μεγάλο βαθμό η ποιότητα έναντι της ποσότητας. Από τη μία είναι σημαντικό να υπάρχει μία σταθερή παρουσία, αλλά από την άλλη πρέπει να βοηθάτε το άτομο που διαβάζει ένα tweet σας. Θυμηθείτε να κάνετε follow back μερικούς followers, να απαντάτε σε ερωτήματα που μπορεί να σας κάνουν, όταν απαντούν σε tweets, και φυσικά είναι σημαντικό να κάνετε rwtweet και να σχολιάζετε στα tweets των υπόλοιπων followers. 

Συμβουλή #3

Αν μπορείτε να γράψετε για κάτι, τότε σίγουρα μπορείτε να βρείτε μία κατάλληλη εικόνα για να το εκφράσετε. Σύμφωνα με μία έρευνα τα tweets που περιλαμβάνουν μία εικόνα έχουν 313% περισσότερο engagement, κάτι που θα σας έκανε πιο δημοφιλείς στον εικονικό κόσμο του twitter. Κάτι που συνίσταται είναι η χρήση infographics, αφού εκτός του ότι διευκολύνουν τον αναγνώστη στην ανάγνωση πληροφοριών, αποτελούν από μόνα τους ένα skill δείχνοντας μάλιστα πως γνωρίζετε σε βάθος το αντικείμενό σας.

Συμβουλή #4

Όπως κάθε social media όσο επαγγελματικό και είναι, χρειάζεται μία προσωπική πινελιά. Μερικά posts λοιπόν είναι σημαντικό να φαίνεται πως έχουν τη δική σας πινελιά, χωρίς όμως να γίνεται κάτι υπερβολικά προσωπικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρωτοπρόσωπη γλώσσα, να χρησιμοποιήσετε αγαπημένα χρώματα ή ακόμη και να δημιουργήσετε μία εύστοχη εικόνα – logo για το προφίλ σας.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​