sedoni left all cities
sedoni right all cities

LinkedIn: 4 πράγματα που μπορείς να κάνεις post ως αρχάριος

Κύριο LinkedIn: 4 πράγματα που μπορείς να κάνεις post ως αρχάριος

Ηπιο δημοφιλής ίσως πλατφόρμα που μπορεί να αξιοποιήσει κανείς σήμερα προκειμένου να αναζητήσει δουλειά, να δικτυωθεί και δομήσει το personal brand του online είναι ομολογουμένως το LinkedIn. Εκεί όχι μόνο μπορείς να κάνεις απευθείας αιτήσεις σε δουλειές, αλλά μπορείς να «πουλήσεις» απευθείας τον (επαγγελματικό) εαυτό σου σε πιθανούς εργοδότες.

Έτσι, είναι αρκετά σημαντικό να έχεις διαδραστική επαφή εντός του LinkedIn όχι μόλις βγεις στην αγορά εργασίας αλλά πιο πριν. Αυτό είναι χρήσιμο, επειδή καθ’ αυτό τον τρόπο θα γνωρίζεις πώς λειτουργεί, ίσως η μεγαλύτερη πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας με το που βγεις σε αυτή. 

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε πριν δεν αρκεί να έχεις μία απλή επαφή με το LinkedIn, αλλά πρέπει να είναι διαδραστική. Δεν αρκεί επομένως η απλή δημιουργία ενός απαθούς προφίλ, αλλά είναι σημαντικό να κάνεις post και να σχολιάζεις φυσικά σε post που σε ενδιαφέρουν.

Πολλοί νέοι και νέες όμως διστάζουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του LinkedIn, λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει αυτή η πλατφόρμα. Αν όμως δε θέλεις πια να μένεις πίσω και επιθυμείς να αρχίσεις τη δημιουργία των post, τότε συνέχισε να διαβάζεις, καθώς έχουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για αρχάριους!

1. Άρθρα

Λίγο ή πολύ όλοι καθημερινά ενημερωνόμαστε μέσω του διαδικτύου για τα νέα του κλάδου μας και όχι μόνο. Αν λοιπόν ανακαλύψεις κάτι αρκετά ενδιαφέρον και καινοτόμο στον κλάδο σου, θα ήταν αρκετά καλό να το μοιραστείς στο προφίλ σου λέγοντας τη γνώμη σου, αφού μπορεί να φανεί χρήσιμο και σε ένα μέρος του δικτύου φίλων σου.

Ωστόσο, δεν είναι ανάγκη να περιορίζεις τον εαυτό σου με άρθρα που ανακαλύπτεις στο internet, αφού όλο και κάποιος θα μοιραστεί ένα ενδιαφέρον άρθρο. Εκεί μπορείς μάλιστα να σχολιάσεις τα σημεία που σε προβλημάτισαν και έπειτα, να το μοιραστείς  με μία μικρή συνοπτική λεζάντα, όπου θα αναφέρεις γιατί σου άρεσε το άρθρο.

2. Μοιράσου συμβουλές

Ιδιαίτερα όταν βρίσκεσαι εντός ενός ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, ανακαλύπτει αρκετά νέα πράγματα, μεθόδους και τεχνικές. Όλα αυτά μπορούν να αποβούν πολύ χρήσιμα τόσο σε κάποιον συνομήλικό σου, που ενδεχομένως να μην τα ξέρει, όσο και σε κάποιον εργαζόμενο που έχει φύγει εδώ και χρόνια από τα φοιτητικά έδρανα.

Από την άλλη μπορεί να δοκίμασες κάτι νέο στην πρακτική ή τη δουλειά σου, το οποίο δούλεψε φέρνοντας πολύ καλά αποτελέσματα. Αυτό είναι κάτι που αφενός θα προβάλλει τη δουλειά που έκανες και την αποτελεσματικότητά της και αφετέρου μπορεί να βοηθήσει κάποιον άλλον, ο οποίος μπορεί μάλιστα να μοιραστεί το Post σου ωθώντας το πιο «ψηλά». Επομένως, μοοράσου ό,τι θεωρείς πως θα ήταν ενδεχομένως μία χρήσιμη συμβουλή!3. Video

Τα videos είναι ένα μεγάλο trend στα social media και ας μην ξεχνάμε ότι το LinkedIn είναι και αυτό ένα social media channel. Επομένως, είτε μιλάμε για ένα TEDxTalk που σε ενέπνευσε είτε μιλάμε για ένα χρήσιμο vlog ή podcast, μπορείς πάντα να το μοιραστείς και εδώ.

Μη φοβηθείς ότι μπορεί να είναι πολύ ανεπίσημο. Το LinkedIn αν και είναι μία κατεξοχήν επαγγελματική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρειάζεται μία δόση της δικής σου προσωπικότητας και του γούστου, ώστε να γνωρίζει όποιος επισκέπτεται το προφίλ σου με τι άνθρωπο θα μπορούσε να συνεργαστεί.

4. Groups

Το LinkedIn, όπως και το Facebook, έχει group αφιερωμένα σε διάφορα θέματα- κυρίως επαγγελματικού χαρακτήρα. Μπορείς λοιπόν να αναζητήσεις ορισμένα που ταιριάζουν στο επάγγελμα και τα ενδιαφέροντά σου, να γίνεις μέλος και να συμμετέχεις ενεργά σε συζητήσεις που αφορούν τον κλάδο σου. Έτσι, θα γίνεις πιο γνωστός στους επαγγελματίες του κλάδου σου στο LinkedIn, ενώ δεν αποκλείεται να μάθεις και νέα πράγματα.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​