sedoni left all cities
sedoni right all cities

«Πώς θα ζούμε στο μέλλον»: Τρεις τεχνολογικές αλλαγές

Κύριο «Πώς θα ζούμε στο μέλλον»: Τρεις τεχνολογικές αλλαγές

Τρεις διακεκριμένοι επιστήμονες παρουσιάζουν «πώς θα ζει ο κόσμος στο μέλλον» χάρη στα τεχνολογικά μέσα, τα οποία αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή.

Μιλώντας στο World Economic Forum εξηγούν ότι η τεχνολογία κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε να εξυπηρετήσει καίριες ανάγκες, αλλά αυτό θα αλλάξει σημαντικά την καθημερινότητα του ανθρώπου στο μέλλον.

Λιγότεροι ήχοι

Αναπτύσσεται η τεχνολογία, η οποία θα αποκόπτει εντελώς τους ανεπιθύμητους ήχους ή ακόμη και τις ανεπιθύμητες εικόνες από το οπτικό πεδίο. Η Amy Webb, καθηγήτρια στο NYU Stern School of Business, δήλωσε στο World Economic Forum ότι στο εγγύς μέλλον θα μπορεί κανείς να αγοράσει ειδικά γυαλιά, τα οποία θα αφαιρούν αντικείμενα ή και ανθρώπους από την περιφερειακή του όραση. Η ίδια τεχνολογία θα μπορεί να εφαρμοστεί και σε τζάμια, τα οποία θα μειώνουν ή θα καταργούν εντελώς τους ήχους της πόλης.

Συσκευές στις οποίες θα θέτουμε ερωτήματα

Όπως εξηγεί στο World Economic Forum ο Mike Bechtel, επικεφαλής του τμήματος μελλοντικών αναγκών στην Deloitte, σε λίγα χρόνια θα περιτριγυριζόμαστε από συσκευές, στις οποίες δεν θα χρειάζεται να απευθυνόμαστε ευθέως. Αντιθέτως, θα μπορεί κανείς απλώς να θέσει μία ερώτηση και η καταλληλότερη συσκευή θα απαντά από μόνη της.

Τέλος στα «ανθρώπινα» ρομπότ

Οι νέες τεχνολογίες αντικαθιστούν σταδιακά τις σωματικές και επαναληπτικές εργασίες, δίνοντας στον άνθρωπο την ευχέρεια να ασχοληθεί με πιο δημιουργικές ασχολίες, σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες.

Ο Stuart Russell, καθηγητής πληροφορικής στο Berkeley, αναφερόμενος στις δουλειές που αξιοποιούν σε ελάχιστο βαθμό τις διανοητικές δυνατότητες και είναι συνήθως ανιαρές ή δεν προσφέρουν προοπτικές ανέλιξης, εξήγησε ότι «η εποχή των ανθρωπίνων ρομπότ τελείωσε και πρέπει να δημιουργήσουμε μία νέα εποχή» . Αυτό σημαίνει σημαντικές αλλαγές στη δομή της οικονομίας και της κοινωνίας μας, συμπλήρωσε ο Russell στο WEF.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​