sedoni left all cities
sedoni right all cities

Τρία μαθήματα για ιδανικό και επιτυχημένο φλερτ

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι το φλερτ διδάσκεται; Κι όμως αυτό συμβαίνει στη Βρετανία. Τα μαθήματα παραδίδει η σύμβουλος γάμου, ψυχοθεραπεύτρια και σεξολόγος Κέιτ Μακένζι και η δημοσιογράφος Σούζι Κοέν του Independent τα παρακολούθησε γεμάτη περιέργεια αλλά και αμφιβολία για το εάν η προσέγγιση ενός ανθρώπου, έχει συνταγή που διδάσκεται.

Μαθήματα φλερτ για νέους και ωραίους

Δεν πετυχαίνουν οι πιο γοητευτικοί στο φλερτ. Πετυχαίνουν αυτοί που στέλνουν τα σωστά σήματα

Η Κοέν όχι μόνο διαπίστωσε ότι ακόμη και το φλερτ μπορεί να επιτύχει μόνο υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις αλλά εξεπλάγη όταν διαπίστωσε ότι στα μαθήματα συμμετείχαν νέοι άνθρωποι, έως 30 ετών, πολύ εμφανίσιμοι και επιτυχημένοι. Ομως έχει και αυτό την εξήγησή του: Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι εύκολα προσβάσιμοι από τους άλλους και δεν φαίνεται ότι μπορούν να διατηρήσουν μια σχέση.

Η Κέιτ Μακένζι διδάσκει στους «μαθητές» της το πως να ανακαλύπτουν μέσα τους τις ικανότητες για να δείχνουν ανοικτοί στο να αγαπηθούν. «Δεν πετυχαίνουν οι πιο γοητευτικοί στο φλερτ. Πετυχαίνουν αυτοί που στέλνουν τα σωστά σήματα», εξηγεί η «δασκάλα».

Απαραίτητη η... προθέρμανση

Πρέπει να είστε ήρεμοι και ανοικτοί σε ευκαιρίες στην ζωή σας, οποτεδήποτε και οπουδήποτε

Στα ομαδικά ή κατ' ιδίαν μαθήματα οι συμμετέχοντας μαθαίνουν συγκεκριμένες πρωινές ασκήσεις «προθέρμανσης»: «Εχοντας τα χέρια στο στήθος σας ανοίξτε τα σχηματίζοντας έναν μεγάλο κύκλο, σαν να ανοίγετε την καρδιά σας» λέει η Μακένζι, η οποία επίσης δίνει μεγάλη σημασία στην χαλάρωση.

«Πρέπει να είστε ήρεμοι και ανοικτοί σε ευκαιρίες στην ζωή σας, οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Το 93% της επικοινωνίας έχει να κάνει με τη γλώσσα του σώματος, τον τόνο της φωνής και τον ρυθμό. Δεν έχει σημασία μόνο το τι κάνετε αλλά και ο τρόπος που το κάνετε» τονίζει η ίδια και αποκαλύπτει τους τρεις χρυσούς κανόνες του φλερτ.

Κανόνας 1: Περάστε καλά

Να περνάτε όσο το δυνατό πιο καλά. Δεν πρόκειται να βρεις τον ιδανικό σύντροφο αναζητώντας τον, αλλά θα τον βρεις μόνον όταν απολαμβάνεις τη ζωή. Αφιερώστε 15 λεπτά και γράψτε σε ένα χαρτί τα πράγματα που θεωρείτε ότι είναι διασκεδαστικά και πραγματοποιήστε τα.

Κανόνας 2: Χαλαρώστε

Γράψτε σε ένα χαρτί όλες τις απογοητεύσεις σας, τις ερωτικές αλλά και όλες τις άλλες που έχετε βιώσει. Οσο δεν απελευθερώνεστε από αυτές, τόσο δεν θα μπορέσετε να αφήσετε την αγάπη να σας κυριεύσει. Βρειτε το χρυσάφι που κρύβεται σε αυτές τις σχέσεις. Είναι τα μαθήματα που πήρατε. Πείτε ευχαριστώ γι' αυτά τα μαθήματα και βγάλτε αυτές τις άσχημες καταστάσεις από την καρδιά σας.

Κανόνας 3: Αφοσιωθείτε στον στόχο σας

Ο τρίτος κανόνας της Κέιτ Μακένζι για επιτυχημένο φλερτ είναι να συνειδητοποιήσετε ότι θέλετε να το κάνετε και να επιτύχει. Να δώσετε τις ευκαιρίες στους άλλους να σας προσεγγίσουν και να μην απομονωθείτε από τον φόβο μην πληγωθείτε.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​