sedoni left all cities
sedoni right all cities

Οι 8 συνηθέστεροι λόγοι που πονά η γυναίκα στο σεξ

Περίπου μία στις τρεις γυναίκες αντιμετωπίζει συχνότερα ή σπανιότερα πόνους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Αποτέλεσμα είναι η φοβία απέναντι στο σεξ, η μειωμένη ερωτική διάθεση ή και η απώλεια της οικειότητας μεταξύ των δύο συντρόφων.

Ο πόνος είναι το «σήμα» που στέλνει το σώμα για να προειδοποιήσει ότι υπάρχει μια δυσλειτουργία που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Έτσι, οι γυναίκες δεν πρέπει να ντρέπονταινα συζητήσουν τόσο με τον σύντροφό τους όσο και με τον γιατρό τους τις ενοχλήσεις που αντιμετωπίζουν στο σεξ ώστε να εντοπιστεί η ακριβής αιτία τους και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά κι έτσι να μπορέσουν να απολαύσουν μια υγιή και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

bigstock 190699981© Παρέχεται από: DPG Digital Media S.A. bigstock 190699981

Οι πιθανές αιτίες του πόνου στο σεξ είναι πολλές και κυμαίνονται από το αυξημένο στρες μέχρι ανατομικές ιδιαιτερότητες της γυναίκας.

1. Έλλειψη ερωτικής διέγερσης

Οι γυναίκες σε γενικές γραμμές χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τους άντρες για να προετοιμαστούν για τη σεξουαλική επαφή κι έτσι τα προκαταρκτικά είναι απαραίτητα για να αυξηθεί η ροή αίματος προς τα γεννητικά όργανα και να επιτευχθεί επαρκής λίπανση. Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, επομένως ο χρόνος που θα πρέπει να αφιερώσει το ζευγάρι στα προκαταρκτικά εξαρτάται από τις ανάγκες του.

2. Κολπική ξηρότητα

Είναι πολλοί οι παράγοντες που μπορεί να εμποδίσουν την καλή λίπανση του κόλπου, όπως ένα ζεστό μπάνιο πριν την ερωτική επαφή, μια φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση της αλλεργίας ή και το αντισυλληπτικό χάπι. Η εύκολη λύση στην περίπτωση αυτή είναι το λιπαντικό, το οποίο θα διευκολύνει τη διείσδυση ώστε να αποτρέψει τον πόνο.

3. Στρες

Είναι σημαντικό η γυναίκα να είναι χαλαρή και ξέγνοιαστη για να μπορέσει να απολαύσει την ερωτική επαφή. Ένα μασάζ πριν το σεξ μπορεί να βοηθήσει, ενώ για αποτελεσματικότερη διαχείριση του στρες μακροπρόθεσμα οι ειδικοί συνιστούν τη γυμναστική, τη γιόγκα ή και την ψυχοθεραπεία.

4. Ανατομικές διαφορές

Το μεγάλο μέγεθος του πέους μπορεί να αποδειχτεί προβληματικό για μια γυναίκα με στενό τράχηλο. Το λιπαντικό σίγουρα θα κάνει τη διείσδυση πιο εύκολη, ενώ συγκεκριμένες στάσεις στο σεξ (π.χ. με τη γυναίκα από πάνω) βοηθούν τη γυναίκα να έχει καλύτερο έλεγχο ώστε να αποφύγει τον πόνο.

bigstock 211613080© Παρέχεται από: DPG Digital Media S.A. bigstock 211613080

5. Λοιμώξεις των γεννητικών οργάνων

Αρκετές λοιμώξεις, όπως ο έρπης, οι τριχομονάδες αλλά και οι μύκητες, μπορεί να προκαλέσουν στη γυναίκα δυσφορία κατά τη σεξουαλική επαφή. Ακόμη κι αν δεν εκδηλώνονται εμφανή συμπτώματα, η λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει στα γυναικεία γεννητικά όργανα αλλαγές που συμβάλλουν στον πόνο. Στην περίπτωση αυτή, η επίσκεψη στον γιατρό και οι κατάλληλες εξετάσεις θα βοηθήσουν να διαπιστωθεί η λοίμωξη ώστε να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία και να αποφευχθεί ο πόνος.

6. Ενδομητρίωση

Η ενδομητρίωση ταλαιπωρεί περίπου το 7% των γυναικών και ένα από τα χαρακτηριστικότερα συμπτώματά της είναι ο πόνος στο σεξ. Άλλα πιθανά συμπτώματα είναι ο ισχυρός πόνος στην περίοδο, η μεγάλη αιμορραγία στην περίοδο και ο πόνος κατά την ούρηση ή τις κενώσεις.

7. Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Πρόκειται για μια σχετικά σπάνια αλλά πιθανή αιτία του πόνου στο σεξ. Αν ο πόνος συνδυάζεται με τα κλασικά συμπτώματα του συνδρόμου, όπως οι κράμπες στην κοιλιά και τα εναλλασσόμενα επεισόδια δυσκοιλιότητας και διάρροιας, επιβάλλεται η επίσκεψη στον γαστρεντερολόγο.

8. Εμμηνόπαυση

Πέρα από την κολπική ξηρότητα, σε πολλές γυναίκες η εμμηνόπαυση συνεπάγεται και αυξημένη ευαισθησία στον πόνο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε γυναίκας, ο γιατρός μπορεί να συστήσει ειδικά μέτρα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης ώστε να μειωθεί και ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή.

Πηγή: prevention.com

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

28°C

Πάτρα

Thunderstorms

Υγρασία: 53%

Άνεμος: 35.40 km/h

  • 23 Ιουλ 2018 31°C 22°C
  • 24 Ιουλ 2018 27°C 20°C