sedoni left all cities
sedoni right all cities

Slow sex: Ο αργός δρόμος στον απόλυτο οργασμό!

Κύριο Slow sex: Ο αργός δρόμος στον απόλυτο οργασμό!

Ζούμε σε μια εποχή με γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς. Δεν προλαβαίνουμε να φάμε, να χαλαρώσουμε, να δούμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους, πόσω μάλλον να κάνουμε σεξ… Η τάση slow έχει αρχίσει σιγά σιγά να παίρνει ωστόσο και πάλι τα πάνω της στη ζωή μας αλλά και στις σχέσεις μας! Και φυσικά και στη σεξουαλική επαφή μέσω του slow sex!

Τι είναι το slow sex;
Σύμφωνα με την αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια – σεξολόγο Diana Richardson, το slow sex σημαίνει να επιβραδύνεις τη σεξουαλικότητα. Δηλαδή να κάνεις σεξ με πλήρη συνείδηση, βάζοντας στο παιχνίδι όλες σου τις αισθήσεις. Σημαίνει να «επιβραδύνεις και να είσαι απολύτως παρών σε κάθε στιγμή της σεξουαλικής πράξης κι όχι να κάνεις έρωτα με ένα τρόπο τόσο έντονα στραμμένο στην επίτευξη του οργασμού. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να αισθανθείς και να βιώσεις ακόμα και τις παραμικρές αποχρώσεις της σεξουαλικής πράξης».

Είναι μόνο ζήτημα ταχύτητας;
Το slow sex δεν έχει να κάνει μόνο με όρους ταχύτητας και επιβράδυνσης. Ο Alain Héril, ψυχαναλυτής και σεξοθεραπευτής αναφέρει ότι αυτή η προσέγγιση δίνει στα ζευγάρια τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά σωματικά και ψυχικά και να αποκτήσουν πλήρη συνείδηση του τι τους… συμβαίνει τη στιγμή της σεξουαλικής πράξης! Μασάζ, χάδια και προκαταρκτικά είναι τα… μυστικά αυτού του τρόπου επαφής ενώ η διείσδυση έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Πέρα και πάνω από όλα, ζητάμε να βάλουμε την επιθυμία στο κέντρο και όχι την σεξουαλική έλξη.

Πώς να το πετύχετε;
Προτού αποφασίσεις να μπεις με τον σύντροφό σου στη διαδικασία του slow sex, πρέπει ο καθένας σας αλλά και οι δυο μαζί να αναρωτηθείτε πόσο θέλετε να επενδύσετε σε αυτό και αν το επιτρέπουν οι συνθήκες της στιγμής. Δεν θα το αποφασίσετε αν έχετε μικρό χρονικό περιθώριο και βρίσκεστε στα κλεφτά ενώ έχετε deadlines που σας περιμένουν είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά! Το slow sex θέλει χρόνο!!!

Βελτιώνει την οικειότητα του ζευγαριού
Το slow sex δεν ενδείκνυται για όλα τα ζευγάρια και για όλες τις περιστάσεις! Αν αποφασίσεις να κάνεις ένα one night stand δεν θα ήταν δόκιμο να επιδοθείς στο slow sex! Αντιθέτως, οι ειδικοί στη θεραπεία ζεύγους το συστήνουν ως πρακτική για ζευγάρια που έχουν χάσει το πάθος και τη φλόγα τους και θέλουν να… αναθερμάνουν τη σχέση τους. Αυτού του είδους επαφή σε φέρνει σε πιο βαθιά επικοινωνία με το ταίρι σου και μεγαλώνει τη μεταξύ σας οικειότητα!

Με πληροφορίες από marieclaire.fr

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​