sedoni left all cities
sedoni right all cities

O νέος «Joker» δεν αστειεύεται καθόλου και γίνεται η κορυφαία comic book movie όλων των εποχών!

Κύριο O νέος «Joker» δεν αστειεύεται καθόλου και γίνεται η κορυφαία comic book movie όλων των εποχών!

O νέος «Joker» δεν αστειεύεται καθόλου και γίνεται η κορυφαία comic book movie όλων των εποχών!

Το περιμέναμε βέβαια. Ταινία με τον πιο περιβόητο κι αγαπημένο villain του υπερηρωικού σύμπαντος δε γίνεται να περάσει απαρατήρητη. Μάλιστα, όταν στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο τεράστιος Χοακίν Φοίνιξ, ξέρεις ότι θα δεις ένα πολύ καλό και αξιόλογο αποτέλεσμα στη μεγάλη οθόνη.

Ήδη το κοινό μέσω της σελίδας IMDb δείχνει σε πόσο μεγάλη εκτίμηση έχει την ταινία.

Με γενική βαθμολογία 9.6/10, το «Joker» τοποθετείται πάνω από το «Dark Knight» με 9/10, το «Endgame» με 8.5/10 και το «Infinity War» 8.4/10, κάνοντας την έτσι την πιο καλά βαθμολογούμενη ταινία που βασίζεται πάνω σε κόμικ. Με όλο και περισσότερο κόσμο να βαθμολογεί τις επόμενες μέρες, είναι λογικό να πέσει και το νούμερο, αλλά ακόμα κι αυτό αρκεί να μας δώσει ένα καλό πρώτο δείγμα.

 

Η ταινία επικεντρώνεται σε μία σκοτεινή ματιά του μεγαλύτερου και ορκισμένου εχθρού του Batman. Καλύπτει τη ζωή του αρχικακού πολύ πριν εξελιχτεί σ’ αυτό που οι θαυμαστές της DC έχουν στο μυαλό τους, όταν η κοινωνία τον απέρριψε με όλους τους πιθανούς τρόπους και μετατράπηκε στην άκαρδη γνωστή περσόνα.

Στο «Dark Knight» ο Joker μας παρουσιάστηκε σαν ένας πολυπρόσωπος χαρακτήρας, με τον Χιθ Λέτζερ να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σ’ αυτό εδώ το πρότζεκτ όμως, θα δούμε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο αποτύπωσης του χαρακτήρα.

Σ’ αυτό το σημείο να θυμίσουμε την στενή φιλία μεταξύ Φοίνιξ και του άτυχου Λέτζερ, κάνοντας την ταινία ακόμα πιο ξεχωριστή στα μάτια του κόσμου. Μάλιστα, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ο κόσμος χειροκροτούσε όρθιος επί 8 λεπτά για το παίξιμο του Φοίνιξ, με τις φήμες να πληθαίνουν πως πηγαίνει καρφί για Oscar.

 

Επιπρόσθετα, και τα μέσα πιστεύουν το ίδιο με το κοινό.

Η κριτική πέντε αστεριών του Empire μιλά για μια ταινία τολμηρή και εκπληκτική με αρρωστημένη ατμόσφαιρα. Σ’ αυτό πρόσθεσαν πως «Ο Τοντ Στίβενς και ο Χοακίν Φοίνιξ δεν αναδημιούργησαν απλώς τον διάσημο χαρακτήρα αλλά κατάφεραν να αναπροσδιόρισουν την ίδια την comic book movie από την αρχή».

Ο παραγωγός της ταινίας επίσης, ανέφερε πως ήταν κύριο μέλημά του να δημιουργήσει μία νέα εκδοχή πάνω στο συγκεκριμένο είδος. Ο Χοακίν Φοίνιξ από την άλλη, απάντησε σε όσους συγκρίνουν την ερμηνεία του με εκείνη του Χιθ Λέτζερ, ότι δεν εμπνεύστηκε από πουθενά, αλλά πρόκειται για δικό τους δημιούργημα κατά κάποιον τρόπο.

Με όλα αυτά που αναφέραμε παραπάνω, είμαστε σίγουροι πως το αποτέλεσμα θα είναι ακραία καλό και το περιμένουμε με αγωνία.

Υπομονή μέχρι τις 3 Οκτωβρίου.

Πολυμέσα

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​