sedoni left all cities
sedoni right all cities

7 τρόποι για να τα βγάλεις πέρα αν δουλεύεις το καλοκαίρι

Κύριο 7 τρόποι για να τα βγάλεις πέρα αν δουλεύεις το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι 2020 έχει φτάσει. Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να έχει φέρει τα πάνω κάτω στην καθημερινότητά μας, αλλά αρκετοί θα πάρουμε άδειες για να κάνουμε τις διακοπές μας. Ακόμα και εσύ που είσαι φοιτητής, είναι πιο πιθανό να φύγεις τον Αύγουστο για να πας διακοπές. Όμως, τι θα γίνει με τους υπόλοιπους που δουλεύουν;

Πολλοί προτιμούν να κάνουν τις διακοπές τους αργότερα, ενώ, άλλοι, απλά, δεν κατάφεραν να πάρουν άδεια τις ημέρες που επιθυμούσαν. Όπως και να έχει, σε όποια από τις δύο κατηγορίες και να είσαι, θα πρέπει να δουλέψεις με 40 βαθμούς Κελσίου και να τα βγάλεις πέρα.

Γι αυτό σου έχουμε μερικές προτάσεις για το πώς να τα βγάλεις πέρα όταν δουλεύεις το καλοκαίρι!

 

1. Πήγαινε για μία βουτιά μετά την δουλειά

Ότι ώρα και να σχολάσεις, πήγαινε για μία βουτιά. Ο ήλιος έτσι κι αλλιώς δύει αρκετά αργά, οπότε, μπορείς να απολαύσεις και τη βουτιά σου, αλλά και το ασφαλές μαύρισμα, καθώς τις απογευματινές ώρες η ακτινοβολία του ήλιου δεν είναι τόσο δυνατή, όσο το μεσημέρι. Για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να έχεις πάντα στο αυτοκίνητό σου την τσάντα θαλάσσης σου! 

 

2. Κλείσε τα social media

Όλοι χρειαζόμαστε μία φορά το χρόνο να απέχουμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για σένα είναι τώρα η ώρα. Με τον τρόπο αυτό θα προστατεύσεις τον εαυτό σου από το να βλέπεις ανθρώπους σε ειδυλλιακές παραλίες να περνάνε υπέροχα και θα ζεις τη δική σου καθημερινότητα!

3. Φάε το μεσημεριανό σου σε ένα πάρκο ή σε ένα εστιατόριο

Βγες από το χώρο της δουλειάς σου και πήγαινε σε ένα κοντινό πάρκο για να απολαύσεις το μεσημεριανό σου. Μπορείς να κάτσεις στη σκιά ενός δέντρου ή να βρέχεις τα πόδια σου στο συντριβάνι. Θα δεις ότι θα σε χαλαρώσει πάρα πολύ και θα σκέφτεσαι ότι είσαι κι εσύ διακοπές, απλά τυχαίνει να έχεις και λίγη δουλειά!

Επίσης, μπορείς να επιλέξεις και το κοντινότερο στο γραφείο σου εστιατόριο. Να αλλάξεις παραστάσεις, να δεις κόσμος και να νομίζεις ότι είσαι διακοπές.

4. Δούλεψε από το σπίτι 

Αν μπορείς να δουλέψεις από το σπίτι, κάντο. Πάρε μία/ δύο μέρες την εβδομάδα για να δουλέψεις από το σπίτι. Σήκω, φάε το πρωινό σου και δούλεψε με την ηρεμία σου. Τις πιτζάμες σου και το ανοιχτό air condition. Το καλοκαίρι θα ήθελες να μην είσαι για ώρες στον δρόμο κάτω από τον καυτό ήλιο!

5. Προετοίμασε πράγματα για τον χειμώνα

Μπορεί να τρέχεις πεντακόσια διαφορετικά πράγματα μαζί και κάποια να μένουν πίσω, έτσι, λοιπόν, το καλοκαίρι είναι η ευκαιρία να προετοιμάσεις διάφορα. Τα πράγματα είναι αρκετά πιο χαλαρά παντού, οπότε, μπορείς να βρεις τον χρόνο να αρχίσεις να προετοιμάζεις πράγματα για τον υπόλοιπο χρόνο. Όταν γυρίσουν οι άλλοι από τις διακοπές τους, εσύ θα είσαι αρκετά πιο χαλαρός και δε θα τρέχεις!

6. Κάνε μικρές εκδρομές

Όποτε δε δουλεύεις, πάρε τη βαλίτσα σου και πήγαινε μία εκδρομή. Σε ένα κοντινό μέρος, έτσι για ένα ΣουΚου. Είναι ότι πρέπει για να ευχαριστηθείς και το καλοκαίρι και τα μπάνια και τον ήλιο. Θα δεις ότι με αυτά τα μικρά διαλείμματα της καθημερινότητας θα είσαι ακόμη πιο δυναμικός κι ενεργητικός κάθε Δευτέρα που θα επιστρέφεις στη δουλειά!

7. Μείνε στο εξοχικό σου

Αν έχεις εξοχικό κοντά στην πόλη που δουλεύεις και μένεις, τότε έχεις πετύχει τζακ ποτ! Θα μπορείς να εγκατασταθείς εκεί για όλο το καλοκαίρι και να πηγαίνεις κάθε μέρα στη δουλειά σου. Ενώ, θα έχεις αλλάξει και περιβάλλον. Δύο σε ένα!

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​