sedoni left all cities
sedoni right all cities

Θέλει να μείνει μόνος; 5 λόγοι που το αγόρι σου ζήτησε λίγο χρόνο να σκεφτεί!

Κύριο Θέλει να μείνει μόνος; 5 λόγοι που το αγόρι σου ζήτησε λίγο χρόνο να σκεφτεί!

Δύο είναι οι φράσεις εκείνες που άπαξ και ειπωθούν σε μία σχέση, αρχίζουν να αναβοσβήνουν κόκκινα λαμπάκια και το μυαλό τρέχει χιλιόμετρα μακριά φτιάχνοντας σενάρια: Θέλω να μιλήσουμε ή/και θέλω να μείνω λίγο μόνος/η να σκεφτώ. Κακά τα ψέματα, αυτές οι φράσεις είναι συνυφασμένες με το χωρισμό, ενώ ακόμα κι αν δε σημαίνουν απαραίτητα πως η σχέση φτάνει στο τέλος της, τότε δεν είναι κι ο καλύτερος οιωνός.

Τι γίνεται, λοιπόν, αν ο σύντροφός σου, σου ζητήσει λίγο χρόνο να σκεφτεί; 

Αρχικά, μην τρελαίνεσαι. Ναι μεν κάτι σοβαρό κρύβεται από πίσω, αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Οι λόγοι μπορεί να ποικίλουν και είτε όντως πρέπει να σε θορυβήσουν για το μέλλον της σχέσης σας, είτε να σε ταρακουνήσουν για την καλή της πορεία. Μην τον αποπάρεις αμέσως και προσπάθησε να μάθεις τον αληθινό λόγο που το ζητάει.

Μέχρι τότε ωστόσο, παρακάτω είναι τα σενάρια που πιθανώς να ισχύουν κι αν ξέρεις τον άνθρωπό σου, θα καταλάβεις ποιο δίνει την εξήγηση:

#1 Ίσως θέλει να χωρίσετε

Ξεκινάω με το χειρότερο γιατί αυτή είναι και η πρώτη σκέψη που κάνεις, πράγμα απολύτως λογικό. Είναι αρκετά πιθανό να θέλει να πάρει το χρόνο του για να βρει το σωστό τρόπο να δώσει το… τελειωτικό χτύπημα. Επίσης θέλω να σε προετοιμάσω για τις κλασικές σε τέτοιες περιπτώσεις δικαιολογίες που λέγονται, οπότε be ready να ακούσεις τα εξής: «Δε φταις εσύ, αλλά εγώ»«Για εσένα το κάνω»«Είσαι υπέροχη, σου αξίζει κάτι καλύτερο», και φυσικά «Θέλω πια να είμαι ελεύθερος», γιατί εσύ τον είχες αλυσοδεμένο ξέρω ‘γω . Έτσι κι ακούσεις αυτές τις μπαρούφες, καλύτερα που ήρθαν έτσι τα πράγματα. 

#2 Ίσως να μη θέλει να χωρίσετε

Στον αντίποδα, μπορεί ο άνθρωπος να μην έχει το χωρισμό στο μυαλό του, απλά να έφτασε στα όριά του και να προτίμησε να πάρει το χρόνο του, για να τα βρει με τον εαυτό του πριν να ξεσπάσει σε εσένα και γίνετε χειρότερα. Υπάρχουν κι αυτές οι περιπτώσεις να ξέρεις. Υπάρχει δηλαδή η πιθανότητα να το έκανε για εσένα, για να σε προστατεύσει και να μην πει πράγματα εν βρασμώ ψυχής που ύστερα θα μετάνιωνε. Δώσε του λοιπόν το χρόνο που ζητάει κι όταν είναι έτοιμος θα σε βρει εκείνος, no worries.

#3 Έχει γνωρίσει ήδη την επόμενη

Είμαι σίγουρη ότι κι αυτό το σενάριο θα περάσει από το μυαλό σου, αλλά θα το απορρίψεις άμεσα, γιατί ούτε να το σκέφτεσαι δεν μπορείς. Φυσικά εσύ τον ξέρεις καλύτερα και προτείνω να καθίσεις να τα βάλεις κάτω και να δεις αν σου είχε δώσει δείγματα το προηγούμενο διάστημα. Μήπως απομακρυνόταν χωρίς λόγο και αιτία; Μήπως ήταν λιγότερο διαχυτικός μαζί σου; Μήπως τον έπιανες να σου κρύβει πράγματα; Αν έχει μπει άλλη γυναίκα στη ζωή του, πίστεψέ με, μπορείς να το διαπιστώσεις πολύ εύκολα.

 

#4 Τραβάει τα δικά του ζόρια

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, από την άποψη του να είναι έξω καρδιά και να συζητάνε ανοιχτά τα προβλήματά τους με τους άλλους. Ναι, ακόμα και όταν μιλάμε για το ίδιο σου το αγόρι, δεν είναι πουθενά γραμμένο ότι πρέπει να μοιράζεται τα πάντα μαζί σου. Όλοι μας έχουμε τις στραβές μας και περιόδους που περνάμε πολύ δύσκολα σε διάφορους τομείς, αλλά δε θέλουμε να ψυχοπλακώνουμε τους άλλους και προτιμάμε να τα κρατήσουμε για τον εαυτό μας. Εάν πιστεύεις ότι το αγόρι σου περνάει μία δύσκολη φάση στη ζωή του για τον όποιο λόγο, δώσε του το χρόνο που ζήτησε και μην τον πιέσεις.

#5 Δεν ξέρει τι θέλει από τη σχέση σας

Οπότε αυτός ο χρόνος που σου ζήτησε είναι σημαντικός για εκείνον, ώστε να μπορέσει να σκεφτεί. Οι άντρες πολλές φορές φρικάρουν με τη δέσμευση. Όσο η σχέση προχωράει, γίνεται πιο σοβαρή και ο καθένας έχει περισσότερες υποχρεώσεις και ευθύνες να τη διατηρήσει, δεν είναι λίγες οι φορές που τους βλέπεις να κοτεύουν. Φοβούνται για το επόμενο βήμα και ίσως να σκεφτούν ότι δεν έχουν ζήσει ακόμα όλα όσα θα ήθελαν. Εάν είναι σε τόσο κομβικό σημείο η σχέση σας, άφησέ τον να σκεφτεί και να δει τι θέλει. Είναι προτιμότερο να χωρίσετε και να είναι σίγουρος για την απόφασή του, παρά να δειλιάσει να σε χωρίσει, να πάτε παρακάτω και ύστερα να μετανιώσει. Θα αντιληφθείς πόσο υπέρ σου είναι με τον καιρό.

Κατάλαβε καλύτερα τα κίνητρα του άλλου και πράξε αναλόγως. Δε θες να βγάλεις βιαστικά συμπεράσματα τα οποία θα σε στεναχωρήσουν και θα δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα στη σχέση.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​