sedoni left all cities
sedoni right all cities

5 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις τις πρώτες ημέρες στην δουλειά!

Κύριο 5 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις τις πρώτες ημέρες στην δουλειά!
Οι πρώτες ημέρες στην δουλειά είναι σημαντικές!

Έκανες αιτήσεις για δουλειά, πέρασες από πολλές συνεντεύξεις και κατάφερες τελικά να πάρεις την δουλειά. Έτσι, όπως είναι αναμενόμενο, ξεκινάς και οι όπως συνήθως οι πρώτες ημέρες στην δουλειά είναι… περίεργες.

Όταν φυσικά λέμε οι πρώτες ημέρες, δεν εννοούμε την πρώτη εβδομάδα, αλλά ολόκληρο το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να προσαρμοστείς στα δεδομένα της νέας δουλειάς. Υπολογίζουμε λοιπόν ότι αυτό μπορεί να διαρκέσει περίπου 30 ημέρες, αναλόγως το πόσο εύκολα προσαρμόζεσαι.

Για αυτό τον λόγο παρακάτω σού δίνουμε 5 συμβουλές προκειμένου να ξέρεις τι είναι προτιμότερο να αποφύγεις τις πρώτες ημέρες στη νέα σου δουλειά.

1. Μην σχολάσεις νωρίς.

Το πρώτο πράγμα που σίγουρα πρέπει να αποφύγεις το πρώτο διάστημα είναι να βιάζεσαι να τελειώσεις. Αφενός αυτό δείχνει ότι δεν έχεις όρεξη για τη νέα σου δουλειά, ενώ είναι πολύ πιθανόν να χρειάζεται να μείνεις λίγο παραπάνω στην δουλειά για να δεις πώς λειτουργούν κάποια πράγματα. Υπομονή όμως γιατί αυτό είναι σημαντικό μόνο στην αρχή!

2.Γνωριμία με τους συναδέλφους

Μην διστάσεις να κάνεις το πρώτο βήμα προκειμένου να γνωρίσεις τους συναδέλφους σου. Αν αυτό είναι εφικτό, καλό θα είναι να συστηθείς με όλους τους συναδέλφους σου. Αν η εταιρεία είναι πολύ μεγάλη, τότε προσέγγισε σταδιακά όσους περισσότερους μπορείς. Φρόντισε να είσαι ευγενικός και προσπάθησε να αποφύγεις τα κουτσομπολιά.

3.Συνάδελφοι και social media

Καλώς ή κακώς τα social media είναι πολύ σημαντικά στην καθημερινότητά μας, καθώς λίγο ή πολύ τα χρησιμοποιούμε όλοι. Καλό θα είναι όμως μέχρι να αναπτύξεις μεγαλύτερη οικειότητα με κάποια άτομα στην δουλειά να προσθέσεις μόνο αυτά με τα οποία συνεργάζεσαι στενά.

4. Άδεια

Είναι πιθανό να έχεις κάνει κάποια μακροπρόθεσμα πλάνα, όπως οι καλοκαιρινές διακοπές. Παρόλα αυτά αν τις πρώτες ημέρες στην δουλειά ρωτήσεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την άδειά σου, ίσως αυτό φανεί αντιεπαγγελματικό. Καλό θα ήταν αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο και σημαντικό και χρειαστεί να απουσιάσεις, να μην θίξεις το συγκεκριμένο θέμα τις πρώτες ημέρες.

5. Πρόσεξε τα θέματα που συζητάς!

Μόλις αρχίσεις να γνωρίζεις τους συναδέλφους σου, είναι πολύ πιθανό να συζητήσετε κάποια θέματα που δεν αφορούν την δουλειά. Καλό θα ήταν λοιπόν όσο παθιασμένος και να είσαι με ορισμένα θέματα, να αποφύγεις θεματικές που μπορεί να φέρουν συγκρούσεις, όπως είναι για παράδειγμα η πολιτική.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​