sedoni left all cities
sedoni right all cities

Ραντεβού εξ αποστάσεως την εποχή της καραντίνας

Κύριο Ραντεβού εξ αποστάσεως την εποχή της καραντίνας

Η πανδημία του κορονοϊού και το lockdown που έχει επιβληθεί στις περισσότερες χώρες έχει θέσει ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη σε καραντίνα. Πλέον το ραντεβού περνάει "κρίση" τουλάχιστον όμως σε φυσικό επίπεδο, αφού πίσω από την οθόνη παραμένει ζωντανό.

Οι άνθρωποι χωρίς κάποιο σύντροφο προσπαθούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και ψάχνουν για το άλλο τους μισό ή απλά για μία παρέα μέσω των dating apps. 

Σύμφωνα με το Fast Company το ενδιαφέρον για το ραντεβού από απόσταση μεγαλώνει με τις εταιρείες να προσπαθούν να παρουσιάσουν νέες στρατηγικές (π.χ. happy hour), ώστε να καλύψουν τις νέες ανάγκες των χρηστών.

Οι συζητήσεις σε τέτοιες εφαρμογές έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα από τις 11 Μαρτίου. Στο Tinder τα μηνύματα αυξήθηκαν κατά 20%, ενώ στο OkCupid κατά 30%. Οι εταιρείες θέλουν να βεβαιωθούν ότι οι χρήστες δεν θα σπάσουν την καραντίνα και δεν θα βαρεθούν τις υπηρεσίες τους, άρα με διάφορες "παροχές", όπως η γραμμή συμβουλών ραντεβού του Match.com, προσπαθούν να κρατήσουν το ενδιαφέρον.

Στο OkCupid, όπου οι χρήστες μπορούν να "βγουν" ραντεβού μέσω video και να κάνουν μαζί διάφορες δραστηριότητες, υπάρχει αύξηση των βιντεοκλήσεων της τάξης του 200%.

Οι ειδικοί λένε ότι είναι κάτι φυσιολογικό, καθώς ο άνθρωπος έχει ανάγκη από επαφή και επικοινωνία. "Ποια είναι η εναλλακτική χωρίς το video dating; Καθόλου ραντεβού" αναφέρει η Καταλίνα Τόμας, καθηγήτρια της ψυχολογίας της επικοινωνίας.

Ωστόσο, η καραντίνα έχει φέρει και διαφορετικά από τα συνηθισμένα αποτελέσματα. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τις εφαρμογές αυτές, σύμφωνα με την έρευνα, πλέον φλερτάρουν περισσότερο.

Με τις συζητήσεις να είναι βέβαια περισσότερες, οι χρήστες τείνουν να γίνουν αναποφάσιστοι, αφού πλέον έχουν περισσότερες επιλογές. Πάντως, η στροφή στο φλερτ ως μέσο επικοινωνίας λειτουργεί ευεργετικά για εκείνους που ψάχνουν στο διαδίκτυο μία μακροχρόνια σχέση.

Στο Tinder ακόμη υπάρχει και η δυνατότητα ανεύρεσης ενός πλατωνικού φίλου, αφού δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας όχι μονάχα με κοντινούς χρήστες, αλλά με άλλους σε κάποιο μακρινό μέρος του πλανήτη, ικανοποιώντας την ανάγκη της απλής συνομιλίας.

Τι επιφυλάσσει αυτή η κατάσταση για το μέλλον; Οι ειδικοί αναφέρουν ότι και μετά την πανδημία οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν το video dating περισσότερο πριν κάνουν το επόμενο βήμα και προχωρήσουν σε κανονικό ραντεβού. Όμως, όπως υποστηρίζει η Τόμα, αυτό κρύβει κινδύνους, καθώς μέσω των μηνυμάτων υπάρχει η τάση της εξιδανίκευσης του συνομιλητή, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην απογοήτευση στη συνέχεια.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​