sedoni left all cities
sedoni right all cities

Βιογραφικό version 2022: Ποιες είναι οι τάσεις της εποχής;

Κύριο Βιογραφικό version 2022: Ποιες είναι οι τάσεις της εποχής;
Τι αλλάζει στο βιογραφικό μας; Οι φωτογραφίες είναι απαραίτητες; Πώς οι νέες συνθήκες της αγοράς εργασίας διαμορφώνουν τις απαιτήσεις;

Ηαγορά εργασίας είναι μια δυναμική οντότητα. Αλλάζει συνεχώς. Νέα επαγγέλματα αναδύονται, η διεπιστημονικότητα ενθαρρύνεται, νέοι κανόνες εφαρμόζονται, οι άνθρωποι αλλάζουν εργασιακές πορείες. Τα βιογραφικά λοιπόν, αυτό το πρώτο και τόσο σημαντικό εργαλείο επαφής μας με εργοδότες που μας ενδιαφέρουν, δεν θα μπορούσαν να μένουν στάσιμα. Ας δούμε μερικές πολύτιμες συμβουλές για να μοιάζει το βιογραφικό σου απόλυτα σημερινό, και όχι παρωχημένο.

Όλες τις συμβουλές που ακολουθούν εφάρμοσέ τες, αξιοποιώντας το ανανεωμένο βιογραφικό σου στις Ημέρες Καριέρας του kariera.gr που θα γίνουν 8 και 9 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Περισσότεροι από 70 εργοδότες που αναζητούν εργαζομένους θα βρίσκονται εκεί και θα περιμένουν να σε γνωρίσουν!

Κάνε εγγραφή εδώ και μη χάσεις την ευκαιρία.

  1. Καταρχάς πρέπει να διαθέτεις διαφορετικό βιογραφικό για κάθε θέση ή ρόλο που θες να κατακτήσεις. Κάποτε είχαμε ένα και μόνο βιογραφικό και το στέλναμε/δίναμε παντού. Αυτή η λογική έχει σταματήσει. Πρέπει να προσαρμόζεις το CV σου με βάση το ποιες απαιτήσεις έχει η δουλειά που στοχεύεις.
  2. Στα προσωπικά στοιχεία μη βάζεις φύλο, ηλικία, οικογενειακή κατάσταση κλπ. Τηλέφωνο, mail και προφίλ στο LinkedIn είναι αρκετά.
  3. Οι φωτογραφίες δεν είναι απαραίτητες. Μάλιστα αρκετοί recruiters (υπεύθυνοι προσέλκυσης προσωπικού και προσλήψεων) θα σου συστήσουν να μη βάλεις καθόλου φωτογραφία.
  4. Γράψε ένα resume summary. Παλιότερα δεν συνηθιζόταν. Τώρα είναι ένα από τα “must”. Γράψε δηλαδή στην αρχή του CV σου δυο-τρεις συνοπτικές προτάσεις για το ποια είναι τα δυνατά σου σημεία και πού ακριβώς στοχεύεις. Σαν να κάνεις branding στον εαυτό σου!
  5. Πρόσεχε τις διατυπώσεις σου. Όταν περιγράφεις την προϋπηρεσία σου (αν διαθέτεις), απόφυγε τις γενικές διατυπώσεις. Έχεις δει το πρώτο βιογραφικό του Bill Gates που βγήκε στη δημοσιότητα πρόσφατα και έκανε αίσθηση για τα λάθη που περιλάμβανε; Πράγματι. Μεταξύ άλλων, ο Gates έγραφε ότι ως προγραμματιστής συστημάτων, «συμμετείχε στον σχεδιασμό αρχείων και τις τροποποιήσεις στο λειτουργικό σύστημα». Η λέξη «συμμετείχα» δεν αποδίδει κάποια συγκεκριμένη αξία. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς πιο σαφείς ή συγκεκριμένες λέξεις ή να δώσεις μετρήσιμα αποτελέσματα, π.χ. «υλοποίησα 5 νέα projects», «ανέλαβα τη διοργάνωση του τάδε event», «πέτυχα τόσο τοις εκατό αύξηση πωλήσεων», κ.λπ.

«Είτε μόλις αποφοίτησες είτε παράτησες το πανεπιστήμιο», σημειώνει ο Γκέιτς, «είμαι σίγουρος ότι το βιογραφικό σου είναι πολύ καλύτερο από το δικό μου πριν από 48 χρόνια». 

6. Χρησιμοποίησε τις σωστές λέξεις κλειδιά (keywords). Δες ποιες λέξεις χρησιμοποιεί περισσότερο η αγορά εργασίας για να περιγράψει αυτό που σε ενδιαφέρει και αξιοποίησέ τες. Οι λέξεις που θα χρησιμοποιήσεις δηλαδή πρέπει να είναι προσαρμοσμένες στον κλάδο σου. Αυτό έχει διπλό όφελος: από τη μία κερδίζεις την προσοχή του αναγνώστη (που θα σκεφτεί «α, είναι αυτό που ψάχνουμε»), και από την άλλη θα βοηθήσεις το CV σου να περάσει από τα ATS συστήματα, τα συστήματα που χρησιμοποιούν πολλές εταιρείες για να «φιλτράρουν» τα πιο κατάλληλα βιογραφικά.

Τις Ημέρες Καριέρας 2022 υποστηρίζουν:

 

Platinum Χορηγός: Teleperformance Greece
Gold Χορηγός – Αίθουσα Συνεντεύξεων (Κτίριο: Μηχανουργείο): Premier Capital Hellas
Gold Χορηγός – Hall Top Εργοδοτών (Κτίριο: Νέοι Φούρνοι): Coca-Cola Τρία Έψιλον

Συμμετέχουσες Εταιρείες: 24-7Intouch, ADAC Service Hellas Single Member S.A., AEGEAN, Alba Graduate Business School, The American College of Greece, Autohellas, AVIS, BRINKS, Campeón Gaming, Cepal Hellas Financial Services, Coca-Cola Τρία Έψιλον, DIAGEO, Dialectica, efood, Etraveli Group, Eurocatering A.E., EY, Finvasia, FOODPLUS S.A., G4S, GAP: Μαρινόπουλος Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΑΕ, Hemmersbach, IMERYS, INGROUP, INTERSPORT ATHLETICS, ISOMAT, JYSK, Kaizen Gaming, KONE, KORRES, KYVERNITIS TRAVEL GROUP, Lidl Ελλάς, MANDYNAMIC, Marks and Spencer Greece, Mazars, METRO AEBE, MSPS Α.Ε., MYTLINEOS Α.Ε., Nestlé, nm excellence through people, NOBACCO, Optima SA, PeopleCert, Phoenix Engineering, Premier Capital Ελλάς, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ McDonalds™, Prosperty, Public Group, PwC Greece, Regency Casino Mont Parnes, Salescode, Sani | Ikos Group, SARKK S.A., Spartan Security, Starbucks: Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ Μονοπρόσωπη ΑΕΕ, Teleperformance Greece, TTEC EMEA, Unilever Hellas, UNISON Facility & Human Solutions, V Group, WEBHELP, WEST SA, Würth Hellas SA, Β.ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, ΕΜΕΚ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Α.Ε., Κωτσόβολος, ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ, Ολυμπιακή Ζυθοποιία, Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Όμιλος ΟΤΕ, Πανεπιστήμια Κύπρου.

 

8 & 9 Οκτωβρίου 2022 | 10:00-18:00 | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​