sedoni left all cities
sedoni right all cities

Πώς θα σταματήσεις να παίρνεις κιλά μέσα στο σπίτι -Ένας εύκολος και ανέξοδος τρόπος να μπεις σε πρόγραμμα

Κύριο Πώς θα σταματήσεις να παίρνεις κιλά μέσα στο σπίτι -Ένας εύκολος και ανέξοδος τρόπος να μπεις σε πρόγραμμα

Οι αλλαγές στη ζωή μας είναι ριζικές αυτόν τον καιρό. Η παραμονή μέσα στο σπίτι, η λεγόμενη και καραντίνα, λόγω του κορωνοϊού έχει προκαλέσει δραματική μεταβολή στο πρόγραμμα και τη ρουτίνα μας.

Ένα από τα αρνητικά της καραντίνας, είναι ότι ο ίδιος εγκλεισμός μάς οδηγεί να τρώμε περισσότερο, καθώς η μαγειρική και το φαγητό έχουν γίνει κύριες ασχολίες μας.

Είναι δύσκολο να διατηρηθούμε fit & healthy, μιας και τα γυμναστήρια έχουν κλείσει. Έτσι, αν δεν θέλουμε να ξεφύγουμε από το διατροφικό μας πλάνο και να πάρουμε περιττό βάρος, πρέπει να κάνουμε μια έξτρα προσπάθεια. 

Δίαιτες και διατροφές υπάρχουν πολλές αλλά ίσως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Πώς λοιπόν θα διατηρήσουμε το βάρος μας και δεν θα πάρουμε περιττά κιλά μέσα στο σπίτι;

Με ένα απλό και έξυπνο κόλπο, που μάλιστα μπορεί να σε κάνει να χάσεις.

γυναίκα γράφει σε σημειωματάριο με καφέ και κρουασάν

 

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Obesity» κατέγραψε τι έτρωγαν 150 άτομα για έξι μήνες, ως μέρος ενός προγράμματος για απώλεια βάρους.

Στο τέλος του προγράμματος, αυτοί που είχαν χάσει το περισσότερο βάρος έκαναν ένα πολύ απλό πράγμα σε λιγότερα από 15 λεπτά την ημέρα: Κατέγραφαν τι έτρωγαν.

Αυτό, λοιπόν, που κάνει την διαφορά είναι η αυτοπαρακολούθηση. Μόλις αρχίσεις να καταγράφεις τις διατροφικές σου συνήθειες ημερησίως, θα τρως πιο συνειδητά. Θα αποφύγεις το junk food και τις επεξεργασμένες τροφές ενώ θα μειώσεις τα περιττά σνακ μέσα στην ημέρα.

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αφιερώσεις 15 λεπτά από την ημέρα σου για να τα γράψεις. Χώρισε τον χρόνο σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανάλογα με το γεύμα σου (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό). Έτσι, θα κρατάς έναν τακτικό έλεγχο του τι καταναλώνεις και θα τρως πιο συνειδητοποιημένα.

Αν μάλιστα καταγράφεις τι τρως και παράλληλα κάνεις σωματική άσκηση τότε θα δεις πολύ γρήγορα αποτελέσματα. Μισή ώρα άσκησης της ημέρα θα σε βοηθήσει να χάσεις γρηγορότερα βάρος.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​