sedoni left all cities
sedoni right all cities

Ιστορίες Επιτυχίας : Tyson Fury

Κύριο Ιστορίες Επιτυχίας : Tyson Fury

Εισαγωγή
Ο Tyson Fury είναι 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας βαρέων βαρών, καθώς και ο πρωταθλητής του κόσμου. Ωστόσο, η πορεία του προς την κορυφή δεν ήταν καθόλου ομαλή. Το 2016 θα είχες δίκιο να πιστεύεις ότι δεν θα ζούσε πολύ περισσότερο αν διατηρούσε τον τρόπο ζωής του στην κατάχρηση ουσιών, πόσο μάλλον να πάιξει box. Αλλά με κάποιο τρόπο, όχι μόνο ο Tyson Fury επέστρεψε πίσω στο ρινγκ, αλλά το κατέκτησε.

Πριν
Ο πρώτος παγκόσμιος τίτλος βαρέων βαρών του Tyson επέστρεψε το 2015, αφού κέρδισε τον Vladimir Klitschko. Ο Fury προτιμά να είναι το αουτσάιντερ, αυτό ακριβώς ήταν σε αυτόν τον αγώνα. Ο Βλαντιμίρ - και ο αδερφός του Βιτάλι - είχαν τρέξει σκληρά πάνω από την κατηγορία βαρέων βαρών τα τελευταία 15 χρόνια. Αν και όταν ήρθε ο αγώνας, η πιο πελεκημένη σωματική διάπλαση και η επαγγελματική εμπειρία του Klitschko επισκιάστηκε από την πεισματική αποφασιστικότητα και την παράξενη ικανότητα του Fury, ο οποίος κέρδισε με ομόφωνη απόφαση.

Αν και ο περισσότερος κόσμος αγάπησε και ζήλεψε το αουτσάιντερ από το Μάντσεστερ, ο Φιούρι δεν ήταν ικανοποιημένος. Στην πραγματικότητα, ήταν πολύ μακριά από αυτό. Αύξησε βάρος έως και 330 λίβρες (=150 κιλά), σταμάτησε να πηγαίνει στο γυμναστήριο και άρχισε να κάνει κατάχρηση αλκοόλ και άλλων σκληρότερων ουσιών.

Η νίκη του που εκτόξευσε την καριέρα του, εναντίον του Klitschko έγινε μια θλιβερή υπενθύμιση του πόσο μακριά είχε πέσει ο Fury. Τώρα που πάσχει από κατάθλιψη και διπολική διαταραχή, ο Tyson ήταν φωνητικός σε συνεντεύξεις σχετικά με την απροθυμία του να ζήσει οπουδήποτε. Όταν οι άνθρωποι συνέχιζαν να του υπενθυμίζουν την οικογένειά του, τα πλούτη και τα επιτεύγματά του, τα κατέρριπτε, λέγοντας απλώς ότι αυτά τα πράγματα δεν σήμαιναν τίποτα αν δεν ήταν ευτυχισμένος από μόνος του.

Στις 12 Οκτωβρίου 2016, μια έρευνα βρήκε ότι ο Fury δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τους τίτλους του, προς έκπληξη κανενός. Ένας συγκινημένος παγκόσμιος πρωταθλητής δεν είχε άλλη επιλογή παρά να εγκαταλείψει τους παγκόσμιους τίτλους του.

Μέσα σε διάστημα ενός έτους, ο Tyson Fury είχε φτάσει στην κορυφή του βουνού, πριν πέσει πιο δυνατά από ό,τι θα μπορούσε να προβλέψει κανείς.

Μετά
Μετά από ένα θλιβερό 2016 και ένα 2017 που δεν ήταν μια δραστική βελτίωση, ο Fury προσπάθησε να επιστρέψει στον σωστό δρόμο το 2018. Στις 10 Ιανουαρίου υπέβαλε ξανά με επιτυχία αίτηση για την άδεια πυγμαχίας του, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσει την πυγμαχική ένωση μέχρι σήμερα με ιατρικά αρχεία μετά από επισκέψεις στους ψυχολόγους του. Η κατάθλιψη και η διπολική του διαταραχή δεν είχαν εξαφανιστεί ως δια μαγείας, αλλά ο Tyson είχε βρει μια νέα πνοή στη ζωή. Η ψυχική του ασθένεια ήταν κάτι που θα του έμενε για μια ζωή. Αντί να το αφήσει να τον καλύψει, ο Tyson αποφάσισε ότι έπρεπε να προσαρμοστεί σε αυτό και να κάνει τη ζωή του κάτι για το οποίο θα μπορούσε να είναι ξανά περήφανος.

Αν και θα έπρεπε να κερδίσει τον δρόμο του πίσω στην κορυφή, ο Fury έβαλε αμέσως το βλέμμα του στον πρωταθλητή βαρέων βαρών WBC Deontay Wilder. Αυτό έγινε για να διατηρήσει τη θέση του στην κορυφή της κατηγορίας βαρέων βαρών, αλλά και επειδή ο ίδιος ο Wilder είχε πει στο παρελθόν ότι ο Fury δεν θα επέστρεφε ποτέ από την τρύπα στο έδαφος που είχε σκάψει για τον εαυτό του.

Αν ήθελε να επιστρέψει στην κορυφή, ο Fury θα έπρεπε να προπονηθεί πιο σκληρά από ποτέ. Αυτή η φυσική προπόνηση του έδωσε έναν νέο σκοπό. Μόλις μπόρεσε να παρακινήσει τον εαυτό του με τη σκέψη να πάει στο γυμναστήριο και να προπονηθεί, άφησε τους ώμους του από τους απειλητικούς για τη ζωή του εθισμούς στους οποίους είχε υποκύψει στο παρελθόν.

Η εκπαίδευση λειτούργησε - πάνω από δύο χρόνια, ο Tyson Fury έχασε 125 λίβρες (=57 κιλά). Αφού έδειξε το φυσικό του ταλέντο στους αγώνες επιστροφής του, ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Deontay Wilder για τον τίτλο WBC βαρέων βαρών. Συμφωνήθηκε αγώνας για την 1η Δεκεμβρίου 2018. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, είχε βρεθεί στα βάθη της απόγνωσης και επέστρεψε σε μια ζωή που του έδωσε ξανά σκοπό.

Όταν ο Wilder έριξε τον Fury στον καμβά στον 12ο γύρο του πρώτου του αγώνα, ο κόσμος φαινόταν να σταματά. Ο Wilder ήταν καλλιτέχνης των νοκ άουτ, έχοντας κερδίσει 41 αγώνες καριέρας του με νοκ άουτ. Κι όμως, ο Fury είναι πεισματάρης και αποφασισμένος. Δεν επρόκειτο να αφήσει τίποτα να σταθεί εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων του.

Ο πρώτος αγώνας έληξε με μια αμφιλεγόμενη ισοπαλία, την οποία πολλοί θεώρησαν ευνοϊκή για το στρατόπεδο του Wilder. Ωστόσο, ο Φιούρι δεν απελπίστηκε. Αυτό τον έκανε να προπονείται σκληρότερα.

Όταν ο ρεβάνς ήρθε τελικά στις 22 Φεβρουαρίου 2020, ο Τάισον Φιούρι έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έριξε τον Deontay Wilder και έγινε πρωταθλητής βαρέων βαρών WBC μετά από μια κυρίαρχη εμφάνιση.

Σε αντίθεση με την πρώτη του νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βαρέων βαρών, ο Fury διατήρησε τη φιλοδοξία του, πηγαίνοντας από δύναμη σε δύναμη στις προπονήσεις και μη βλέποντας τον παγκόσμιο τίτλο ως το τέλος του δρόμου πια.

Βασικά Μαθήματα για Έμπνευση
Η ιστορία του δρόμου προς την ανάκαμψη του Tyson Fury είναι κάτι που πρέπει να έχει απήχηση σε όλους μας και να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε εμπόδια τόσο μεγάλα όσο και μικρά. Εδώ είναι τα τρία βασικά μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από την ιστορία ηρωισμού του Fury.

1. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε ό,τι μας ρίχνει η ζωή
Ένα από τα πιο σημαντικά μηνύματα που μπορούμε να πάρουμε από τον Tyson Fury είναι ότι η ζωή δεν πηγαίνει πάντα όπως θέλετε - η ζωή μπορεί κάλλιστα να σας κάνει κακό. Δεν είναι ιδανικό, αλλά είναι η ζωή - μπορείς είτε να θρυμματιστείς είτε να προσαρμοστείς. Με την περίπτωση του Tyson Fury, έχει αποδεχθεί ότι όλα τα προβλήματα ψυχικής υγείας τον βασανίζουν για το υπόλοιπο της ζωής του. Ωστόσο, έχει προσαρμοστεί σε αυτό. Ο Fury είναι τώρα ένας φανταστικός εκπρόσωπος για ψυχικές ασθένειες και ενθαρρύνει τους ανθρώπους να είναι πιο ανοιχτοί σχετικά με τα συναισθήματά τους για να προσπαθήσουν να διευκολύνουν τα προβλήματα ψυχικής υγείας.

2. Τα υλικά αγαθά δεν ισοδυναμούν με ευτυχία
Όταν κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα βαρέων βαρών, πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί ο Fury δεν εκτιμούσε απλώς αυτό που είχε. Ωστόσο, ο Fury δεν ήταν ευτυχισμένος από μόνος του, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει ευτυχισμένος από υλικά πράγματα. Πρέπει να ξεκινήσουμε αγαπώντας τον εαυτό μας πριν μπορέσουμε να αγαπήσουμε οτιδήποτε άλλο.

3. Το να πέσεις κάτω είναι πηγή έμπνευσης
Μερικές φορές, πρέπει να βιώσουμε ακραία χαμηλά για να φτάσουμε σε ακραία ύψη. Το ανεξέλεγκτο σπιράλ του Fury λειτούργησε ως υπενθύμιση σε αυτόν για τα πράγματα που πραγματικά εκτιμούσε στη ζωή και του έδωσε κίνητρο να ζήσει με έναν σκοπό.

Συμπέρασμα
Όταν σκεφτόμαστε τι κατάφερε να πετύχει ο Tyson Fury τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να εκτιμήσουμε τις ίδιες τις ανθρώπινες δυνάμεις που τον βοήθησαν να επιστρέψει από τους νεκρούς. Ο ίδιος ο Tyson Fury λέει ότι αν μπορέσει να επιστρέψει από τη θέση του και να βρεθεί ξανά στην κορυφή του κόσμου της πυγμαχίας, τότε ο καθένας μπορεί να πετύχει τα πάντα.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​