sedoni left all cities
sedoni right all cities

Υποτροφίες για Έλληνες

Scholarship-20logo1

 

 

 

   Αδιαλείπτως από το 1951 έως και σήμερα, το ΙΚΥ , ως Εθνικός Φορέας Υποτροφιών, χορηγεί υποτροφίες και συμβάλλει στην ενδυνάμωση της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας. Αξιολογώντας τις πραγματικές ανάγκες κάθε εποχής, μελετά προσεκτικά, σχεδιάζει, προκηρύσσει και, υλοποιεί προγράμματα υποτροφιών, με στόχο την επιβράβευση και ενίσχυση Ελλήνων φοιτητών και αποφοίτων της Ανώτατης Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης αλλά και υπηκόων ξένων κρατών, κατόχων πανεπιστημιακών τίτλων.  

   Σε προπτυχιακό επίπεδο, το ΙΚΥ χορηγεί υποτροφίες στους πρωτεύσαντες μαθητές των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων, στους εισαχθέντες στα ελληνικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε όσους πρωτεύουν κατά την διάρκεια των σπουδών τους. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ), χορηγεί υποτροφίες για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και από εθνικούς πόρους, ακολουθώντας μία διαδικασία εξατομικευμένης αξιολόγησης, βασισμένης σε διεθνή πρότυπα,.  

   Λόγω του κύρους του, το ΙΚΥ τιμήθηκε με την προσφορά σπουδαίων κληροδοτών και με ευθύνη διαχειρίζεται τα έσοδα των κληροδοτημάτων τους, προσφέροντας υποτροφίες σε Έλληνες για σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, σε σύμπραξη με σημαντικούς ευρωπαϊκούς οργανισμούς και θεσμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Φλωρεντίας (EUI), τοΕλληνικό Κολλέγιο Βοστώνης (HCHC),  ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών  (CERN), τοΜεσογειακό Γραφείο Νεότητας (MOY), η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), στοχεύει στην από κοινού ανάπτυξη προγραμμάτων ενίσχυσης της ερευνητικής κινητικότητας και στη διαμόρφωση πολιτικών στον τομέα της διεθνούς ακαδημαϊκής συνεργασίας.

 

Πηγή

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​