sedoni left all cities
sedoni right all cities

Sinèrgics : Συνεργατικοί χώροι στη Βαρκελώνη επιπλωμένοι με λύσεις χαμηλού προϋπολογισμού

Κύριο Sinèrgics : Συνεργατικοί χώροι στη Βαρκελώνη επιπλωμένοι με λύσεις χαμηλού προϋπολογισμού

Μια αιώρα αιωρούμενη στο μέσον του γραφείου και τραπέζια με ενσωματωμένα συστήματα αποθήκευσης είναι μερικά από τα στοιχεία εξοικονόμησης χώρου, που έχουν προσθέσει η Colombo και η Serboli Architecture μέσα σε αυτή τη σειρά επίπλων χαμηλού προϋπολογισμού συνεργατικών χώρων (co-working) στη Βαρκελώνη.

Οι Colombo and Serboli Architecture, επίσης γνωστή ως CaSA, κλήθηκαν να μετατρέψουν συνεργατικούς χώρους εργασίας, πέντε εμπορικά ακίνητα στο Baró de Viver, μια περιοχή της ισπανικής πόλης με υψηλό ποσοστό ανεργίας. Ο στόχος ήταν να δημιουργηθούν χώροι εργασίας για τους τοπικούς επιχειρηματίες

Ο προϋπολογισμός ήταν πολύ σφιχτός, έτσι οι αρχιτέκτονες ανέπτυξαν μια σειρά από ευέλικτα οικονομικά σχέδια επίπλων ικανά να ταιριάζουν σε διάφορες δραστηριότητες.

“Οφείλαμε να μεταφράσουμε την αξιέπαινη αυτή πρόταση επανάχρησης σε χώρο, μετατρέποντας πέντε τούβλινους ημιυπαίθριους αχρησιμοποίητους και παραμελημένους, ισόγειους χώρους πολυκατοικιών σε ελκυστικούς, ζωντανούς χώρους εργασίας, όπου μικρές και νέες επιχειρήσεις θα ήθελαν να εγκαταστήσουν τα γραφεία τους . ” Δήλωσε η ομάδα σχεδιασμού.

“Το έργο έπρεπε να αξιοποιήσει στο έπακρο το διαθέσιμο χώρο, να δώσει όραμα στη συνεργασία και τη συνύπαρξη με την περιοχή, να καταφέρει να  διατηρήσει το περιεχόμενο ασφαλές σε μια περιοχή με προβλήματα ασφάλειας”.

Δύο από τους πέντε κενούς χώρους βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλο, έτσι ενώθηκαν.  Αυτό δημιούργησε αρκετό επιπλέον χώρο ώστε να προκύψει μια μικρή κουζίνα- τραπεζαρία, αλλά όχι αρκετό για ένα καθιστικό – οπότε η CaSA αποφάσισε να κάνει σχεδιάσει ένα αιωρούμενο. Δημιούργησαν ένα απλό χαλύβδινο πλαίσιο στο οποίο τυλίγεται ένα ανθεκτικό δίχτυ , μια ανυψωμένη αιώρα. Η πρόσβαση γίνεται μέσω μιας απλής σκάλας, από αναδιπλωμένη διάτρητη λαμαρίνα.

Sinèrgics

Κάθε ένας από τους χώρους εργασίας έχει το δικό του ξεχωριστό χρώμα, το οποίο εφαρμόζεται μέχρι τη μέση των τοίχων, και διαθέτει επίσης στρογγυλά ακουστικά πάνελ που κρέμονται από τις οροφές. Αυτό βοηθά να δωθεί στον κάθε έναν από τους πέντε χώρους ξεχωριστή ταυτότητα, αλλά και να συνδεθούν με κοινό ύφος.

Οι επιφάνειες εργασίας αποτελούνται από τραπεζοειδή (καθώς και ορθογώνια) τραπέζια, σχεδιασμένα ώστεταιριάζουν σε διαφορετικές διαμορφώσεις. Αυτά διαθέτουν διαχωριστικά με μεταλλικά πλέγματα, έτσι ώστε να προσαρμόζονται χαρτιά και φυτά σε αυτά, αλλά και οτιδήποτε επιθυμούν οι εργαζόμενοι δίνοντας τη δική τους πινελιά.

Τα αρθρωτά συστήματα φωτισμού LED συνδέονται με τα πόδια των εν λόγω γραφείων και μπορούν να ρυθμίζονται ώστε να φωτίζουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτά συνοδεύονται από καρέκλες και μικρότερα τραπέζια που παρέχονται από την μάρκα Kettal, συμπεριλαμβανομένης της καρέκλας Village Village που σχεδιάστηκε από τον Jasper Morrison.

Άλλες λεπτομέρειες διατηρήθηκαν όπως ήταν, συμπεριλαμβανομένων των στύλων από σκυρόδεμα και των εκτεθειμένων οροφών – αν και προστέθηκαν παραθυρόφυλλα για ασφάλεια.

Το όνομα το χώρου έιναι Sinèrgics και οι χώροι χρησιμοποιούνται από πολύ διαφορετικά επαγγελματα, από την επισκευή ποδηλάτων μέχρι το σχεδιασμό κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Η CaSA διευθύνεται από τους αρχιτέκτονες Andrea Serboli και Matteo Colombo.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​

12°C

Πάτρα

Αρκετή Συννεφιά

Υγρασία: 46%

Άνεμος: 0.00 km/h

  • 23 Ιαν 2018 11°C 2°C
  • 24 Ιαν 2018 8°C 3°C