sedoni left all cities
sedoni right all cities

Το πρώτο Waterboom festival της Αθήνας θέλει να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες για μάχη με νεροπίστολα

Κύριο Το πρώτο Waterboom festival της Αθήνας θέλει να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες για μάχη με νεροπίστολα

o Waterboom festival που θα γίνει για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι στην Τεχνόπολη είναι ένα event που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

 

Πιο συγκεκριμένα, ένα φεστιβάλ που οι διοργανωτές του ευελπιστούν να γίνει θεσμός και με βασικά συστατικά το νερό, το κέφι, τη μουσική και το παιχνίδι να ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, για να φέρει στην Αθήνα κόσμο από κάθε μέρος του κόσμου.

 

Φέτος, έχουν βάλει σκοπό να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τη μάχη με νεροπίστολα, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 20 χιλιάδες.


«Θα γίνει 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου» λέει ο Άλεξ Μιχαλόπουλος, εκ των διοργανωτών του φεστιβάλ που μιλάει με ενθουσιασμό για όσα θα υπόσχονται πως θα γίνουν για δυο μέρες στο κέντρο της πόλης.

 

«Ο χώρος θα αποτελείται από την κεντρική σκηνή απ' όπου θα περάσουν πάρα πολλοί DJs, τραγουδιστές, καλλιτέχνες, YouTubers, και ό,τι πιο hot υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για αυτή την ηλικία (το δυναμικό τους κοινό είναι 15-25 χρονών).

 

Μέσα στο χώρο θα υπάρχουν πολλά διαδραστικά παιχνίδια: από νεροτσουλήθρες, beach volley κι άλλα πολλά που θα μπορεί να παίξει ο επισκέπτης. Θα υπάρχει επίσης street food και θα στήσουμε και μια lounge area με ξαπλώστρες και σκιά για να μπορεί ο κόσμος να χαλαρώσει. Και φυσικά θα υπάρχει πολλή μουσική.

 

 

Το stage θα είναι εξοπλισμένο με ένα εντυπωσιακό water show. Πίδακες νερού, καταρράκτες, «κανόνια», «εκρήξεις» νερού, πράγματα που μπορείς μόνο να τα βιώσεις και δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια. Ο κόσμος θα είναι χωρισμένος σε δυο ομάδες (την κόκκινη και την μπλε) και θα επιδίδεται σε μάχες με νεροπίστολα.

 

Το ρεκόρ αυτή τη στιγμή κατέχει το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας με 3.800 συμμετέχοντες. Εμείς πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε αρκετά πιο ψηλά, με πάνω από 10.000 άτομα ανά ημέρα. Τόσα χωράει η Τεχνόπολη συνολικά.

 

 

To Waterboom festival είναι ένα φεστιβάλ με βασικά συστατικά το νερό, το κέφι, τη μουσική και το παιχνίδι. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Δείτε το slideshow
To Waterboom festival είναι ένα φεστιβάλ με βασικά συστατικά το νερό, το κέφι, τη μουσική και το παιχνίδι. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
 

 


Ο κάθε επισκέπτης μαζί με το εισιτήριό του θα παίρνει ένα νεροπίστολο και μία κορδέλα στο χρώμα της ομάδας που θα επιλέγει και μία αδιάβροχη θήκη για το κινητό του.

 

Μέσα στο χώρο θα υπάρχουν πολλά διαδραστικά παιχνίδια: από νεροτσουλήθρες μέχρι beach volley. Θα υπάρχει, επίσης, street food ενώ θα στήσουμε και μια lounge area με ξαπλώστρες και σκιά για να μπορεί ο κόσμος να χαλαρώνει. Και φυσικά θα υπάρχει πολλή μουσική.

 

 

Εκτός από την κεντρική σκηνή από όπου θα παρελάσουν πολύ μεγάλα ονόματα με ήχους ποπ, rnb, trap και edm, θα έχουμε κι ένα δεύτερο κλειστό stage με upcoming καλλιτέχνες και DJs, με διαφορετικά είδη μουσικά είδη, λίγο πιο underground και πιο σκληρά, για να «πιάσουμε» όλο το φάσμα της σημερινής μουσικής.

 

 

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
 

 

 

Κάτι ανάλογο δεν έχει ξαναγίνει στην Ευρώπη, πάμε να δημιουργήσουμε έναν πανευρωπαϊκό θεσμό με «όπλα» το νερό και τον ήλιο-που είναι και τα βασικά στοιχεία της Ελλάδας- το παιχνίδι και τη χαρά και μέσα σε όλη την κακή διάθεση που επικρατεί γενικά, νομίζουμε ότι θα είναι ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο.

 

Κάτι παρόμοιο γίνεται στη μεγαλύτερη γιορτή της Ταϋλάνδης, όπου έχουν έθιμο να βγαίνουν σε όλους τους δρόμους μαζί με ελέφαντες, νεροπίστολα και κουβάδες και να καταβρέχονται για να διώξουν το κακό. Αυτό που επιδιώκουμε εμείς είναι να φέρουμε το καλό.

 

Φυσικά, ερέθισμα ήταν και το μπουγέλο που παίζαμε όλοι μας όταν τελειώναμε το σχολείο. Θέλαμε αυτή τη μικρή και αθώα στιγμή να την κάνουμε ένα μεγάλο γεγονός. Κι όλο αυτό στο κέντρο της Αθήνας κάτω απ' τον ήλιο.

 

 

Ο κόσμος θα έρθει να δροσιστεί, να ακούσει τον αγαπημένο του καλλιτέχνη, για να σπάσει το ρεκόρ, για να ξενοιάσει. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Ο κόσμος θα έρθει να δροσιστεί, να ακούσει τον αγαπημένο του καλλιτέχνη, για να σπάσει το ρεκόρ, για να ξενοιάσει. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
 

 

 

Ο κόσμος θα έρθει για να δροσιστεί, να ακούσει τον αγαπημένο του καλλιτέχνη, να συμμετάσχει στο σπάσιμο του ρεκόρ, να ξεγνοιάσει τελοσπάντων. Μέσα στο χώρο θα έχουμε κατάστημα όπου θα μπορεί να αναβαθμίζει το όπλο του και να παίρνει επιπλέον εξοπλισμό για τη «νερομάχη» που θα γίνεται, για περισσότερη διασκέδαση.


Κάθε μέρα το φεστιβάλ θα ξεκινάει στις 3.30 το μεσημέρι και οι πόρτες θα κλείνουν στις 12 το βράδυ. Η μουσική στην κεντρική σκηνή θα αρχίζει στις 5.30 και θα σταματάει στις 11.

 

Πιστεύουμε ότι θα είναι το πιο fun σαββατοκύριακο του καλοκαιριού, το πιο δροσιστικό. Το μότο και σύνθημά μας είναι «όλη η Αθήνα ένα μπουγέλο».


Παρουσιαστές του φεστιβάλ θα είναι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος που θα υποστηρίζει την μπλε ομάδα και η Ντορέτα Παπαδημητρίου που θα υποστηρίζει την κόκκινη ομάδα.

 

 

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
 

 

 

 

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
 

 

 

 

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Πολυμέσα

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​