sedoni left all cities
sedoni right all cities

Game of Thrones: η σεζόν-φινάλε τον Απρίλιο

Κύριο Game of Thrones: η σεζόν-φινάλε τον Απρίλιο

Γρήγορα περνά ο καιρός... τελικά: θυμόμαστε με πόση απελπισία σκεπτόμασταν στα τέλη Αυγούστου του 2017 ότι είναι υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα αυτό που μάς χώριζε από την τελευταία σεζόν του Game of Thrones, της... επικά επιτυχημένης σειράς του HBO που βασίστηκε στην σειρά βιβλίων A Song of Ice and Fire του George Martin. Γνωρίζαμε ήδη πως η 8η αυτή σεζόν θα αργούσε περισσότερο από τις προηγούμενες και όταν το αμερικανικό κανάλι επιβεβαίωσε πως αυτή δεν θα προβαλλόταν καν μέσα στο 2018, η προσμονή πήρε την μορφή απογοήτευσης σχεδόν. Με... αυτά και μ' εκείνα, ωστόσο, διανύσαμε πια το μεγαλύτερο τμήμα του χρόνου αναμονής που χρειαζόταν: λιγότερο από 3 μήνες μάς χωρίζουν από την πρεμιέρα της τελικής σεζόν!

Πράγματι, το HBO ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες πως το πρώτο επεισόδιο της όγδοης σεζόν της σειράς Game of Thrones θα προβληθεί την Κυριακή, 14 Απριλίου. Έδωσε στην δημοσιότητα, δε, και το παρακάτω teaser trailer που βρίσκει τα τρία από τα τέσσερα αρχικά αδέλφια Stark - τον Jon, την Sansa και την Arya - να συναντώνται στον τάφο-κατακόμβη των προγόνων τους, στο Winterfell, για πρώτη φορά στον ίδιο χώρο μετά από... επτά ολόκληρες σεζόν. Τα αδέλφια ανακαλύπτουν μέσα στην κατακόμβη τρία αγάλματα που έχουν σμιλευτεί με τον ίδιο τρόπο που σμιλεύτηκαν εκείνα των νεκρών τους προγόνων και, στην συνέχεια, τον χώρο κατακλύζει το είδος του ψύχους που έχουμε συνδέσει με τους White Walkers και τον Night King. Αξίζει σαφώς θέασης:

Ο τρόπος με τον οποίο έχει διαμορφωθεί το teaser trailer δεν αποσαφηνίζει αν πρόκειται για σκηνή που ανήκει όντως στο υλικό της όγδοης σεζόν ή για σκηνή που γυρίστηκε μόνο για προωθητικούς σκοπούς. Σε κάθε περίπτωση η σεζόν-φινάλε προβλέπεται συναρπαστική όχι μόνο γιατί θα πρέπει να ολοκληρώσει πολλά "μετέωρα" σεναριακά νήματα (και αυτό από τον Martin συνήθως γίνεται με συγκλίσεις και συγκρούσεις) αλλά και επειδή η σεζόν αυτή θα απαρτίζεται από 6 μόνο επεισόδια. Με άλλα λόγια, χώρος για... φλυαρία σεναριακή και σκηνοθετική δεν υπάρχει. Ο διευθύνοντας σύμβουλος του HBO, πάντως, ο Richard Plepler, στην πρόσφατη απονομή των Χρυσών Σφαιρών υποσχέθηκε πως η σεζόν-φινάλε θα είναι στην ουσία "έξι ταινίες μαζί", κάτι που ελπίζουμε να μην χαρακτηρίζει κάθε επεισόδιο μόνο όσον αφορά στην χρονική διάρκεια.

Υπενθυμίζουμε, βέβαια, έστω κι αν σε μεγάλο βαθμό... ίσως δεν χρειάζεται πια, πως τα τεκταινόμενα του όγδοου και τελευταίου αυτού κύκλου του Game of Thrones δεν τα γνωρίζει κανείς πέραν των συναριογράφων και των συντελεστών: η τηλεοπτική σειρά έχει εδώ και πολύ καιρό τόσο "ξεπεράσει" χρονικά τα βιβλία της σειράς Ice and Fire όσο και "παρεκκλίνει" από αυτά, προσθέτοντας και αφαιρώντας πλειάδα στοιχείων, οπότε το πώς ολοκληρώνεται αυτή η μεγάλη περιπέτεια για τους 5 ή 6 σημαντικότερους χαρακτήρες του όλου έργου ενδιαφέρει τόσο εκείνους που έχουν διαβάσει τα βιβλία, όσο κι εκείνους που γνώρισαν το Game of Thrones αποκλειστικά μέσα από την παραγωγή του HBO. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε στις 17 Απριλίου του 2011 περνά στην τελική ευθεία του στις 14 αυτού του Απρίλη. Τί είναι... ούτε καν τρεις μήνες ακόμη αναμονή μπροστά σε αυτό; Ε, ναι!

 

Πολυμέσα

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​