sedoni left all cities
sedoni right all cities

Επτά τρόποι για να γίνεσαι εξυπνότερος κάθε εβδομάδα

Κύριο Επτά τρόποι για να γίνεσαι εξυπνότερος κάθε εβδομάδα

Με την κατάλληλη εξάσκηση, ο καθένας μπορεί να αυξήσει τις γνώσεις του, την ευφυΐα του, και να μάθει νέα skills. ΤοΜε την κατάλληλη εξάσκηση, ο καθένας μπορεί να αυξήσει τις γνώσεις του, την ευφυΐα του, και να μάθει νέα skills. Τοαμερικανικό Entrepreneur.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα.

Σε αυτή θα δεις 7 τρόπους για να γίνεσαι πιο έξυπνοςκάθε εβδομάδα.

1# Πέρνα χρόνο διαβάζοντας κάθε ημέρα. Είναι μια συνήθεια που έχουν οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου.Βάλε το διάβασμα μέσα στο πρόγραμμα σου. Έτσι θα αποκτάς συνεχώς νέες γνώσεις και θα διευρύνεις τηνδημιουργικότητα σου. Ενώ παράλληλα θα «καθαρίζεις» το μυαλό σου.

2# Εστίασε στην βαθύτερη κατανόηση. Για να γίνεις εξυπνότερος, δεν χρειάζεται απλώς να απορροφάς πληροφορίες– η αληθινή σοφία προέρχεται από την βαθιά κατανόηση ενός θέματος. Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι ξεπερνούνσυνεχώς όλους τους άλλους, επειδή είναι σε θέση να μάθουν γρήγορα νέες δεξιότητες, να προσαρμοστούν στις αλλαγέςκαι να εργαστούν τόσο σε συνεργασία όσο και μόνοι.

3# Κάνε ερωτήσεις και ζήτα διευκρινήσεις. Η ερώτηση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να γίνει πιο έξυπνος.Η καινοτομία αρχίζει πάντα με ερωτήσεις και περιέργεια. Θα πρέπει να ρωτάς διορατικές ερωτήσεις που εξετάζουν τηνεγκυρότητα των παραδοχών, αναλύουν τη λογική και προσπαθούν να εξηγήσουν το άγνωστο.

4# Διαφοροποίησε την ημέρα σου. Ένας επίσης καλός τρόπος για να γίνεις πιο έξυπνος, είναι να «γυμνάζεις»διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου σου. Κάνε διαφορετικές δραστηριότητες κάθε ημέρα και μην «βαλτώνεις» σε μιαρουτίνα. Κάνε μικρές ή μεγάλε αλλαγές στην καθημερινότητα σου. ‘Η εφάρμοσε μια καινοτομία.

5# Δες πάλι τις πληροφορίες που γνωρίζεις. Δεν αρκεί απλά να μαθαίνεις νέα πράγματα. Πρέπει να τα «διαβάζεις»ξανά και ξανά, έτσι ώστε να αποτυπωθούν στην μνήμη σου. Μόλις κάνεις μια έρευνα ή μόλις εξετάζεις ένα νέο θέμα,κράτα σημειώσεις. Και διάβασε τες πάλι στην συνέχεια.

6# Κατέγραψε τις ιδέες σου. Το έχουμε ξανά πει και εδώ στο It’s Poosible. Οι ιδέες μπορούν να προκύψουν παντού.Και δεν γίνεται να τις φορτώνεις όλες… στην μνήμη σου. Μετά δεν θα τις θυμάσαι. Μόλις προκύπτει μια ιδέα, γράψετην. Ετσι θα την αναλύσεις στην συνέχεια, όταν έχεις χρόνο.

7# Είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, μερικές φορές κρατούμε τον εαυτό μας πίσω. Υπάρχουν φορές που ακόμη και οι πιο έξυπνοι άνθρωποι επιτρέπουν στον εαυτό τους να δεσμευτεί σε ξεπερασμένες ή λανθασμένες ιδέες και τρόπους σκέψης. Για να γίνετε πραγματικά έξυπνοι, πρέπει να αφήσετε τον εαυτό σας να κάνει λάθη, να αναλάβει ρίσκα και να μάθει νέα πράγματα. Στο τέλος ίσως χρειαστεί να αλλάξεις την οπτική σου πάνω σε κάποιο θέμα. Και θα γίνεις καλύτερος.

SpoudaZO Team

Δημοσιεύουμε άρθρα που σε ενδιαφέρουν! Έχεις άποψη και αιχμηρή πένα; Γίνε αρθρογράφος με μια απλή εγγραφή στο site και δημοσίευσε τα δικά σου άρθρα και ανταποκρίσεις από τη σχολή σου και την πόλη που σπουδάζεις. Αναφέρουμε πάντα τις πηγές μας αλλά αν κρίνεις ότι το περιεχόμενο μας παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, επικοινώνησε μαζί μας. Θα απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Το SpoudaZO.gr δεν υιοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των άρθρων και τις απόψεις των συγγραφέων τους

Το ​SpoudaZO.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου, ​για τα σχόλια που φιλοξενεί μέσω της πλατφόρμας του facebook. Παρακαλούμε να σχολιάζεις με ευγένεια και σεβασμό προς τους συνομιλητές σου. Απόφυγε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε περίπτωση που θεωρείς πως θίγεσαι, ​για οποιονδήποτε λόγο, από κάποιο εξ’ αυτών, ​μπορείς να το αναφέρεις (report) απευθείας στο facebook πατώντας το "x" δεξιά και μετά "αναφορά" καθώς και να επικοινωνήσεις ​μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ώστε να ​προβούμε στις αρμόζουσες ενέργειες.​